Wanda (nyk. Vake)

Lisätty sivulle: 2007-07-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Wanda (nyk. Vake)
24.8.2007 Wanda (nyk. Vake) muutti omaan kotiin

***

Kuulumisia kodista:

10.7.2013 Tässä kolmessa vuodessa on ehtinyt tapahtua milloin mitäkin. Ehkä suurin juttu oli, kun Vakella todettiin märkäkohtu maaliskuussa. Tauti oli salakavalasti päässyt jo niin pahaksi, että jos lääkärit eivät tuona päivänä olisi jääneet ylitöihin leikkauksen takia, olisi koiratyttö kuollut. Onneksi ylityöt kävivät kaikille ja Vaken leikkaus oli ohi jo parissa tunnissa. Kipulääkkeet tehosivat hyvin ja leikkaushaavakin parantui uskomattoman nopeasti ja hyvin. Villapaita jouduttiin tytölle ostamaan ja kuonokoppaa pitämään, jottei tikkejä näykkisi (kauluri oli liian painava).

Nyt Vake on virkeämpi kuin koskaan ja kivut ovat poissa. :) Vapautuneesti se juoksee lelut suussa pitkin pihaa ja nauttii autossa olemisesta. Välillä haukkuu haamuja vieläkin, mutta sekin on jo vähentynyt huomattavasti.

Hyvää kesää koko Rekku Rescuen väelle, lemmikeille ja omistajille ja suuri kiitos Pieneläinklinikka PiPi:n väelle, sillä he pelastivat ylitöillään rakkaani hengen!

25.11.2010 Talvi kuulumisia! Vaken talven alku on mennyt hyvin. Nyt kun on alkanut kauheat lumipyryt ja muutenkin kovat tuulet, on Vake jo ruvennut käyttämään toppatakkia ja tossuja. Mikä ihmeellisintä, tuntuu aivan siltä, kun meillä olisi väriä vaihtava koira. Vaken karva on ruvennut ruskettumaan. Ensin kuono, sitten päälaki ja lopulta myös rintamuskarvat. Outoa, mutta ei mitään vakavaa:) Toissapäivänä ostin myös Vakelle oman koirien joulukalenterin. Pitäähän nyt koirallakin joulun odotus tunnelmaa olla :) Hyvää joulun odotusta kaikille! -Milla & Vake

14.10.2010 Kuulumisia kodista: Moi! Vaken loppu syksy on sujunut mukavasti. Nykyään se pitää paljon enemmän leluista ja niillä leikkimisestä. Ykköslelu sillä on kuitenkin pehmolammas Lampi. Sateisten lenkkien jälkeen kun vapautamme koiran sisälle se hakee äkkiä Lampin ja kirmaa se suussa ympäri taloa:)

Nyt ollaan myös alettu harjailemaan hampaita. Se tekee hyvää pienelle purukalustolle kun välillä tahtoo haiskahtaa vähän pahalta. En voi edes kuvailla Vaken tavaramäärää. Tai voin kyllä jotenkin: 10 pantaa, 2 valjasta, 2 rusettia, 2 huivia, 1 burberryn huivi, 1 diorin huivi 8 paitaa (sisältäen takit ja heijastin liivin), 1 tossut, 2 juoksupöksyt, 1 hammasharja, 3 petiä, valtava korillinen leluja, 13 pinniä, ISO kaapillinen herkkuja, luita, makupaloja, keksejä. Ja vaikka mitä muuta. Huh huh. Perheemme toinen hamsteri leijaili pois pariviikkoa sitten ja tuntui jotenkin siltä kuin Vakekin olisi tuntenut sen.

Kaikki ystävät ja sukulaiset ihmettelevät ja kehuvat aina Vakea, kuinka ihana ja kiltti koira se on, ja että, olipa hienoa että hankitte sen Rekku Rescuesta. :) Päätin vähän aikaa sitten, etten koskaan osta koiraa kennelistä tai vastaavasta. Mielummin pelastan hengen kun maksan vähän erilaisesta, puhdasrotuisesta koirasta satoja tai jopa tuhansia euroja. Vake on ihanin koira jota olen koskaan kuvitellut! :) -Milla & Vake

