Venla

Lisätty sivulle: 2007-07-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Venla
31.7.2007 Venla jää omaan kotiinsa

***

Venla on kaksivuotias paperiton novascotiannoutajanarttu Vaasassa jolle etsitään uutta kotia. Venlalla on todettu patella luksaatio (tietoa patella luksaatiosta)

Venla sopii ainoastaan kokeneeseen perheeseen, jossa ei ole pieniä lapsia. Toisten koirien kanssa Venla tulee hyvin toimeen, samoin kissojen, hyvä olisi jos kodissa olisi esim. rauhallinen vanhempi uros. Venla on stressiherkkä, ja tarvitsee omistajan joka on rauhallinen, määrätietoinen ja osaa rauhoittaa herkästi kiihtyvän koiran. Hyvä olisi jos uusi koti olisi maaseudulla omakotitalossa. Koiran stressistä löytyy tietoa mm. täältä tai täältä

Seuraavassa omistajan kertomaa Venlasta: Venla on pohjimmiltaan yltiöystävällinen kaikkien kaveri, ei ole vielä löytynyt ketään jonka kanssa se ei tulisi toimeen, ei kaksijalkaista eikä nelijalkaista. Se on hyvin peruskoulutettu, hihnakäyttäytyminen on mielestäni miltei moitteetonta (koirien ohittamisessa parantamisen varaa, mutta ei ongelma). Venla suoraan sanottuna tekee kaiken kuten omistaja tahtoo – mikäli omistaja osaa tuoda asiansa riittävän hyvin perille. Jos omistaja lellii tai on muuten “johtajaksi kelpaamaton”, aloittaa tämä koira sikailun ja silloin siltä löytyy kaikki ongelmat. Kentällä koira toimii hyvin, pysyy vapaana hallinnassa, kertaakaan ei ole karannut (metsästysviettiä on kuitenkin hieman, joten näköhavainnosta läheltä voi lähteä kissan, jäniksen tai muun perään, mutta ei kauaksi aikaa).Yksin olo ei ole ongelma, eikä haukkua kerrostalossa tai rivitalossa kuulu (tämäkin kiinni pitkälti siitä mitä omistaja sallii), maalla ääntä kuuluu enemmän. Vesipeto tämä koira on.

Mutta. Elämä on silti kuin yhtä päivystystä. Koira on herkkä, pehmoinen, mutta samalla todella dominoiva ja terävä. Reagoi nopeasti tavalla jonka parhaaksi näkee jos ohjaaja ei ehdi ensin. Koira myös stressaa ja kuormittuu aika herkästi. Se on myös purukalustonsa näyttänyt, eli fyysistä kosketusta muussa kuin rapsutusmielessä pitää välttää niin pitkälle kuin mahdollista. Tämän vuoksi ei sovikaan pienten lasten kanssa jotka voivat olla arvaamattomia. Venla kipuaa arvojärjestyksessä ylöspäin todella vaivihkaa ja kun se siellä on, se käyttäytyy todella sikamaisesti. Uutta ohjaajaa testataan viimeiseen pisaraan asti. Huonoja tapoja sillä on autokitinä (todennäköisesti stressistä hermopiippausta, kun saavutaan jonnekin tai hidastellaan) ja oviräyhääminen. Oviräyhäämisen kanssa saa tehdä pois mutta kitkettävissä, siinä on tapahtunut eistystä nyt. Keppi- ja palloleikkejä on aikaisemmin leikitty, mutta on todettu että ovat liian kuormittavia tälle koiralle jotan rodustaan huolimatta noutotehtävät eivät ole parasta mahdollista aktiviteettia.