Usva

Lisätty sivulle: 2011-04-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Usva
19.4.2011 Usva sai uuden kodin Helsingistä

***

Leikattu narttukoira, noin 1 v.

17.4.2011 Usvaa ollaan menossa katsomaan viikolla 16. Usva on alustavasti varattu.

16.4.2011 Ensimmäisen viikon aikana Usvasta tuli kaikkien kaveri. Meidän lapset, koira ja kissat, myös naapurin leikattu uroskoira ja jopa marsu – kaikki ovat kivoja Usvan mielestä :))) Kaikille ihmisvieraille neitokainen on todella ystävällinen. Innokkaasti oppi uusia asioita. Usva on fiksu ja tottelevainen. Nyt ulkoilu on paljon helpompaa, koska Usvan kävelytyyli on parantunut huimasti.

12.4.2011 Usva on ollut meillä hoidossa pari päivää ja sopeutunut tosi hyvin. Ihanaluonteinen, hurmaava ja kiltti tyttö! Kauniit ja lempeät silmät, ilmeikäs katse voivat sulattaa kenen vain sydämen! Usva on energinen touhuli, hän on mukana kaikissa kotiaskareissa. On aina valmis leikkimään ihmisten, kissojen ja muiden koirien kanssa. Ei edes yritä maistaa huonekaluja tai mattoja :) Muutama koiranlelu riittää omiin leikkeihin. Usva on sisäsiisti ja myös osaa näyttää jos tulee WC-hätä ja pakko mennä ulos.

Usva syö tosi hyvin erilaisia ruokia, hänelle maistuu kaikki. Mutta ei syö ylimääräistä, vain sen verran mitä tarvitsee nyt. Yöt nukkuu rauhallisesti. Tänään kävimme eläinlääkärillä ja Usvalle laitettiin rokotukset ja siru. Hän kesti kaikki toimenpiteet rauhallisesti. Autossakin istui kiltisti matkan aikana. Ainoa juttu, missä Usva tarvitsee koulutusta on ulkoilutus. Hihnassa kävely ja muiden koirien vastaan tuleminen aiheuttaa rajattoman innostuksen :)

10.4.2011 Usva siirtyi Rekku Rescuelle kotihoitoon Ulvilaan.

2.4.2011 Joudun raskain sydämin luopumaan tyttökoirastani Usvasta, koska olen todennut sen olevan niin metsästysviettinen, että koira ei voi meidän kodissa hyvin. Usva on kesäkuussa 1v. täyttävä suomenajokoira-jämtlanninpystykorva mix (kokoa n. 55-58cm), rakastaa nuuhkia ja innostuu eritoten linnuista ja jäniksistä. Usva on innoissaan hausta, kun olen jälkeä hänen kanssaan kokeillut.

Usva on ihmisrakas, kuitenkin huomaa selkeän ‘metsästyskoiramaisuuden’, eli viihtyisi mielummin fleksissä lenkillä parin metrin päässä nuuhkien vimmatusti, kuin omistajan vieressä odottaen käskyjä. Tästä koirasta ei kyllä saa pelkkää seurakoiraa mitenkään, eikä 10km juosten päivässä tälle koiralle riitä vaan pitäisi saada metsästää. Usvasta ei ole kuitenkaan pelkäksi ulkokoiraksi. Tärkeintä olisi löytää oikea koti, jossa saisi olla onnellisempi! Haluan eniten vain koirallemme uuden ja hyvän kodin.

Usvalle kissat on ok ja koirakaveri(t) plussaa. Mieluiten perheeseen, jossa ei ole ihan pieniä lapsia (alle 5v, sen takia ettei ole ollut lasten kanssa usein tekemisissä).

Koira luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, sirutettuna, madotettuna ja loishäädettynä. Koiralla on rokotuskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 180 euroa.