Valdai (nyk. Valtsu)

Lisätty sivulle: 2007-01-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Valdai (nyk. Valtsu)
19.5.2008 Waldai (nyk. Valtsu) sai kodin yksityisesti Tampereen seudulta

***

25.4.2008 Waldai joutuu nyt etsimään uutta kotia omistajan sairastumisen vuoksi. Waldai on aivan mahtava tapaus, paras koira, johon olen koskaan törmännyt :) Energinen ja iloinen setteripoika, joka tykkää juosta ulkona keppi suussa, mitä isompi karahka sen parempi :) Mutta sisällä ollessa se rauhoittuu ja makoilee lattialla tai leikkii ääneti leluillaan. Waldai sopii myös kerrostaloon, koska se ei juurikaan hauku sisällä.

Hihnassa se vetää hieman, mutta ei paljoa, eikä juurikaan reagoi hihnassa toisiin koiriin. Koirapuistossa on tullut joskus känää toisten poikien kanssa, ja tytöt kiinnostaa kovasti. Waldai on myös todella ihmisrakas pusuttelija. Vieraat ihmiset eivät sitä juurikaan kiinnosta, mutta kun voitat tämän pojan rakkauden, siinä on sinulle ikuinen uskollinen ystävä. -Mari

***

2/2006 Valdai sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia kodista:

3/2006 Mitä enemmän Waldaihin tutustun, sitä enemmän tajuan että se on minulle “se oikea koira”. Meillä on niin paljon yhteistä. Kävi kyllä ihan uskomaton tuuri että juuri tämä koira tuli meille, paitsi että taitaa olla suuremmilla voimilla sormensa pelissä =) Waldai rakastaa juoksemista vapaana metsässä yli kaiken ja muutenkin ulkoilua. Poika ei räksytä toisille koirille eikä ole muutenkaan niille vihainen, toisten urosten kanssa toki tulee joskus vähän äristyä ja katsottua “kumpi on herra”. Mutta aivan ihana ja kiltti tapaus, tottelevainen ja ystävällinen. Kiitos Rekkurescue <3 -Mari ja Waldai-

***

Leikattu uroskoira, aikuinen

26.1.2006 Valdai on todella energinen, utelias ja kakaramainen, joten sen TEHOlla annettu ikäarvio 10 vuotta ei varmasti pidä paikkaansa. Alle 5 vuotta lienee parempi ikäarvio. Valda on erittäin ystävällinen ja mukava mutta todella energinen ja leikkisä koira eikä siten sovi sohvaperunalle. Valdai rakastaa ulkoilua sekä nuuhkimista ja vetää hihnassa aika paljon. Muille koirille Valdai ei ärise mutta on kovin kiinnostunut niistä, joten sille olisi hyvä olla leikkikaveri uudessa kodissa. Valdai on sisäsiisti eikä ole haukkunut kuin kerran (ovikellon soidessa), joten se soveltunee myös kerrostaloon (asuu sellaisessa tällä hetkellä). Valdaille on opetettu käskyjä, ja ihmisen istuutuessa pöydän ääreen syömään se menee makaamaan. Valdai on laiha ja kovin perso ruualle.”

Valdai on tuotu kodista kun omistaja on kadoksissa, mutta poika on ihana pusutelija ja katsomatta ikään hyvin leikkisä ja eläväinen. Kuvia oli vaikea ottaa, kun Valdai ei halunut pysyä paikoillaan. Setterisekoitukset ovat yleensä energisiä, niin että Valdai on täynna energiaa juoksemaan ja leikkimään, se on hyvä uuden omistajan huomioida, että hän tarjoaisi Valdaille sellaisen kodin, missä saa liikuntaa kylliksi, Valdai ei ole vielä niin vanha, että haluaisi vain lepoa ja ruokaa.