Viivi Vipunen, Bellan pentu

Lisätty sivulle: 2007-10-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Viivi Vipunen, Bellan pentu
21.11.2007 Viivi sai kodin Ikaalisista

***

Kuulumisia kodista:

12.1.2009 Anteeksi että olen unohtanut vastata viestiisi, taisi tulla niin kiireiseen aikaan että sitten se vain jäi. Meille kuuluu hyvää ja Viivistä on kasvanut iso lempeä melkein aikuinen. No vieläkin kyllä sellaista pentumaista höpsöyttä on havaittavissa mutta kokonsa puolesta Viivi on lähes täysikasvuinen, toivottavasti.

Meidän kamera on tällä hetkellä epäkunnossa joten en pysty lähettää kuvia mutta kun asiaan tulee muutos, toivottavasti pian, voin niitä sitten lähetellä. Viivi on todella kaunis, ainakin meidän silmissämme. Viivi on luonteeltaan ihanan kiltti ja tulee nykyään perheen kolmen kissankin kanssa hyvin toimeen. Tosin joskus vähän testailee rajojaan heidän kanssaan ja tökkii kuonollaan ja haistelee takapuolia ja sellainen käytös ei aina ilostuta kissoja. Mutta mitään varsinaisia tappeluja ei enää käydä. Alkuhan oli tässä asiassa vaikea kun kissaemo ei halunnut hyväksyä Viiviä perheeseen mutta onneksi tämän yli ollaan jo kauan sitten päästy.

Meidän pihamme on iso ja aidattu joten viivi voi viettää halutessaan paljon aikaa ulkona vapaana kävelylenkkien lisäksi. Tässäkin on käyty joitakin ongelmia läpi kun Viivi oppi hyppimään aitojen yli että pääsi tervehtimään naapuruston koiria. Tämä on ollut kausiluonteista, välillä Viivi on ollut hyvin kuuliainen eikä ole lähtenyt pihasta vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus mutta välillä, tosin hyvin lyhytä kausia, Viivi on ollut ärsyttävällä päällä ja päässyt livahtamaan pienestäkin ovenraosta ja sulkemalla täysin kuuloaistinsa. Aitojakin on aina korjailtu ja nostettu kun Viivi on ymmärtänyt olevansa taitava korkeiden esteiden yli hyppääjä. Me asumme maaseudulla joten vieressä on metsää ja Viivi rakastaa yli kaiken juoksennella metsässä. Siellä Viivi tottelee täysin ja tulee saman tien takaisin kutsuessa. Myös järvi on lähellä ja kesällä Viivi osoittautui innokkaaksi uimariksi. Uimassa käytiin jossain vaiheessa melkein joka päivä. Todella hauskaa katseltavaa. Viivi tuntuu olevan oikein tyytyväinen ja onnellinen koira ja me olemme onnellisia että hän kuuluu perheeseen. Iloa ja Valoa talven sydämeen

29.3.2008 Viiville kuuluu oikein hyvää, ihana tyyppi on Viivistä kasvanut ja iso kuin mikä vaikka siis kyllä pentumaisuus on vielä hyvin nähtävissä, hurmaa jokaisen joka hänen kanssaan hetken viettää. Kaunis on Viivi neitikin ja sydän puhdasta kultaa. tietysti joskus vähän murrosikäisen kepposet mielessä. Kaikki on sujunut loistavasti, käydään koirakoulussa kerran viikossa ja Viivi osaa käyttäytyä hyvin. Ainoa ongelma mikä on ollut alusta asti on meidän kissa joka ei tahdo viiviä hyväksyä. Kun Viivi tuli meille Mirri kantoi pentuja aika viimeisillään, joten se ei auttanut asiaa. Pennut tulevat toimeen Viivin kanssa hyvin, vaikka joskus Viivi on heidänkin kanssaan vielä vähän epävarma koska emokisu on koulinut Viiviä sen verran. Mitään kunnon yhteenottoa ei koskaan ole ollut, semmoista isottelua ja valehyökkäyksiä vaan koska ilmeisesti kissa ei täysin Viiviin luota. Usein menee ihan hyvin ja jos Viivi on rauhallinen eikä hosu ympäriinsä kissa ei valita.

Me asutaan suuressa omakotitalossa joten siinä mielessä ongelma ei ole ylitsepääsemätön. Reviirit on tehty selviksi ja kaikki mahtuu saman katon alle vaikka ei niin bestiksiä olisikaan. Ja ehkä koittaa vielä aika että kaikki tulevat toimeen sulassa sovussa. Koirakoulussa veikattiin että kissa hyvaksyy Viivin sitten kun Viivi ei enää ole pentu. toivotaan… :) Terveisin Heidi ja Viivi

***

18.11.2007 Viivi odottelee yhä sitä omaa kotia Joensuun lähellä. Viivi on leikkisä ja touhukas pentu, joka nauttii ihmisten huomiosta. Se heittäytyy mielellään selälleen rapsuteltavaksi. Iän myötä neitokaisen meno on myös hiukan rauhoittunut. Käsien napsiminen on jäänyt kokokaan pois ja nykyään Viivi esittääkin huomiopyyntönsä nuolemalla kättä. Viivi haukkuu jonkin verran, joten se luovutetaan vain kotiin, jossa haukkumisesta ei ole haittaa ja jossa tapakoulutukseen halutaan panostaa.

8.11.2007 Viivin kaikki sisarukset ovat jo lähteneet maailmalle ja nyt alkaisi olla aika Viivinkin päästä jo omaan kotiin.

10.10.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Bella (http://www.rekkurescue.com/elain.php?id=1440) synnytti kodissa 10 pentua. Pennut syntyivät 8.9.2007. Pennut ovat saaneet alkunsa tarhalla, joten isästä ei ole tietoa. Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme niille koirakokemusta omaavia koteja. Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä ja ovat tutustuneet kissaan ja lapseen :) Pennut luovutetaan viikolla 44.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Viivi on yhdessä muiden mustien pentujen kanssa joukon ärhäkämpiä ja kova äänisimpiä tapauksia. Tulevalta omistajalta vaaditaan hyviä hermoja! :D Viivin takakynnet ovat valkoiset, muuten sitä ei erota siskoistaan.

Pennut luovutetaan uusiin koteihin madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina sekä tunnistusmerkittyinä.