Walle

Lisätty sivulle: 2009-05-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Walle
8/2009 Walle sai kodin Enosta

***

Uroskoira, 2-3 v. , kotihoidossa Tampereella

25.6.2009 Walle on asustellu hoidossa nyt melkein pari kuukautta. Tänä aikana Walle on kyllä sulattanut monen vieraan sydämen ja saanut lempinimen “Rinssinakki”. Ja oikea rinssi tuo poika tuntuu välillä olevankin. Oikein mielellään sen käpertyy hoitajan viereen nukkumaan ja sylissäkin on kiva köllötellä ja olla huomion keskipisteenä. Walle on oppinut myös uuden tempun. Se hyppää seisovan ihmisen syliin pyydettäessä ;)

Hihnassa Walle kulkee edelleen kauniisti eikä se juurikaan reagoi vieraisiin koiriin niitä nähdessään. Walle pitää kaikista ihmisistä. Vieraat otetaan haukkuen ja iloisesti hyppien vastaan! Ja vieraiden sylistä onkin hyvä patsastellen katsella hoitajaa :D

23.5.2009 Pieni ja pippurinen Walle on nyt kolmisen viikkoa asustellut kotihoidossa Tampereella. Walle on sylikoira: “oman” ihmisen lähellä on hyvä olla. Istua sylissä, maata jaloissa, nukkua pää samalla tyynyllä. Walle on touhukoira: Lelut on kivoja! Niiden kiskominen säestettynä leikkimurinalla on ihan mahtavaa. Lenkille lähtö on tosi kivaa ja ulkona nurmikolla pyöriminen vasta mukavaa onkin! Ei haittaa sade eikä tuuli, ulkona vaan on kivaa! Walle osaa myös kulkea hihnassa melko mukavasti, hajujen perässä hihna tietysti kiristyy, mutta muutoin tätä kaveria on kiva lenkittää.

Walle on temppukoira: Istuminen, orava-asento (molemmat etutassut ilmassa), “tanssiminen” ja syliin hyppääminen sujuvat varsin vaivattomasti. Pienellä motivoinnilla muidenkin temppujen opettelun luulisi tältä nopealta ja ketterältä kaverilta sujuvan ja voisinkin hyvin nähdä Wallen esim. agility-kentällä. MUTTA! Walle on vahtikoira: Rapusta kuuluville äänille haukutaan ja pöhistään. Tästä syystä kerrostaloelämä Wallen kanssa ei välttämättä ole se paras ratkaisu. Walle on omistava koira: Hänen ihmisensä, hänen kuppinsa, hänen lelunsa. Tämä käytös näkyy varsinkin toista hoidossa olevaa, nuorempaa koiraa kohtaan.

Walle on äänekäs koira: Wallella tuntuu olevan äänen kanssa vain kaksi vaihdetta. Joko On tai sitten Off. Walle reagoi moniin asioihin haukkumalla. Silloin kun on kivaa, silloinkun ei ole kivaa, silloin kun leikitään, silloin kun joku tulee kotiin.. Yksinollessaan Walle kuitenkin on melko hiljainen kaveri eikä tuhoa paikkoja eikä pissi sisälle. Entäpä sitten Walle ja toiset koirat? Perheen omaa, Wallea vanhempaa “matriarkka-narttua” poika kunnioittaa ja yrittää mielistille ja välillä jopa haastaa leikkimään. Tälle nartulle ei Walle myöskään juuri murise. Sensijaan itseään nuoremmalle, isolle nartulle poika kyllä murisee aika ajoin (hänen kuppinsa, hänen lelunsa, hänen ihmisensä..), joskin kolmen viikon aikana on myös hiukan siedättynyt ;) (Mitään murinaa kummallisempaa ei Walle kuitenkaan koskaan tee).

Onnellisimmillaan Walle siis varmaankin olisi ainoana koirana, joskin kodin ulkopuolella sopivat leikkikaverit voisivat mahdollisesti olla tervetulleita. Wallelle haetaan nyt kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan Wallelle selkeät rajat ja sen kanssa osataan olla myös tarpeen vaatiessa tiukkana. Walle kaipaa myös hellittelyä ja lellittelyä. Lapsiperheeseen ei Wallea luovuteta. Walle on pienehkö, n. 40-45cm korkea koiraherra ja painoa löytyy kunnioitettavan 10kg:n verran ;)

Kulukorvaus koirasta on 180 euroa. Kulukorvaiksella koira on saanut rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistemikrosirun. Koiran mukana tulee passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.