Väinö Väkäleuka

Lisätty sivulle: 2007-04-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Väinö Väkäleuka
8/2007 Väinö sai kodin Silverinan kaverina

***

Uroskoira, vanhempi

27.7.2007 Väinö pääsi Sassun kanssa lenkille meren rantaan. Poika olikin kovin iloinen lenkistä. Muuten aika kuluu häkissä ihmetellen. Väinö näyttää kuvissa isommalta kuin on.

15.7.2007 Väinö oli tarhan pihalla vapaana. Bella oli häkissä, koska sillä on juoksut. Pihalla oli vapaana myös kaksi muuta urosta, joita Väinö hätisteli pois. Bella pääsi pois tarhalta ja Väinö jäi ilman ystäväänsä tarhalle odottelemaan omaa kotia.

19.6.2007 Väinö odottaa edelleen kotia. Mistä löytyisi pojalle se oma koti, jossa pääsisi päivittäin lenkille? Väinön kanssa lenkkeiltiin ja käytiin Haapsalun reissun aikana lenkillä myös rannalla. Väinön kanssa on kiva lenkkeillä, koska se ei juurikaan vedä, välillä toki pitää pysähtyä haistelemaan päivän sanomalehteä. Mukana oli Väinön hyvä koirakaveri Bellaneiti, jonka kanssa laitettiin välillä painiksi. Herrasmiehenä Väinö antautui neitokaiselle. Väinöllä on hauska tapa katsoa iloisella naamalla että mitä tapahtuu kun koirat alkavat haukkua. Väinö on tarhan takaosassa, mistä ei tarhan tapahtumia näy. Toki myös Väinö haukkuu itse jonkinverran.

Väinö tulee joidenkin urosten kanssa toimeen, toisten kanssa laittaa rähinäksi, etenkin jos toinen aloittaa, Väinö vastaa haasteeseen. Urosten kotiin Väinö ei sovellu, narttukaveri olisi Väinön mielestä todella kiva. Väinön päästä on poistettu kevän aikana mätäpaise. Paraneminen on sujunut hyvin. Myös osa vinoista hampaista on poistettu.

9.4.2007 Väinö Väkäleuka alias Vänski on aikuinen uros Haapsalun tarhalla. Vänskillä on ikää sen verran, että kuononpää on hieman harmaantunut. Väiskin säkä on n. 55cm. Väiski on ollut tarhalla vuoden verran ja odotellut omaa ihmistä pienessä häkissä, jonne Väiski ei halua tehdä tarpeitaan. Poika oli todella iloinen päästessään viimein häkistään ulos ja kävi kakalla useita kertoja päästessään viimein kävelylle. Ihmisille Väiski on iloinen, mutta uroskoirista ei tykätä ja niille pitää haukkua, joten uroskoiran kaveriksi Vänskistä ei ole, nartun kyllä.

Sen verran pojassa on pystykorvan verta, että kerrostaloelämä ei pojalle sovi, vaikka kokoaikainen räyhääjä poika ei todellakaan ole. Valitettavasti poika on sen verran tavallisen näköinen, että oma koti on kaukaisena haaveena, mieluiten sellaisessa ympäristössä missä olisi mahdollisuus päästä pitkille metsälenkeille ja voisi nauttia oman ihmisen rapsutuksesta ja lämpimästä nukkumispaikasta. Väkäleuka nimitys tulee siitä, että Väiskin leuka on hieman vino, vanha vamma, joka ei mitenkään haittaa koiran eloa.

Kulukorvaus koirasta on 150 €. Omistaja hakee koiran Virosta yhdistyksen avustuksella.