Ulle

Lisätty sivulle: 2011-03-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ulle
1/2016 Ulle saa jäädä omaan kotiinsa.

***

Leikattu uros, noin 4,5v.

6.8.2015 Ulle etsii uutta kotia, koska se ei tule toimeen perheen lapsien kanssa. Ulle on energinen koirapoika, joka on elänyt toisen koiran kanssa. Yksinään ja varsinkin pienessä tilassa voi ilmetä eroahdistusta. Koirakaveri on helpottanut yksinoloon. Ulle ei tule toimeen pienten lasten kanssa eikä toisten uroskoirien. Ulle on tottunut kissoihin ja nuoriin lapsiin (10+). Ulle on pohjimmiltaan hellä ja arka, tosin hiukka epävarma joissain tilanteissa. Ulkona esittää kovista vaikkakin luulee välillä olevansa sylikoira. Rakastaa rapsutuksia ja hakeutuu aikuisen luo. Hiukka tottelematon ja itsepäinen. Ei tykkää sateesta eikä muutenkaan vedestä. Rakastaa juoksemista ja vietti on kova. Ulle karkaa myös aidatulta alueelta jos näkee jotain mielekästä. Hän on hyvin reviiritietoinen ja tällä hetkellä suojelee kovasti perheen miestä. Ulle on allerginen siipikarjanlihalle, vehnälle ja naudalle ja ruokintana on sikamix (raakaruokinta) ja riisiä. Ulle painaa 24 kg ja sen säkä on 45 cm.

Ulle etsii uutta lapsetonta kotia omakotitalosta. Ulle on tottunut käskyihin ruotsin kielellä.

KULUKORVAUS kodinvaihtajasta on 150 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi tai terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

***

4/2012 Ulle sai kodin hoitopaikastaan.

***

Urospentu, noin 6 kk, kotihoidossa Kirkkonummella

13.9.2011 Ulle on odotellut kotiaan kesän hoitopaikassa ja olisikin jo pojan aika löytää se ihan oma koti. Ulle on kasvanut 18 kg painavaksi pojaksi ja säkä pojalla on 55 cm. Autoilua on harjoiteltu ja se sujuu jo paremmin. Ulle on erittäin kova antamaan pusuja ja haluaa olla lähellä. Sisäsiistiksi kouluttaminen on edelleen kesken, päivällä jaksaa pidätellä 4-5h, yöllä 6 h. Ulle etsii kotia omakotitalosta, koska poika kärsii eroahdistuksesta, jos jää ihan yksin ilman koirakaveria, se ei kuitenkaan ole tuhonnut omaisuutta hiusharjoja ja muita vastaavia pikkusesineitä lukuunottamatta.

12.7.2011 Ullen kanssa on sujunut ihan hyvin. Poika on kasvanut kovasti ja saanut jopa massaa. Ulle on edelleen hyvin arka, mutta on kerännyt paljon
rohkeutta (ottanut mallia Manusta) ja uskaltaa jo tehdä asioita, joita ei ennen uskaltanut. Vierastaa kovin tuntemattomia ihmisiä eikä oikein halua luottaa niihin, mutta kun Ullen luottamuksen on voittanut, niin hän on aivan ihana koira. Yksin kun lenkkeilee, pelkää kovin muita koiria (kävelee häntä koipien välissä). Minun kanssani ollessaan hän on koko ajan hyvin iloinen ja leikkisä. Ullelta vaihtuu jo hampaita nopeaan tahtiin ja haljennut kulmahammaskin lähti jo onneksi irti. Ullen säkäkorkeus on nyt jo (5,5 kk ikäisenä) 47 cm ja painoa huimat 14 kg. Ullesta kasvaa kyllä kaunis koira. Ullen omalla kodilla tulisi olla aikaisempaa kokemusta koirista sekä pitkä pinna ja kärsivällisyyttä, jotta osaa opastaa Ullea pelottavien asioiden yli. Autoilu on edelleen hänelle kuin pakokauhu, mutta harjoittelemme sitä monta kertaa viikossa. Hiljaa hyvä tulee =)

p.s.! Ulle osaa jo käskyn ‘istu’, mutta tämä siis ruotsiksi (sitt) koska puhumme
Manulle ruotsia :D

22.6.2011 Ullen kanssa on toistaiseksi sujunut ihan hyvin olosuhteisiin nähden. Poika on tosin epävarma ja samalla myös säikky kaikelle. Ulle saa paljon rohkeutta kun on Manun seurassa (oma koiramme). Ullella ilmeisesti kulmahammas lohjennut, jota olemme menossa näyttämään ensi viikolla lääkärille. Ulle kärsii myös eroahdistuksesta ja on kova poika vinkumaan ja välillä jopa haukkuu. Mitä olen siis Ulleen ehtinyt tutustua, niin olisi hyvä, jos Ullella olisi toinen leikkikaveri (dominoiva) ja en usko, että poika soveltuu kerrostaloon (pitää sen verran meteliä).

Lyhyesti Ullesta, plussat ja miinukset:
+ seuraa omistajaansa
+ on erittäin kiltti
+ tunnistaa nimensä
+ tulee kutsuttaessa
+ tulee toimeen lasten kanssa
+ tulee toimeen kissojen kanssa
+ on suhteellisen leikkisä
– on arka ja epävarma
– kärsii eroahdistuksesta
– kärsii matkapahoinvoinnista
– vinkuu melkein koko ajan

Ullella on isot tassut ja pojasta kasvaa todennäköisesti isohko. Säkäkorkeutta
nuorukaisella on 43cm.

6.6.2011 Ulle on saapumassa kotihoitoon Suomeen 10.6.

28.3.2011 Ulle on Unnan pentu, joka odottaa kotia Raplamaalla. Unnan pennut ovat syntyneet 30.1.2011. Pennut tottuvat hoitopaikassa toisiin koiriin sekä lapsiin. Pennut ovat valmiit uuteen kotiin toukokuun lopussa.

Pentujen emo Unna. Isästä ei ole tietoa. Pennuista kasvanee keskikokoisia.

Huom! Kyselyt Unnan pennuista puhelimitse, kiitos!

Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa, se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt ja Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.