Veera (Liisan pentu)

Lisätty sivulle: 2007-01-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Veera (Liisan pentu)
3/2006 Veera sai kodin Espoosta

***

Kuulumisia kodista:

20.7.2013 Veera porskuttaa edelleen lujaa vaikka ikää on mittarissa jo 7,5 vuotta. Energiaa tuntuu tällä tytöllä vaan riittävän. Kotona ollessaan tosin ottaa jo aika paljon rauhallisemmin, nousee aamuisin laiskemmin ylös ja malttaa hetkeksi jopa torkahtaa vaikka kotona oltaisiin. Veera on edelleen aika atleettisessa kunnossa, jaksaa käydä juoksulenkeillä ja irroittelee mielellään koirapuistossa.

Ruoka maistuu, ja varsinkin putkiluut, joita tykkää kaluta ihan hirmuisesti.
Jokaisesta vieraasta Veera villiintyy edelleen ja käy alkuun kierroksilla ennen kuin malttaa rauhoittua. Mutta sitten kun saa luvan tulla mukaan seurustelemaan, niin rauhoittuu ja alkaa järjestelmällisesti kiertää hakemassa jokaiselta rapsutuksia.

Toisten koirien kanssa Veera ei juuri välitä olla. Haukkuu lähelle tulevat tutustujat pois ja jos pääsee tekemään lähempää tuttavuutta, niin joko ärähtää ne pois tai ignooraa lopulta kokonaan. Lenkeillä tapaa sännätä oravien ja jänisten perään, joten tarkkana saa olla ettei pääse tempaisemaan ykskaks eri suuntaan.

Talvesta ja lumessa peuhaamisesta Veera tykkää varmasti eniten. Kesäkuumalla taas ollaan trimmattu Veeralta “housut pois” ja kevennetty hännästä, niin on saanut tyttö sporttisemman ja kepeämmän lookin. Joten mukavasti on mennyt ja eiköhän tässä ole vielä monta energistä vuotta edessä päin!
Tässä vielä muutama kuva viime ajoilta. :-)

5.6.2006 Veera täytti juuri 4 kk ja asustelee luonamme Espoossa. Tuodessamme Veeran kotiin, ei vielä ollut ajatustakaan siitä millaista vilskettä se olisi tuonut mukanaan. Veera on mitä hurmaavin pentu täynnä energiaa ja elämäniloa. Se puhkuu iloisuutta, säntäilee ulkona päämäärättömästi, tutustuu mielellään kaikkeen mikä on näköetäisyydellä. Vauhtia ei tästä koirasta puutu! Hillitön energia puretaan ulkona koirakavereiden kanssa. Veera on erittäin sosiaalinen tapaus, ja onkin saanut jo useita hyviä kavereita naapurikoirista. Koirapuisto on myös yksi Veeran lempparipaikoista, siellä ollaan opittu paljon arvokkaita koirien käytöstapoja. Yleisen käyttäytymisen kanssa on ollut ongelmia lähinnä pentupuremisen suhteen, mikä on sekin pikkuhiljaa vähentynyt ja tuntuu, että aletaan olla jo voiton puolella. Iso kiitos vielä Vahalahden Annelle hyvistä neuvoista.

Lenkillä vastaantulijat ovat usein kyselevät Veeran rotua, moni on veikannut lapinporokoiraa, mitä se kieltämättä hieman muistuttaakin. Painoa on kertynyt reilut 10 kiloa. Veeran ruokahalu on hyvä, mutta energiankulutuskin taitaa olla äärimmillään. Korvat huvittaa edelleen, toinen yrittää sinnitellä pystyssä, toinen lörpöttää sivulla :) Sisäsiisteys on hyvällä mallilla. Hihnassa kulkeminen sujuu. Veera on uskomattoman oppivainen ja älykäs koiranpentu. Monesti hämmästyn itsekin miten vähästä sille menee asiat perille. Olemme muutaman kerran käyneet pentukurssilla, mikä on osoittautunut meille oikein sopivaksi. Keskittymistä ja yhteistyöhalua Veeralta löytyy ja sen kanssa on ilo puuhastella pitkin päivää. Tulevaisuudessa kiinnostaa lähteä Veeran kanssa tokoilemaan. Myös moni muu harrastustoiminta kiinnostaa. Saa nähdä mihin tässä vielä päädytään. SUURI kiitos Rekku Rescuelle loistokoirasta, Veera on todellinen löytö ;)

***

Narttupentu, 6 vkoa, kotihoidossa Paimiossa

Liisan pennun ovat hoitokodissa Paimiossa, ja niihin voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan. Liisa on nuori, noin 20 kg painava saksanpaimenkoirasekoitus, pentujen isästä ei ole tietoa. Pennuista kasvaa arviolta ainakin keskikokoisia. Pennut ovat syntyneet tammikuun lopussa ja ovat luovutusiässä maaliskuun puolivälin jälkeen. Pennut luovutetaan useaan kertaan madotettuna, tunnistusmerkittynä ja eläinlääkärin tarkastamina.

Ujostutti kuvaaminen niin, että yritti päätä piiloon kaulataipeeseen. Joskus Veeraa kyllästyttää, kun ei saa muista seuraa ja haluaa tulla syliin seurustelemaan. Liisa on energinen tyttö, ja se painaa 2285 grammaa.