Vuokko (nyk. Nasu)

Lisätty sivulle: 2007-10-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vuokko (nyk. Nasu)
6.11.2007 Vuokko sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia kodista:

4.4.2008 Nasu on nyt vajaa 7kk eli ollut meillä noin 5kk. Täytyy myöntää et aika menee nopeesti ja että koira kasvaa vielä nopeemmin. Nasu on löytänyt kyllä hyvin paikkansa meidän perheessä ja luonteeltakin sopii meille kuin nakutettu. Isäntä kutsuukin sitä kissakoiraksi, kun tyttö on aika laiska ja nukkuu paljon ja syö. Välillä se tulee antamaan tassua tai jotain lelua et nyt voitas vähän tehdäkin jotain. Pihalle olaan silti aina innokaita menemään ja siellä viihdyttäis vaikka koko päivä, ilmasta viis.

Koirapuistossa käydään monta kertaa viikossa katsomassa tuttuja ja vähän riehumassa ja siitä Nasu nauttiikin kovasti. On myös huomattu että on alkanut luonnetta löytyä, enään ei saa kuka vaan pomottaa, että kyllä tulee takaisin sanomista jos meinaa alempiarvoiset hyppiä silmille! Muuten Nasu on todella kiltti ja tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Keppileikit saattaa mennä välillä hurjiksi, varsinkin jos toinen osapuoli yllyttää rähinään.

Tottelevainen Nasu on kyllä ikäisekseen ja moni kehuukin kun se tottelee vapaana hyvin ja nyt osataan kämerkistä mennä maahan ja istua ja paikallaankin pystytään kun komennetaan, mutta sen kanssa on vielä harjoittelemista, varsinkin kun yrität antaa sille jotain tai heittää keppiä, niin ei meinaa löytyä malttia.

Perheeseemme syntyy pian esikoinen (laskettuaika 3.4.08) ja innolla odotamme että miten Nasu reagoi pienokaiseen. Lapsia se näkee joka päivä ja on ihan pientenkin vauvojen kanssa ollut tekemisissä (on vedetty korvasta ja mukiloitu ja lääpitty XD) ja hyvin on tullut tähän asti toimeen, että silleen ei olla huolestuneita asioista. Nasu kun muutenkaan ei ole mikään hellyydenkipeä, eikä sen liiemmin välitä halauksista ja pussauksista, että mustasukkaisuutta en usko hirveästi tulevan.

Sellaisia uutisia tällä kertaa. Olisi kiva nähdä Nasun sisaruksia ihan livenä. Jos joskus jotain kiinostaa tavata jossain niin me ainakin olisimme innolla mukana!=) Iloista kevättä ja kesän odotusta kaikille!

13.11.2007 Ensimmäinen viikko meni Nasun kanssa aika nopeasti. Ensimmäiset 2 yötä oli vähän vaikeammat kun Nasun piti aina varmistaa ettei ole yksin vaan me ollaan siellä myös, mutta nyt nukkuu jo yöt hyvin ilman heräämisiä.

Nasu on sopeutunut todella hyvin kerrostalossa asumiseen. Ei hauku äänille, ja hississä istuu kiltisti ja odottaa ulos pääsyä. Pihalla käyminen oli aluksi pelottavaa, varsinkin jos yritettiin lähteä koti pihasta pidemmälle. Heti olisi pitänyt ottaa syliin ja välilä juostiin kotiovelle päin heti asioiden jälkeen. Mutta siitäkin päästiin kun saimme lenkkikaveriksi Sukulaisen kääpiöpinserin, niin ei keritty pelkäämään kun piti mennä toisen perässä.=)

Viikonloppuna Nasu matkusti meidän kanssa Kankaanpäähän, ystävien luokse, joilla on saman ikäinen australianpaimenkoira. Ja Kyllä siinä oli menoa ja vilskettä koko viikonloppu. Kaverukset tulivat niin hyvin toimeen, ihan kuin olisivat aina tunteneet toisensa. Molemmat nautti seurasta, kun oli joku kunnon painikaveri ja samankokoinenkin.

Sisäsiisteyttä vielä opetellaan, mutta todella hyvin on jo alkanut homma sujua. Kakkoja ei tee ollenkaan sisälle (ei tehnyt tullessakaan), ja pisut tulee yöllä paperille, mutta päivisin vahinko saattaa tulla johonkin muuallekin kuin sanomalehden päälle jos ei olla tarpeeksi nopeasti pihalla, kun neiti ilmoittaa että nyt on hätä.

Korvat Nasulla on nousemassa kovaa vauhtia pystyyn. Monet ohikulkijat kysyy, että onko sakemannin pentu? Täytyy kyllä myöntää että kyllä siitä taitaa sakemannin näköinen suurimmaksi osaksi tulla, ainakin värityksen ja rakenteen perusteella. Mutta semmoiset uutiset tällä kertaa.

***

10.10.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Bella (http://www.rekkurescue.com/elain.php?id=1440) synnytti kodissa 10 pentua. Pennut syntyivät 8.9.2007. Pennut ovat saaneet alkunsa tarhalla, joten isästä ei ole tietoa.

Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme niille koirakokemusta omaavia koteja. Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä ja ovat tutustuneet kissaan ja lapseen :) Pennut luovutetaan viikolla 44.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Vuokko on muhkea ilmestys. Se todellakin tietää olevansa komea ja pörhistelee sen mukaan.

Pennut luovutetaan madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina sekä tunnistusmerkittyinä.