Vilhelmiina

Lisätty sivulle: 2012-05-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vilhelmiina
1.6.2012 Vilhelmiina sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

8.10.2012 Lisätty Vilhelmiinan kuvaterveiset.

27.6.2012 Moikka! Yhteiselo on lähtenyt käyntiin mainiosti. Vilhelmiina on sympaattinen ja kiltti olento, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria. Aluksi Vilhelmiina oli hieman arka ja erittäin läheisyydenkipeä, mutta nyt on jo tottunut erinomaisesti uuteen kotiinsa ja reipastunut huomattavasti. Hän on myöskin kovin innokas oppimaan ja onkin jo oppinut peruskäskyjä (mm. istu, odota, tänne..) ja muita hauskoja temppuja. Hihnassakin hän kulkee yleensä ihan hyvin.

Ajoimme Vilhelmiinan turkin lyhyeksi ja takkujen alta paljastui pienen pieni kaveri. Tosin saksia ja harjaa koira aristaa ja heti sakset nähdessään menee paniikkiin. Myös tassuihin koskemisesta Vilhelmiina ei pidä ollenkaan, mutta yritämme opettaa hänet luottamaan siihen, ettei mitään pahaa tapahdu vaikka tassuun kosketaan tai saksilla leikataan turkkia tai kynsiä. Tassun puuttuminen ei tunnu vaivaavan koiraa ollenkaan. Vilhelmiina on päässyt juoksentelemaan vapaana pelloilla ja on silloin viilettänyt pitkin poikin kuin myrskytuuli. Vapaana juoksemisesta ja paikkojen tutkimisesta Vilhelmiina pitää paljon. Ensimmäinen hieronta on tiedossa kesän aikana.

Kaikenkaikkiaan Vilhelmiina on kotiutunut hyvin ja tuntuu viihtyvän uudessa kodissaan. Ainoastaan kerrostalon rappukäytävästä kuuluvat äänet saavat uteliaan koiran välillä haukkumaan, mutta eiköhän sekin asia vielä rauhoitu kun Vilhelmiina tottuu ääniin. Muuten on hyvin hiljainen. Läheisyydestä koira nauttii edelleen ja haluaa syliin aina kun mahdollista. Onneksi vapaaehtoisia rapsuttajia ja sylissäpitäjiä löytyy paljon!

Vilhelmiina on alustavasti varattu ja tyttöön ollaan menossa tutustumaan.

Vilhelmiina (8 kk) etsii kotia Tallinnassa.

10.5.2012 Lisätty Vilhelmiinalle kuvia.

4.5.2012 Vilhelmiina jätettiin alunperin Kohtla-Järven koiratarhalle omistajan toimesta. Koiran etujalka oli murtunut kahdesta kohtaa ja jalka oli jätetty hoitamatta kahden kuukauden ajalta. Koska Kohtla-Järven koiratarha ei tee operaatioita koiralle, koira toimitettiin pikaisesti Tallinnan eläinlääkärien hoiviin, jotka arvioivat jalan tilanteen. Koska jalka oli ollut murtuneena ja hoitamatta pitkään, ja se roikkui lähinnä ihokappaleiden mukana koirassa ja oli pahoin vauriotunut, päädyttiin amputaatioon, josta Vilhelmiina toipuu parhaillaan. Rekku Rescue tuki koiran operoinnista aiheutuneet kulut.

Vilhelmiina toipuu parhaillaan operaatiosta. Luonteeltaan tämä nuori tyttö on mitä kultaisin villakoiramaiseen tyyliinsä. Rakastaa ihmistä ja etsii rakastavaa kotia, joka on valmis huomioimaan kolmijalkaisen koiran erityistarpeet. Vilhelmiina on pieni, noin 30 cm ja 10 kg. Lisätietoa Vilhelmiinan toipumisesta tulossa. Erityisadoption kulukorvaus on 100 €.