Vili

Lisätty sivulle: 2016-02-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Vili
06.02.2016 Vili sai kodin Raumalta toisen koiran kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

8.8.2016 Vili sai kodin helmikuun alussa meiltä 4 kk ikäisenä, nyt pojalla on ikää 10 kk. Heti kävi ilmi että Vili on erittäin fiksu, isällä saattaa olla australiaiset sukujuuret hyppytaidoista päätellen. Ei riittänyt että laitettiin portti, piti myös varmistaa että Vili ei loiki tai kiipeä yli tai ahda itseään ali. Vili on kaikessa mukana ja parasta maailmassa on riehua parhaan kaverin sileäkarvaisen collien Elmon kanssa, varmistaa että mami on lähistöllä, käydä uimassa ja metsälenkeillä. Parhaiten Viliä kuvaavat sanat rakastava ja iloinen. Usein sanotaan että koirat eivät pidä halaamisesta, Vili taas rakastaa halailua ja suukottelua ja sitä rakkaat ihmiset saavatkin kaiken 21 kg:n voimin. Korkeutta alkaa olla likemmäs 60 cm.

Hieman on eroahdistusta mikä ilmenee toisinaan lievällä tuhovimmalla mistä kertoo mm. muutamat tuhotut valjaat. Energiaa riittää vaikka mihin ja oppii hyvin nopeasti, onkin nyt mamista kiinni mihin kaikkeen kouluttamiseen mamin taidot riittää. Tarkoitus on mennä koulutukseen jossa vahvistetaan jo kotona opittuja taitoja ja opitaan uutta toisten koirien läsnäollessa. Eläinlääkärikäynnillä hoidettiin pois alta pallien poisto heinäkuun alussa.
Vilistä on kuoriutunut vesipeto ja käydäänkin melkein joka päivä uimassa. Metsälenkit voittaa muut kävelylenkit, hihnakäyttäytymisessä on vielä paljon opettelemista, ensimmäinen puoli kilometriä mennään sokeana ja melkein kahdella jalalla, sitten hieman rauhoittuu ja malttaa ottaa kontaktiakin ja kävellä vetämättä.

Alkuun suhtautuu hieman varautuneesti uusiin ihmisiin mutta tutustuttuaan poikkeuksetta pääsevät Vilin rakkauden kohteeksi. Arkuutta esiintyy myös lenkeillä ja uusien asioiden kohtaaminen onkin hieman pelottavaa aina aluksi. Kotona onkin sitten täysi vastakohta, rohkea rämäpää. Vililtä löytyy vahtiviettiä ja myös paimentaminen on verissä, onkin aivan kauheaa jos joku rakkaista lähtee pois, siitä ilmoitetaan “piippaamalla”. Yleensäkkin puhuu paljon “piippaamalla”, sillä ilmoitetaan kaikista asioista. Tämä ilopilleripoika on aivan mahtava pakkaus. Vilin touhuja voi seurata myös Instagramista @pikrini.

***

Uroskoira, noin 4 kk. Kotihoidossa Vantaalla.

02.02.2016 Vili saapui kahden veljensä kanssa Tallinnasta kotihoitoon Suomeen. Vili on iältään n. 4kk ja viettänyt koko elämänsä tarhalla, joten nyt on pojan aika opetella kotikoiran elämää. Vili etsii sitoutunutta ja kärsivällistä kotia, josta löytyy intoa koiran kouluttamiseen. Vilistä kasvaa keskikoinen.

Kotihoitopaikassa Vilillä on kaverinaan narttukoira sekä kaksi kissaa, joiden kanssa Vili tulee loistavasti toimeen. Petipaikkakin löytyi heti Donna-koiran vierestä. Vili on reipas ja rohkea koirapoika.

KULUKORVAUS leikkaamattomasta koirasta on 200 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ulkoloishäädön vähintään kerran sekä heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.