Weissmüller

Lisätty sivulle: 2007-07-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Weissmüller
22.8.2007 Weissmuller sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

13.9.2007 Tarhalla pääsimme heti tustustumaan Weissmülleriin, joka on komea ja leikkisä, n. 6-vuotias saksanpaimenkoirauros. Tarhan henkilökunta oli todella ystävällistä ja asiointi sujui suomenkielellä mutkattomasti.

Weissmüller on selkeästi konkari automatkailussa ja matka Tallinnasta Helsinkiin sujui moitteettomasti, mitä nyt Weissmüller kuvitteli olevansa pieni sylikoira ja pyrki jatkuvasti syliini auton takapenkillä. Laivamatkan dogi nukkui auton takapenkillä rauhallisesti ja kotiin tutustuminen sujui ilman sen kummempia ruljansseja. Alusta saakka Weissmüller on kotona yksin olessaan käyttäytynyt todella nätisti ja rauhallisesti eikä ole tehnyt mitään koiruuksia. Mitä nyt yhdet hätäkakat pyykinpesukoneeseen.

Aloitimme koirakoulun heti saman viikon perjantaina ensin muutamalla yksityistunnilla ja sen jälkeen jatkoimme ryhmässä käytöstapojen opiskelua. Oppimiskyvyssä ei näytä olevan vikaa, päin vastoin Weissmüller oppii kaiken kovin nopeasti. Tosin hänen loistavalle mutta jäyhälle luonteelle on ominaista testata isäntiään heti, jos tilanne sen sallii.

Weissmüller ei ole kovin perso ruualle mutta ei hänenkään suu täysin tuohesta ole ja sopiva herkkupala kyllä maistuu. Pallot ja kepit sekä kivet ovat tosi kova juttu ja niiden perässä jaksaisi juosta vaikka koko päivän.

Olemme käyneet muutaman kerran mökkeilemässä ja siellä Weissmüller nauttii vapaana olemisesta. Pihapiiristä hän ei lähde minnekään eikä myöskään mielellään päästä perheenjäseniä liian kauaksi näköpiiristään (eli huussiinkin saisi seuraa, jos haluaisi). Mökillä lenkkeillessä Weissmüllerin voi pitää rauhassa vapaana ja kertavislausella hän kirmaa heti luokse. Arjen koittaessa on luonnollisesti paluu kaupunkiin, jolloin ensimmäisillä lenkeillä mielellään testataan pätevätkö vanhat säännöt enää hihnassa kulkemisessa.

Muille koirille Weissmüller on kiltti ja kunnioitti mökillä olessa vanhemman lapinkoiranartun reviiriä kiertämällä hänet kaukaa. Seuraavana päivänä oltiin jo vähän tuttavallisempia. Myös muiden uroskoirien kanssa Weissmüller tulee toimeen, vaikka eivät parhaimmat leikkikaverit olisivatkaan.

Jatkamme opiskelua Weissmüllerin kanssa, koska se tuntuu pitävän niin isännät kuin koirankin vireänä. Tällä hetkellä ohjelmistossa on korkkivikaisen punaviinin tunnistaminen korkin läpi pulloa avaamatta. Harjoittelu on vielä alkuvaiheessa, ja nyt on meneillään etikoituneen viinin tunnistusharjoitukset.

Ruskavaellusta suunnitellessa,
Jenni, Kusti ja Weissmüller

***

Uroskoira, noin 6 v.

28.7.2007 Weissmüller on puhdasrotuisen saksanpaimenkoiran näköinen uros. Wese on tullut tarhalle vasta pari päivää sitten ja oli kovasti hämmentynyt elämänmuutoksesta. Se katseli ympärilleen ja ihmetteli suurta koiramäärää ja vierasta paikkaa.

Kävin Weissmüllerin kanssa lenkillä. Vastaan tuli sekä uros- että narttukoiria. Narttukoiria Wese aristi ensinäkemältä. Päästyään tutustumaan Niinu-narttuun lähemmin juoksuaitauksessa Weissmüller oli aivan onnessaan. Se nautti leikkimisestä ja kisailusta. Weissmüller sopisi erinomaisesti yhteen nartun kaveriksi. Uroksista Wese ei tykkää, vaan pärähtää niille heti nähdessään. Oppivainen Weiossmüller on ihan taatusti, joten jos omistaja on osaava tai ainakin oppimishaluinen, niin ei ohituksista tule ongelmaa. Wese odottaa kotia samassa häkissä vanhemman narttukoiran kanssa Tallinnan tarhalla, rek nro on 6602. Molemmat ovat Maardusta.

Koira on tunnistusmerkitty, rokotettu ja sillä on lemmikkieläinpassi. Kulukorvaus koirasta on 100 euroa.