Tyyne

19.11.2022

Alkuperä: Suomi

14.10.2023  Tyyne sai kodin

12.10.2023

Pieni maltankoiramix Tyyne etsii uutta kotia. Tyyne on luonteeltaan arka ja uusiin ihmisiin tutustuminen vaatii paljon aikaa. Tyyne haukkuu kovasti uuden ihmisen kohdatessaan, perääntyy haukkuen ihmisen lähestyessä ja tällöin namitkaan eivät juuri tunnu auttavan. Sosiaalistaminen on jäänyt vajaaksi tytön kanssa ja Tyynen mielestä parhain puolustus on haukkuminen, ei kuitenkaan ole aggressiivinen. Tyyne tulee toimeen toisten koirien kanssa vaikka alussa haukutaan myös kavereille, huomattuaan ettei hätää ole, voi jo ryhtyä leikkiin. Tyynen rotuyhdistelmässä on maltankoiran lisäksi kerrottu olevan coton de tulear.
Autossa Tyyne matkustaa nätisti omassa kopassaan ilman ongelmia, ei ole pahoinvoiva eikä pidä meteliä. Antaa nostaa itsensä syliin ja kuljetuskoppaan vaikka pelottaakin, eikä puolusta itseään vieraalta tässäkään tilanteessa, katsoo hieman pelokkaana vierasta mutta rauhallisesti tytölle puhuen ei hätäile sylissä ollessaan. Tarvitsee paljon rohkaisua eri tilanteissa sekä myös koulutusta hihnakäytökseen.
Hihnassa kulkee vetäen, on kuitenkin hallittavissa kokonsa puolesta hyvin. Saattaa haukkua vastaantuleville koirille ja joillekin ihmisille.
Tyyne on haukkuherkkä ja tästä johtuen tyttöä ei sijoiteta kerrostaloon, tulevan kodin tulisi sijaita rauhallisella asuinalueella omakotitalossa. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran koulutuksesta sekä sosiaalistamisesta jotta elämä olisi stressittömämpää Tyynelle. Ei sijoiteta lapsiperheeseen arkuutensa vuoksi. Tyyne on sijaiskodissa Hämeenlinnassa jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.