Vane

Lisätty sivulle: 2010-09-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Vane
5.11.2010 Vane sai kodin Riihimäeltä

***

Kuulumisia kodista:

4/2011 Vane on kotiutunut loistavasti Riihimäelle ja kerrostaloasuntoon, etenkin nyt kun kämppikseni vaihtui eikä toista koiraa ole jaloissa pyörimässä. Yllättäen Vane on hyväksynyt myös äitini kissan ja kissakin lopulta hyväksyi Vanen ihmeteltyään ensin hieman, että mikäs otus tuo oikein onkaan, vaikka hieman epäilinkin tätä mahdollisuutta. Nukkuvat nykyään toisinaan pylly vasten pyllyä ja vuorotellen yrittävät tiputtaa äitini sängystä lattialle. Yhteistyö on rautaa.

Vane on osoittautunut vallan ihanaksi pakkaukseksi, joka piristää aamujani herättäessään minut tuijottamalla niin kauan kunnes nousen sängystä ja huomioin hänet kunnolla. Kuukausien myötä olenkin todennut, että ei ollut virhe ottaa Vanea luokseni sillä koira on juuri se mitä kaipasinkin elämäntilanteeseeni. Koiran kanssa ollessa ja leikkiessä kun unohtaa kaikki huolet ja murheet.

Vane on pysynyt terveenä eikä mitään ongelmia ole pahemmin muutenkaan ollut. Mitä nyt tosiaan silloin kun oli kämppikseni koira täällä osoitti mieltään jos huomioin liikaa toista koiraa. Vane haukkui jonkun verran ottaessaan oppia toisesta koirasta, mutta nykyisin ei sisällä enää haukahtele muulloin kuin silloin kun tulen koulusta tai töistä kotiin tervehtiessään minua. Vane rakastaa ihmisiä ja saamaansa huomiota ja onkin saanut yhden jos toisenkin ihmisen kiedottua tassujensa ympärille.

Energiaa Vanella riittäisi vaikka pienelle kylälle jaettavaksi. Nyt lumien sulettua ja kevään koittaessa olenkin miettinyt josko aloittaisimme Vanen kanssa jonkun harrastuksen, johon purkaa energiaa ainakin muutaman kerran viikossa.

***

Uroskoira, nuori

11.10.2010 Vane odottaa kotia Raplamaalla. Vane tulee hoitopaikassaan toimeen muiden koirien kanssa. Vane muistuttaa ulkonäöllisesti jack russelin terrieriä ja on pienestä koostaan huolimatta vanttera. Vanen hoitopaikassa on lapsia.

30.9.2010 Vane on nuori uros, joka on löydetty ja toimitettu Kohtla-Järven koiratarhalle. Vane on kooltaan pienehkö. Luonteeltaan Vane on ystävällinen ja energinen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira noudetaan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan koiraa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 200 euroa.