Umko (nyk. Nipsu)

Lisätty sivulle: 2007-01-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Umko (nyk. Nipsu)
19.11.2006 Umko sai kodin Kemiöstä

***

Kuulumisia kodista:

4.3.2007 En tiedä, mistä Nipsu tulee. Sen töpöhäntä on varmaan jäänyt jonnekin pahan unen tielle. Se käyttää töpöään juuri niin, kuin koiran tulee käyttää. Kun näkee minut, lapset, koirakaverit, lähes kenet tahansa. Heiluu ja vipattaa, koko koira. Nipsu on ottanut hommakseen totuttaa ympäristön ongelmakoiria normikäytökseen. Se on hänen hommansa. Selvittää kavereille, ettei tarvitse haukkua, ei ole pakko hyppiä päin ihmisiä, ei kannata haukata ruokkivaa kättä. Hänellä on jo monta koirakaveria, jotka käyvät näitä arvokkaita oppeja hänen kanssaan opettelemassa. Nipsu on hyvä ja kärsivällinen opettaja. Se on nyt hänen työnsä. Nipsu on työtä tekevä koira.

En tiedä, mistä Nipsu tulee. Se on kuitenkin selvinnyt, että se tulee paikasta, jossa sitä on rakastettu paljon, kohdeltu hyvin, ja opetettu lauman tavoille. Epätyypillistä rescue-koiralle??? Se on hyvinvoiva, sisäsiisti, tottelevainen ilopilleri, joka haluaa tehdä työtä. Harjaus ja kynsienleikkuu alkoivat sujua kuin itsestään. Varsinkin se harjaus oli alkuun tosi vaikeaa.

Lapsia se rakastaa erityisesti, on aivan varmaa, että se on ollut hyvässä lapsiperheessä. Sen ymmärrys ja sietokyky on pohjaton. Se pitää laumaa kasassa ja hulestuu heti, jos joku puuttuu. Jonain iltoina se kieltäytyy tulemasta sisälle viimeiseltä iltapissalta. Se jää istumaan juuri keskelle pihaa, ei kuule eikä näe. Se istuu ja katselee taivaalle, ja minä annan sen istua siinä niin kauan kuin se haluaa. Jotain se muistaa, ja se on sen oma juttu. Minä kunnioitan sitä. Kirjoitan terveisiä Sinulle, ja kun menen hakemaan sitä, se heiluu jo oven takana ja tulee mielellään sisälle. Kai sekin lähettää terveisiä. Hyvää kevättä Sinulle ja koko tiimille, enkelin siiven kosketuksia. Minea ja Nipsu.

22.11.2006 Umko, nykyinen Nipsu kotiutui todella hyvin! Yllätyksenä Nipsu oli heti alusta alkaen sisäsiisti. Se riehuu, jaon vilkas pentu. Nipsu tunkee aina syliin! :) Se inhoaa harjaamista, mutta tykkää kovasti lapsista. Olemme viihtyneet hyvin! Kirjoittanut Wilma 11v.

***

Uros, noin 8kk

4.11.2006 Umko on noin 8 kk ikäinen uros. Se on pienehkö ja hyvin pehmeäturkkinen. Luonteeltaan Umko on pentumaisen eloisa, vilkas ja leikkisä. Umko oli koira-aitauksessa sekä uroksen että nartun kanssa ongelmitta. Umkolla on töpöhäntä. Hännälle on joko tapahtunut jotakin tai sitten se on katkaistu tarkoituksella. Umko on löydetty Soo-tieltä 12.10. Nyt Umko on Tallinnan Loomade Hoiupaikissa reknro 3644.