Tuti

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Viro, Virumaa

03.04.2018 Tuti sai kodin Vantaalta

 

30.09.2018 Kuulumisia kodista:

Meillä menee oikein mukavasti. Tuti on ihana ja aktiivinen koira. Tuti pelkää vielä äkkinäisiä ääniä, yllättävää lähestymistä ja tumma-asuisia henkilöitä. Kotona ollessaan hän on aina jonkun seurassa vähintään näköetäisyydellä, mieluiten kuitenkin ihan kosketuksissa. Tärkeimmät käskyt on hallussa.

Kun joku meistä ryhtyy pukemaan ulkovaatteita, se on selvä merkki neidille. Millään ei malttaisi odottaa, kovasti hökeltää ympärillä. Jos ei olekaan Tutin vuoro lähteä, hän ymmärtää, kun hänelle sanoo: ”nyt sinä et pääse ulos, vaan jäät odottamaan tänne”. Silloin neiti menee lepäämään eteisen matolle. Ulos lähdetään tosi innoissaan. Tutilla on kova kiire metsään ja hän haluaa juosta paljon. Pitkät juoksulenkit ovat Tutin mieleen. Aiemmin Tuti ei ollut niin kiinnostunut oravista tai jäniksistä, mutta nyt lähtisi uteliaana niiden perään. Vastaantulevat koirat ohitetaan nätisti, ehkä vähän ilmaa haistellen.

Nyt olemme taas kotiutuneet kaupunkiin. Kesällä olimme paljon mökillä omassa rauhassa saaressa, jossa Tuti sai juosta ja touhuta ihan vapaana. Tosin silloinkaan hän ei lähtenyt kovinkaan kauas luotamme. Veneily on mukavaa, mutta uiminen ei ole Tutin juttu. Se ei ole yhtään kivaa, eikä neiti tee sitä vapaaehtoisesti. Tyttöjen seurassa oli kiva istuskella ja makoilla suppilaudalla ja kierrellä rantoja. Valitettavasti liian nopea liike ja asennon vaihtaminen sai Tutin tippumaan laudalta. Se oli tosi ikävää. Onneksi pelastusliivit kannattelivat, niin oli helpompi uida rantaan. Tapaus ei jäänyt vaivaamaan, sillä heti piti kiivetä laudalle uudestaan.

***

Tuti on noin vuoden ikäinen arahko neitokainen Virumaan tarhalla. Tullessaan syyskuussa tarhalle Tuti oli todella arka, mutta pikkuhiljaa Tuti on reipastunut ja oppinut luottamaan ihmisiin. Tuti tarvitsee kuitenkin uudessa kodissa vielä paljon harjoitusta uusien asioiden ja ihmisten kanssa. Tutille etsitään kotia, jossa olisi kokemusta aroista koirista. Uudella kodilla tulee olla myös aikaa ja kiinnostusta kouluttaa Tutille perustaitoja.

21.02.2018 

Tuti vietti viikon hoidossa kaupunkilaiskoirana, kotihoitajan ollessa lomalla. Tuti sopeutui nopeasti myös kerrostaloelämään, yksinolot sujuivat hyvin ja Tuti nautti lenkkeilystä ja koirapuistoilusta. Aluksi kovin arka Tuti on reipastunut kovasti ja oppinut hienosti kotikoiran tavoille. Tuti olisikin jo valmis muuttamaan omaan kotiin!

12.02.2018

Tuti on ollut jo reilun kuukauden kotihoidossa ja Tutin kotiutuminen kotihoitoon on sujunut oikein hyvin. Tuti on reipastunut huomattavasti ja ero siihen arkaan koiraan, joka Tuti tarhalle tullessaan oli, on on huikea. Tuti nauttii ulkoilusta, säällä kuin säällä, ja pitkät lenkit ovat sen lempipuuhaa. Tuti osallistuu mielellään kaikkiin askareisiin kotona ja kulkee mukana joka paikkaan, välillä kiipeää jopa syliin saakka. Tutista saa parhaan kaverin kaikkeen tekemiseen ja touhuamiseen. Tuti ottaa mielellään kontaktia toisiin koiriin ja menisi tutustumaan jokaiseen vastaantulijaan.

12.01.2018

Tutilla on kohta ensimmäinen viikko kotihoidossa takanaan ja tyttö on sopeutunut mainiosti kotikoiran elämään! Tutilla sujuu yksinolo hyvin ja Tuti on sisäsiisti. Tuti nauttii silminnähden saadessaan huomiota ja rapsutuksia. Tuti on oppinut myös leikkimään, pallot ja muutkin lelut kiinnostavat kovasti!
Lenkkeily Tutin kanssa sujuu mallikkaasti, energiaa nuorella neidillä toki on, mutta remissä Tuti osaa silti kulkea turhia riuhtomatta. Tuti on käynyt juoksulenkeillä lenkkiseurana mukana ja juokseminen onkin Tutin mieleen!
Alkuun vieraat ihmiset, etenkin miehet, saattavat Tutia jännittää, mutta alkujännityksestä päästyään Tutista saa mitä parhaimman kaverin, joka kulkee kannoilla joka paikkaan mukana! Kotihoitopaikkaan sopeutuminen ja uusiin asioihin tutustuminen ovat sujuneet oikein hyvin, eikä Tuti turhia jännitä.

04.01.2018

Tuti on tulossa kotihoitoon Suomeen

17.11.2017

Tuti nauttii päästessään vapaana spurttailemaan tarha-alueella ja Tuti paineleekin ympäri pihaa minkä jaloistaan pääsee. Etenkin tuttu tarhan työntekijä aiheuttaa ihastusta Tutisssa ja Tuti yrittää saada koiranhoitajaa leikkiin mukaan. Suuri Jõmmu-uros on samaan aikaan lenkillä ja kaksikko näyttää tulevan oikein hyvin juttuun. Tutin uudessa kodissa voisikin olla kiltti koirakaveri odottamassa.Tuti tulee, arkuudestaan huolimatta, hienosti luokse kutsuttaessa vapaana ollessaankin, varsinkin kun huomaa, että taskusta saattaa löytyä nameja.