Vilperi

2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.5.2018

Vilperi on kovasti läheisyydenhaluinen koira, ja olisikin jo Vilperin onni jo löytää se oma koti ja syli. Vilperi on kovasti rohkaistunut jo ulkonaolemiseen, mutta uudessa kodissa varmasti ympäristöön tutustuminen taas ottaa aikansa. Vilperi on jonkin verran huomiosta ja leluista mustasukkainen toisille koirille ja haluaisi kovasti olla lähellä ja rapsuteltavana aina ensimmäisenä ja lähimpänä. Myös ruokailuhetkeksi Vilperi on paras laittaa erilleen toisista koirista, mutta ihmiset saavat pojan ruualle ja kupille kyllä tulla. Vilperi on todennäköisesti saksanpaimenkoirasekoitus, mutta on kooltaan hieman pienempi, painoa Vilperillä on 22kg.

2.5.2018

Vilperi kävi kastroitavana ja on todella kiltisti antanut tehdä kaikki hoitotoimenpiteet ja haavan hoidon. Vilperi on ihastuttava ja tottelevainen, ainoastaan paukahtavat äänet ja lenkkeily on vielä välillä pelottavaa, mutta omalla aidatulla pihalla Vilperi juoksentelee ja leikkii kokoajan rohkeammin. Vilperi tarvitsee omistajan, joka osaa iloisella ja reippaalla asenteella kannustaa poikaa kohtaamaan jännittäviä asioita, ja tekemään lenkkeilystä positiivista ja innostavaa. Tässä voisi myös olla apuna  narttukaveri.

16.4.2018

Vilperi on kiltti ja iloinen, mutta rauhattomassa ympäristössä arkaileva koira, joka tarvitsee mielellään reippaan ja sosiaalisen koiran seurakseen. Vilperi pelkää esimerkiksi rakennustyömaaääniä, pauketta ja vilkasta liikenettä, eikä sovi kerrostaloon asumaan. Vilperi osaa peruskäskyjä, kävelee nätisti hihnassa, osaa olla yksin kotona ja on sisäsiisti, mutta pojalla on paljon opittavaa, ja omistajalta vaaditaan kokemusta koiran totuttamisesta arjen asioihin ja erilaisiin ihmisiin, tilanteisiin sekä ympäristöihin. Autoilu on kuitenkin Vilperistä erittäin mukavaa, ja auto onkin pojalle turvapaikka, aivan sama mikä ja kenen auto on kyseessä. Vilperiä ei luovuteta lapsiperheeseen. Vilperi haukkuu vieraita, mutta menee reippaasti tutustumaan ja antaa pusunkin, mutta jos Vilperin haukkumista pelästyy, se pelkää takaisin ja tutustumiseen menee kauemmin. Vilperi on kotihoidossa Hattulassa, ja poikaan voi tulla sovitusti  tutustumaan.