Wilma

Lisätty sivulle: 2012-04-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Wilma
30.7.2012 Wilma jäi nykyiseen kotiinsa

***

Narttukoira, 6 v.

10.4.2012 Wilma etsii uutta kotia. Wilma on tuotu muutama vuosi sitten yksityisesti Virosta. Alla omistajan kertomaa Wilmasta: Wilma on 6-vuotias steriloitu narttukoira. Passin mukaan laumanvartijasekoitus. Asuu tällä hetkellä Turussa.

Wilma tuli meille n. 7 kk ikäisenä Tallinnan tarhalta ja oli hyvin stressaantunut. Pikkuhiljaa on monta asiaa korjaantunut ja Wilma on osannut nauttiakin elämän pienistä iloista. Nyt kun moni asia on korjaantunut olen huomannut, että vielä meidän perheen muut kaksi koiraa stressaa WiIlmaa varsinkin ulkona. Yksin lenkillä Wilma on paljon rauhallisempi ja siihen saa kontaktin myös muita koiria ohittaessa. Mutta muun lauman kanssa kulkiessamme Wilma rähisee muille koirille ja siihen on vaikea saada mitään kontaktia ja on muutenkin hermostunut. Joten Wilman pitäisi päästä ainoaksi koiraksi mieluiten omakotitaloon, missä se saisi olla myös pihalla vapaana ja saisi muutenkin paljon liikuntaa. Wilma on myös vahva ja iso koira (säkä 65cm ja paino n. 37kg), joten uuden omistajan pitäis jaksaa pidellä sitä tarpeen tullen lenkillä. Wilma tarvitsee jonkun, joka osaa pitää sille rajat rauhallisen itsevarmasti. Alkaa kyllä pomottamaan, jos saa tehdä mitä haluaa.

Wilma on peruskoulutettu ja osaa myös kulkea lenkillä rauhassa vierellä. Ollaan harrastettu myös WIlman kanssa koiratanssia ja kisattukin muutaman kerran, mutta stressaantui aina niin paljon, että lopetettiin kisaura aika lyhyeen. Wilma kuitenkin tykkää kovasti tehdä temppuja, joskin välillä vähän liiankin innokkaasti. Wilma kaipaisi enemmänkin jotain rauhallista tekemistä, temppuilutkin kiihdyttävät sitä liikaa.

Wilma on aina ollut kiltti ihmisille ja muille koirille ja osaa olla lastenkin kanssa. Tosin ei ole varmaankaan hyvä perheeseen, missä on pieniä lapsia, kun on aika sählääjä ja äkkipikainen, niin voi loukata lapsia. Joitakin miehiä on joskus pelännyt, mutta siinä tapauksessa haukkuu ja perääntyy. Harvemmin enää on pelännyt ketään. Jahtaa kaikkea liikkuvaa, joten ei sovi kissan kanssa samaan taloon. Jos joskus vapaana ollessaan karkaa jäniksen tms. perään on tullut aika nopeasti takaisin.

Wilma ilmoittaa vieraista haukkumalla, mutta ei räksytä turhia. Tulee muiden koirien kanssa toimeen, mutta nykyään ei halua edes leikkiä meidän nuoremman koiran kanssa vapaana, vaan lähtisi ennemmin omille teilleen. Näistä monista asioista olen päätellyt, että Wilma tarvisi oman rauhallisen kodin, missä se saisi nauttia huomiosta ainoana koirana turhia stressailematta. Wilma on iloinen, reipas ja terve koira. Ei tuhoa paikkoja yksin ollessaan. Kestää jonkun aikaa, että tottuu uuteen paikkaan ja jää kyllä aluksi vinkumaan. Tutussa paikassa osaa olla rauhassa yksinkin.

https://picasaweb.google.com/107309620931692559642/WilmaRekku?authkey=Gv1sRgCNjXj7aoqKbjSQ

Kulukorvaus koirasta on 100 euroa.