Viljo

Lisätty sivulle: 2016-07-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Viljo
23.7.2016 Viljo sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.3.2017 Viljo on ollut luonamme jo melkein 8 kk.”Kuherruskuukaudet” ovat jo ohitse ja huomaamme joskus hänessä ärsyttäviä piirteitä. Yleensä olemme silloin itse väsyneitä tai kiireisiä. Välillä ottaa päähän Viljon kova into lähteä hajujälkien perään. Kyläkeskustassamme riittää paljon rusakoita, oravia ja kissoja. Välillä Viljo on liian innokas vetäjä ja äänekäs kun ollaan ulos lähdössä. Emäntä on käynyt vanhainkodilla erästä mummoa katsomassa Viljon kanssa (hoitajien toiveesta, vaikka meillä ei olekaan kaverikoirakoulutusta). Viimeksi hoitaja tuli katsomaan mikä koiralla hätänä, kun Viljo hihkui ulko-ovelle mennessä innoissaan. Käytävä oli pitkä ja ovi aukesi vasta koodin jälkeen… Tähän täytyy joku ratkaisu keksiä. Ehkäpä kannan koiran seuraavalla kerralla. Viljo osaa vaatia leikkiseuraa juuri sillä hetkellä kun isäntä korjaa kokeita tai emännällä mukamas joku tärkeä asia kesken netissä.

Valkoisiin karvoihin huushollissa ja vaatteissa alkaa jo tottua. Samoin tulijaiskeppien paloihin karvalankamatolla. Usein kävelyltä tullessa Viljolla puukeppi suussa; se tuodaan sisälle purutalkoita varten. Sisälle pissaamista tapahtui pari kertaa loppusyksystä. Se loppui, kun käytämme ihan ennen nukkumaan menoa vielä kerran pihalla pisuilla. Viljo osaa nykyään myös pyrkiä yöllä ulos. Tiesimme Viljon herkkävatsaiseksi. Kerran karvalankamatto joutui pesulaan kun sattui suurempi vahinko. Syynä enemmänkin se, että emännän ollessa reissussa ja isännän ollessa töissä joutui liian kauan olemaan yksin. Löysää ulostetta esiintyi joskus. Olemme löytäneet mielestämme sopivan viljattoman ruokavalion Viljolle. Vatsa on ollut pitkään kunnossa. Syksyllä jouduimme tarkistuttamaan taas korvat, koska rapsuttelua alkoi esiintyä. Korvat olivat kunnossa, mutta lääkäri sanoi Viljon olevan jollekin allerginen. Se voi olla mitä tahansa. Saimme ihoa tukemaan rasvavalmistetta päivittäiseen käyttöön ja kortisonisuihketta kuurina alkuun ja sen jälkeen tarvittaessa. Niillä olemme nyt pärjänneet koko talvikauden ilman että alkaisimme eliminaatiodieettiä tekemään. Eniten rapsuttelee suupieliä, joskus niissä punoitusta, joka asettuu kortisonisuihkeella. Kynsien leikkuu sujuu hyvin makupalojen avulla.

Isäntä lenkkeillee edelleen säännöllisesti viikottain Viljon kanssa. Kaksi kertaa olemme olleet yhdessä hiihtämässäkin jäällä. Emännällä juoksuvyö ja Viljo antoi vetoapua. Viljo nautti kovasti vauhdista! Eräänä kauniina aurinkoisena päivänä emäntä uskalsi luottaa ja kokeili irtioloa jäällä kun ketään muita ei näkynyt maisemissa. Oli ihana katsoa kun koira viiletti sydämensä kyllyydestä vapaana. Kepin kanssa leikimme pitkän tovin. Viljo antautui kiinni hyvin ainakin sillä kertaa 😊 Viljo on tutustunut lähiseudun koiriin. Olemme jopa saaneet kyläkutsuja. Parsoneitakin olemme tavanneet. Viljo on valloittanut sydämemme täysin. Olemme 100% tyytyväisiä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Kuvassa Viljo karvalankamatolla, joka on hyvä leikkialusta. Omassa pedissä on nukkunut vain tuon kerran lelujen joukossa. Isäntä saa aina päiväunikaverin kainaloonsa.

21.8.2016 Eräänä päivänä Facebookissa tuli Viljon kuva eteen. Heti tuntui, että tässäkö meidän uusi perheenjäsenemme on! Olimme olleet ilman koiraa muutaman vuoden. Kotiutuminen on sujunut hyvin. Isäntä sai pirteän lenkkikaverin. Hankittiin jopa juoksuvyökin, joka toimii mainiosti. Isännän kunto on noussut jo muutamassa viikossa oman personal trainerin ansiosta. Emäntä sai innokkaan sienestysseuralaisen. Kotimme lähellä on metsikkö josta aamulenkin yhteydessä voi samalla kerätä päiväruoalle sienitarpeet. Viljon intohimona on kaivuuhommat. Niitä hän saa toteuttaa tietyissä sallituissa paikoissa. Vuokratorppamme piha alkaa muistuttaa taistelukenttää! Rivitalon takapihan pikku koivuntaimet ovat saaneet myös kyytiä :) Viljo puri heti poikki flexin narun. Siitä viisastuneena hankimme muovitetun teräsvaijerin, joka on kätevä myös uittamisessa. Olohuoneen sohvapöydästä tuli Viljon mieluisa ikkunastakatselu- ja makuupaikka. Omaa petiä koira ei ole käyttänyt kertaakaan! Pääsee hän meidän sänkyynkin. Mukavasti vikisee jos haluaa peiton alle mönkiä.

Souturetkellä Viljo osasi käyttäytyä veneessä hyvin. Pelastusliivi on toisaalta turha, sillä Viljo on taitava uimari. Onneksi lähellämme on puhdas Puruvesi! Meille tullessa Viljolla oli korvatulehdus, jota lääkittiin muutama viikko. illoin uimista piti rajoittaa. Nyt se maittaa sitäkin enemmän! Kesämökillä menemme yhdessä uinnin lomassa saunan lauteille lämmittelemään. Viljo on seurallinen, tulee toimeen ihmisten ja toisten koirien kanssa. Ihmettelimme alkuun kun hän osasi mennä maahan odottamaan toisen koiran ohimenoa. Kertaakaan ei ole alkanut rähistä muille koirille. Välillä Viljo on lutunen sylikoira, välillä terhakka terrieri. Hänestä on tullut meille rakas perheenjäsen. Viljolla on veikeä katse. Silmien ripset ovat eriväriset.

Kiitämme kasvattajaa, entistä kotia ja Rekku Rescueta kaikesta hyvästä mitä Viljon eteen on tehty. Erityiskiitos Paulalle, joka opasti meitä alkutaipaleella.

***

Leikattu uroskoira, 7v.

18.7.2016 Viljo siirtyi kotihoitoon Hattulaan. Viljo on ihmisystävällinen, älykäs ja energinen kaveri.

05.07.2016 Viljo on parsonrusselinterrieri, joka etsii uutta kotia perheessä tapahtuneen elämänmuutoksen takia. Viljo on erittäin ystävällinen ja russelin tapaan energinen poika joka rakastaa liikuntaa ja aktiivista toimintaa. Viljon perheessä tapahtuneen muutoksen vuoksi poika on stressaantunut, mikä ilmenee tarpeiden tekemisenä sisälle. Viljo tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta kissoista poika ei tykkää. Viljo asuu tällä hetkellä lapsiperheessä, ei sijoiteta kuitenkaan ihan pienten lasten perheeseen. Viljolle etsitään kotia mieluiten rivi-tai omakotitalosta.

KULUKORVAUS leikatusta uroskoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi