Vernita

Lisätty sivulle: 2010-09-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vernita
4.3.2011 Vernita sai kodin Keravalta Buko-koiran kaverina

***

Narttukoira, alle 1 v.

23.1.11 Vernita alle 1v. odottelee omaa kotia kotihoitopaikassaan Kotkassa. Vernita on ollut pian pari kuukautta kotihoidossa, ja osoittautunut aivan mainioksi ja niin rakastettavaksi vekaraksi:) Paljon on pikkuneidin elämässä tapahtunut tänä aikana ja suuren osan uusista asioista se on tuntunut omaksuvan kuin itsestään, vaikka otollisimmat sosiaalistumisaikansa se on viettänyt tarhalla melko vähäisillä kokemuksilla. Vernitasta löytyy kyllä virtaa ja vauhtia tarvittaessa, mutta yleisesti ottaen neiti on pennuksi melko rauhallinen tapaus. Pahaa sanottavaa tyttösestä onkin aika vaikea keksiä:) Yksinolo aiheutti jossain vaiheessa hieman metelöintiä ja neiti saattoi pureskella tavaroita, mutta nyt on useampi viikko mennyt täydessä hiljaisuudessa ja kiltisti:)

Toisten koirien kanssa Vernita on tullut kivasti toimeen. Etenkin aikuisten narttujen kanssa yhteiset leikit on sujuneet hienosti. Uroksia Vernita komentelee alkuun aika tomerasti, mutta yleensä viimeistään noin parin-kolmen tapaamiskerran jälkeen alkaa yhteinen sävel löytyä.

Vernita tuntuu kiintyvän kovasti omaan perheeseensä, se rakastaa rapsutuksia ja hakee turvaa ihmisestä jännittävissä tilanteissa. Vernita on omalla tavallaan helponoloinen koira eikä sillä mitä ilmeisemmin ole mitään kummempia traumoja tai mahdottomia pelkoja. Vieraita ihmisiä kohtaan se on aluksi varovainen, mutta kun tytön antaa rauhassa tutustua eikä yritä heti käydä siihen käsiksi, niin arastelu loppuu äkkiä. Aggressiivisesti neiti ei ole koskaan käyttäytynyt, vaan pinkoo ennemmin karkuun liian innokasta tutustujaa. Vernita on ihan mahdottoman oppivainen ja potentiaalinen tyttö! Tulevalla kodilla olisi hyvä olla kuitenkin jonkinlaista koirakokemusta, jotta tytön sosiaalistaminen jatkuisi mahdollisimman onnistuneesti. Vernitasta saa joku onnellinen itselleen aivan ihanan lenkkikaverin, kainalossa viihtyvän mussukan ja uskollisen ystävän:)

6.12.2010 Ipana vasta aloittelee normaaliin kotikoiran elämään tutustumista ja ihmeteltävää sillä riittää:) Vernita vaikuttaa aluksi melko aralta ja varovaiselta, mutta jo alle viikossa se on rohkaistunut ihan hurjasti ja muutenkin yllättänyt hoitotädin oikein positiivisesti:) Hihnassa kävely sujuu kivasti, yksinolo ei ole tuottanut ongelmia ja sisäsiisteyskin näyttäisi olevan hallussa. Energiaa tarvittaessa löytyy, mutta mikään mahdoton riiviö Vernita ei ole, vaan osaa myös rauhoittua.

Uusia ihmisiä kohtaan neiti on ujo, mutta kunhan sen luottamuksen voittaa, Vernita rakastaa huomiota ja rapsutuksia yli kaiken! Sillä on hauska tapa kiemurrella, ryömiä ja haroa etutassuillaan rapsuttajaa, jos hellittely meinaa loppua kesken. Tyttösestä saakin varmaan aikamoisen kainaloisen itselleen, niin mielellään se käpertyy kainaloon tai muuten vaan ihan lähelle:) Vernita kaipailee tulevalta kodilta sellaista lempeän määrätietoista otetta, jossa sitoudutaan rohkaisemaan ja sosiaalistamaan tyttöä edelleen. Rohkea koirakaveri tulevassa kodissa voisi myös tehdä neidille ihmeitä. Varovaisuudesta huolimatta Vernita ei vaikuta kuitenkaan kovinkaan herkältä/pehmeältä, vaan pelästyttyään jotain (tai esim. hieman epämiellyttävän pesukokemuksen jälkeen) se tuntuu unohtavan moiset kauheudet aika nopeasti. Ihan vilkkaan keskustan asukiksi ei tyttöä voi sen arkuuden vuoksi suositella, muuten kyllä asumismuoto voi olla mikä tahansa. Kokoa Vernitalla on noin 46cm/12kg ja se tuskin paljon enää kasvaa.

30.11.2010 8 kuukauden ikäinen Vernita saapui Suomeen kotihoitoon.

5.10.2010 Vernitan sisarukset ovat nyt jo uusissa kodeissa ja tyttönen jäi yksinään häkkiinsä odottelemaan vielä omaa vuoroaan. Vernitalta ei vielä ihan kunnolla luonnistu hihnan päässä käveleminen ja mieluiten tyttö heittäytyykin selälleen rapsutusten toivossa:). Vernita tykkää kovasti rapsuttelusta ja se hakee helposti turvaa ihmisestä uusissa ja pelottavissa tilanteissa. Aikuiset koirat tuntuvat vielä pelottavan tyttöä ja esimerkiksi Milko urosta tyttö komensikin tomerana ulkoaitauksessa. Uusia kuvia lisätty.

9.9.2010 Upean värityksinen Vernita on yksi noin 4-5 kuukauden ikäisestä hauskasta pentukolmikosta (Sofie, Uma, Vernita), jotka odottelevat kotiaan Pärnun tarhalla.

Vernita on kultaisen keskitien kulkija. Tyttö on siskojensa välimalli, energiaa tästä pennusta kyllä löytyy, mutta pieni myös rauhoittuu helposti. Vernitan väritys on ainutlaatuinen, tytöstä kasvaa varmasti katseita kääntävä kaunokainen. :) Pennun adoptoivan perheen pitää toki muistaa, että jokainen koiranalku vaatii perusteellisen pentukoulutuksen. Vernita on oiva sekoitus rauhallista sylihauvaa ja elämäniloista leikkivää pentua.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta on 180 euroa.