24.7.2010 Moi! Vaken “kesäloma” on sujunut hyvissä merkeissä. Vake ui jo tosi mahtavasti, mutta ei oikein vielä tahdo tulla matalalta syvälle. ;) Aktiivisempaa koiraa en voisi oikein kuvitella. Vake ui, vetää, hyppii, leikkii ja kaikkea siltä väliltä. Kuumina terassipäivinä uppoaa myös suuhun monenlaiset raikkaat hedelmät ja paaljon vettä. Mökillä, en välillä edes oikein tiedä missä koirani samoilee. Kunnes heinikosta näkyy hännäntupsu joka liikkuu edestakaisin. Silloin tiedän mitä Vake tekee. Jahtaa hiiriä. Ja taas, jälleen kerran, kun lähdemme Kreetalle 25.7. jää Vake Suomeen, hyvään hoitoon. :) Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! T: Vake & Milla

17.5.2010 Moi! Vaken pirteä kesän odotus on käynnistynyt. Helteisillä viikonloppusäillä se ei muuta edes haluaisikaan tehdä kuin makoilla polttavassa auringossa. Kesän/alkukesän tavoite on saavutettu, Vake kävi uimassa! :) Ensin se vain kahlaili rannassa ja haisteli vettä, kunnes haettiin pelastusliivit ja pulahdettiin syvemmälle järviveteen. Reippaasti se osasi polskutella. ;) Vake on myöskin löytänyt uuden kulkuvälineen, rantakassin! Halusin vain koittaa mitä koiraseni sanoisi kassissa loikoilemisesta. Ja toden totta luulin, että se olisi pyrkinyt pois heti kun se sinne laitettiin, mutta päinvastoin, Vake köllötteli kassissa ja jäi sinne vielä, kun laskin sen maahan. Mökillä oleminen on kuitenkin Vakelle A ja O. Siellä se saa juoksennella vapaasti, haistella, polskutella ja kaikkea muuta vapauttavaa. Se sai myös uuden tuliterän kuonokopan myyrien, hiirien ja päästäisten syönnin estämiseksi, sillä sen suuhun on jo loikkinut vaikka mitä puutarhajyrsejä.

Akvititeetit ei Vakelta saa loppua. Se rakastaa; namin piilotusta, kongileluja, ihmisten etsintää, leluilla leikkimistä, agilityä, vetoa ja temppujen tekoa. :) Ja välillä, jos virikkeet loppuvat, tulee Vakelle hieman tylsää ja se alkaa haukahdella omaksi ilokseen kotona.

9.4.2010 Moi! Pääsiänenkin on kulunut Vakella (Wandalla) taas todella hyvin:) Aurinkoa se ehti jo ulkona ottaa kunnes jatkui nämä kuurosateet. Virpojiakaan se ei oiken haukkunut kun sylissä pidettiin. Nyt tai siis nykyään ei voisi uskoa että Vakelle ei joskus makupalat maistunut tai että ruoka menisi alas vain öisin.

Joka päivä se syö päivälenkkinsä jälkeen liharuuan hotkimalla ja makupalan annossa meinaa lähteä sormikin mukana!:) Kun eilis iltana istuin Vaken kanssa koneella huomasimme ihanan Bamby tyttösen sivuiltanne, se on äärettömän suloinen:) Niin kovasti haluaisin kysellä ystäviltäni, tuttaviltani voisivatko jotkut heistä tarjota kotia Bambylle. Bamby on ihana käärö, mutta varmaan vähäsen liian iso meille. Mukavaa kevättä kaikille lemmikeille ja niiden ystäville! :) T: Milla ja Vake

28.1.2009 Wandalla eli Vakella on mennyt tosi hyvin viime syksy ja tämän talven alku. :)Vake on löytänyt myös uuden pihatalvilajin eli vedon. Se kiitää kun tuuli kelkka perässään! Joulun Vake vietti mukavissa oloissa ja sai myös kymmenen lahjapakettia. Lahjoihin kuuluivat: uusi paita, leluja, nameja ja uudet kengät. :) Hyviä uutisia ovat, että Vake on alkanut leikkiä muiden koirien kanssa, kun se alussa suunnilleen juoksi muita pakoon. Kesällä 2009 Vake vietti synttäreitä joihin kutsuttiin myös pari koirakaveria ja omistajaa. :) Synttäreillä tarjottiin mm. koirien synttärikakkua, josta Vake piti kovasti! Eli koko vuosi on mennyt mukavasti. :) Vake on innostunut myös lihaluista ja kaluaa niitä kotona kovaa vauhtia. Perheemme hamsteri Pallerokin tulee erinomaisesti toimeen Vaken kanssa. Vake on pirteä ja elämäniloinen tyttö!

