Vinski

14.11.2020

Alkuperä: Venäjä

13.09.2023  Vinski sai kodin

27.06.2023

Komea, nuori monirotuinen Vinski etsii uutta kotia. Vinski ottaa vieraat vastaan alussa hieman epäillen, saattaa haukkua ja ärähdellä pysyen etäällä tulijaan, tilanteen rauhoittuessa tulee itse haistelemaan vieraan ja toteamaan kaiken olevan vaaratonta. Huomioimattomuus on parempi vaihtoehto alun tutustumiselle kuin liian innokas lähestymistapa. Luonteeltaan Vinski on arahko, luottamuksen löydyttyä hakee mielellään läheisyyttä ja rapsutuksia, on sisätiloissa hyvin rauhallinen.
Hihnassa vetää eikä välitä toisista koirista yksin ihmisensä kanssa lenkillä ollessaan, mikäli lenkkiseurana on toisia koiria intoutuu toisten mukana haukkumaan vastaantuleville koirille. Tulee vaihtelevasti toisten koirien kanssa toimeen, parhaiten sopisi nartun kaveriksi. Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottelemassa tulee koirien tavata ainakin kerran ennen kotiutuspäätöstä. Sijaiskodissa olevan koirakaverin kanssa on jo intoutunut leikkimään joten tulevan kaverin olisi hyvä olla sosiaalinen, leikkisä ja reipas luonteeltaan jolta Vinski voisi mahdollisesti saada tukea erilaisiin tilanteisiin.
Yksinolo sujuu ongelmitta, ei ole tehnyt tuhoja tai pitänyt meteliä yksin jäädessään. Tulevan kodin tulee aloittaa yksinolo harjoitukset heti koiran kotiuduttua jotta eroahdistusta ei pääsisi kehittymään. On tottunut kissoihin. Ei sijoiteta pienten lasten perheeseen arkuuden vuoksi. Isompien jo yli kymmenvuotiaiden kanssa yhteiselo voisi sujua paremmin, lasten tulee olla koiriin tottuneita jotta osaavat antaa koiralle tarvitseman oman tilan sekä rauhan. Hoitotoimenpiteet Vinski antaa tehdä hienosti, kynsien ja tassukarvojen leikkaus onnistuu vaikkei poika kovasti arvostakaan tassuihin koskemista.

Autossa matkustaa nätisti, ei ole pahoinvoiva, katselee matkan etenemistä tai makoilee omalla paikallaan. Vinski on alun perin adoptoitu Venäjältä ja koiralta löytyy lemmikkipassi. Vinskille haetaan koirakokemusta omaavaa kotia rauhalliselta asuinalueelta. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen tarpeesta. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi. Vinski on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vantaalla jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.