Vinha, Sipsikin pentu

Lisätty sivulle: 2007-04-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vinha, Sipsikin pentu
29.4.2007: Vinha muutti omaan kotiin Tampereelle.

***

Kuulumisia kotihoidosta 14.4.2007:
Vinhasta tulikin pystykorva! Korvat (molemmat nousivat pystyyn toissapäivänä) ja ensin ajattelin että olenko ollu vaan niin hölmö etten aiemmin sitä huomannu, mutta kyllä muutos tapahtui ihan vaan päivän aikana :)
Vinha tyttö on nyt tehnyt kaikki kakat ulos, välillä tulee pissa paperille jos on oikein hätä, mutta muuten ulos ja rappukäytävän portaitakin on harjoiteltu menemään ylös ihan vaan muutama porras sillon tällöin. Eilen oli Vitsi-veli käymässä ja voi sitä intoa mitä millä sisarukset leikkivät keskenään!
Nyt Vinha on tutustunut myös kissoihin, ilkeä vanha kolli näytti heti pikkutytölle missä kaappi seisoo, mutta muiden kisujen kanssa ei tullut minkäänlaista nahinaa. Lähinnä kiinnostuneena katseltiin niiden toimia. Meidän omien uroskoirien kanssa Vinha haluaisi myös leikkiä, mutta nehän ei suostuneet tuollaisen vauvelin kanssa leikkisille ja Vinha kunnioittaa päätöstä leikkimällä innoissaan leluillaan:)

9.4.2007: Kuulumisia kotihoidosta
Vinha pentu saapui meille sunnuntai-iltana, automatkan kotiin tyttö istui nätisi sylissä ja katseli maisemia, kun päästiin autosta niin sitten kipitettiin pissalle nurmikon reunaan. Pienestä hajuhaitasta (=suoraan tarhalta) huolimata se on tosi ihanainen rakkauspakkaus, koko ajan pusuttelemassa ja leikkiin kutsumassa. Ja pesun jälkeen sitä on varmasti myös huomattavasti mukavampi pusutellakin!

Vinha söi illalla nätisti ja kävi pienen haukahtelun jälkeen tyytyväisenä nukkumaan omaan huoneeseen kun annoin seuraksi possunkorvan ja sammutin valot. Aamulla nukkui noin seitsemään ja sitten täytyi saada vähän aamupalaa yms, mutta pienien aamuaskareiden jälkeen nukkui vielä melkein pari tuntia. Yöllä oli tullut pissat ja kakat paperille, ihan uskomatonta koiralta joka ei koskaan aiemmin ole ollut sisällä-vai olisko kyseessä vain ollut hyvä sattuma:)

Päiväkävelyllä Vinhaa oli kuljettamassa minun lisäksi kaksi sukulaistyttöä (10v & 12v) ja heidän kanssa Vinha tykkäsi kovasti peuhta. Kotihoitajan suureksi hämmästykseksi ulos tehtiin myös pissa ja kakka! Kerrassaan fiksu tyttö siis kyseessä. Portaiden kulkeminen rappukäytävässä tuntuu vielä vähän pelottavalta, mutta ulkona isommat portaat kyllä kuljettiin reippaasti sekä ylös että alaspäin. Rappukäytävässä kulkeminen ei ole ongelma sillä Vinhan saa kätevästi kaapattua kainaloon tarvittaessa, vaikka se ei mikään ihan pieni sylikoira olekaan. Muut koirat olisivat kovasti kiinnostaneet Vinhaa, joten voisi kuvitella että seura tälle neidille kelpaisi enemmän kuin hyvin oman lajitoverin muodossa.

Vinhaa saa sovittaessa tulla katsomaan kotihoitopaikkaan Vantaalle.

t. Kotihoitotäti Jaana

9.4.2007: Sipsik synnytti 5.12.2006 Haapsalun tarhalla 9 pentua. Viisi pennuista sai kodit Virosta, loput neljä matkustivat eilen Suomeen kotihoitoon. Pennut ovat nyt neljän kuukauden ikäisiä.

Virma, Vinha ja Virke ovat narttuja. Virma ja Vinha ovat vaalean punaruskeita, Virke taas Musta valkoisin ja ruskein merkein. Ainut jäljellä oleva uros, Vitsi on myös punertavanruskea.