18.12.2008 Kuulumisia ja kuvia Wandasta sen pikku-emännän kirjoittamana :)Moikka, Wandaa sanotaan Vakeksi. Aloitimme keväällä agilityn. Vake oli alkeis-kurssin paras! :) Nyt olemme siirtyneet jatko kursseille ja aloitamme agilityn taas keväällä. Voi olla, että pääsemme kisaamaan jo ensi kesänä! :) Vake on ihana koira. Ihanenpaa koiraa ei voisi edes kuvitella. :) Käymme aika usein keväällä-kesällä maalla, silloin Vake saa juoksennella siellä ihan vapaasti. Se rakastaa veneilyä.

Vaikka Vake on pieni se on myös pippurinen! Lenkillä jos joku vieras ihminen kävelee liian lähellä niin se saa aikamoisen kohtauksen. Mutta ei se haittaa, sillä se kestää vain 3 sekuntia. :) Kyllä se osaa puolustaa. Vakella on kuitenkin sen verran ohut turkki, että se tarvitsee takin. Se ei vierasta vaatteita ollenkaan. :) Sillä on tällä hetkellä pinkki sisä-huppari, teddy karva-takki, ulkoilupuku, heijastin liivi ja pelastus liivi. :) Vake osaa myös paljon uusia temppuja! Esim: Takajaloilla seisontaa, takajaloilla kävelyä, maahan, istu, istua peffallaan ja kaikkea sellaista kivaa. :) Oli tosi kiva, kun me löydettiin Wanda. Hyvää Joulua kaikille karvaisille ja karvattomille! T: Milla 11 v ja Wanda 9 v

1.9.2007 Wanda on kotiutunut hyvin, ihan kuin se olisi asunut täällä aina. Koiralla on tosi hyvät tavat, se ei tule makkarin sänkyyn, odottaa lenkille lähtöä niin kauan, että kutsuaan ulko-ovelta, eikä se ryntäile ovelle, kun ovi aukeaa, se ei kerjää ruokaa. Kun sitä raaputtaa sohvalla, se kääntyy heti selälleen ja pyytää vatsan raaputusta.

Ensi tiistaina meille tulee Koirakerhon puheenjohtaja käymään. Katsomme hieman koulutusasioita, kun komentokieli on muuttunut suomeksi. Koira on sympaattinen, nukkuu rauhallisesti, ei vedä hihnassa, ei hauku muita koiria, mutta ei ole vieläkään kova syömään.

Huomaa, että koirasta on pidetty hyvää huolta myös sen ekassa elämässä, koska se on kiintynyt ihmisiin. Sen huomaa, kun sen joutuu jättämään muutamaksi tunniksi yksin kotiin. Jälleennäkeminen on aina niin iloinen tapahtuma, että ei siinä tahdo Wanda (ja ihmiset) pysyä nahoissaan. Terveisin, Wandan perhe: Oskari, Tuija ja Milla

***

Narttukoira, noin 8 v.

9.8.2007 Wanda on ihana tyttö, tänään pestiin ja leikattiin vähän kynsiä (ihan kaikkia ei saatu vielä leikattua kun ei se ihan niin kivaa ollut). Ainakin tässä vaiheessa näyttää olevan ok muiden koirien ja kissojen kanssa. Rappuset kuljetaan nätisti, ulkona on kyllä sen verran meno päällä ettei juurikaan jaksa ihmisistä kiinnostua vaan vetelisi mieluusti mennä omia polkujaan. Kertaakaan ei ole tullut pissat tai kakat sisälle, huomaa että Wampula on ollut ihan kotikoirana.

3.8.2007 Rouva tuli nätisti häkin ovelle vastaan ja odotti että laitettiin hihna. Ei välittänyt muista häkissään haukkuvista koirista. Kova hätä oli tarpeilleen, tuntuu pitävän häkkinsä siistinä. Wanda kulki nätisti narussa ja antoi tutkia hampaansa, mitkä olivatkin valkoiset lukuunottamatta hammaskiveä.

Kissojakin käytiin katsomassa mutta ei juuri kiinnostanut, ei lasin takana olevat eikä häkissä olevat. Namit eivät maistuneet ja kuulemma syö vain yöllä, päivällä ei maistu ruoka.

11.7.2007 Wanda on n. 8-vuotias snautseri-terrierimix narttu. Sen säkäkorkeus on noin 40 cm. Wanda tuotiin tarhalle 3.7.-07 omistajan jouduttua hoitokotiin. Se on vähän arka, mutta kiltti mummeli. Tarhalla Wanda ei ole haukkunut lainkaan. Se kävelee kauniisti hihnassa ja on onnellinen ja reipas, kun pääsee lenkille.

Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.