Tuti

Lisätty sivulle: 2011-08-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tuti
21.10.2011 Tuti sai kodin Järvenpäästä

***

Narttupentu, noin 5-6 kk, kotihoidossa Nokialla

28.9.2011 Tuti on noin 5-6 kk ikäinen tyttönen, joka etsii omaa kotiaan hoitopaikassa Nokialla. Tuti odottelee yhä sitä omaa omistajaansa hoitopaikassa. Neiti on kulkenut hoitajien mukana pitempiäkin lenkkejä luontopoluilla ja selvästi tällainen tallustelu on neitokaisen mieleen. Tutia pystyy myös pitämään vapaana mökillä. Neiti tottelee vihellystä ja tulee melkoisella spurtilla luokse. Sisäsiisteyskin on lähes opittu. Toki välillä vielä vahinkoja sattuu, jos hoitaja ei tajua neidin pieniä vinkkejä tarpeesta päästä ulos.

Vieraat Tuti ottaa riemuissaan vastaan ja hoitopaikassa edelleen harjoitellaan nätisti huomion pyytämistä. “Oman porukan” kanssa hyppiminen onkin jo jäänyt melkoisen vähälle ja neiti tarjoaa istumista hyvin herkästi ja tuijottelee tiukasti silmiin: “no rapsuta nyt :D”

13.9.2011 Tuti on viettänyt nyt kotihoidossa parisen viikkoa ja neiti on hurmannut lähes jokaisen tapaamansa ihmisen. Tutihan osaa olla oikein pieni ja oikein suloinen ja säälittävä halutessaan ;) Tutista löytyy myös toinen puoli. Neiti osaa olla myös melkoinen jumppi jotain halutessaan. Tästä syystä Tutille etsitään kotia, jossa neiti saa osakseen sopivassa määrin rajoja ja rakkautta.

Tuti on opetellut hoitopaikassa istumista huomiohyppelyn sijaan, ja oman porukan kesken tämä jo melkoisen hyvin sujuu. Istumista Tuti toki tarjoaa myös herkkujen toivossa, sekä ulos lähdettäessä. Myö maahan menoa ollaan harjoiteltu. Tutin nykyinen hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, mutta Tutin äänenkäytön vuoksi tämä ei välttämättä ole paras mahdollinen asumismuoto. Tuti ilmoittelee herkästi rapun äänistä pöhisemällä ja se jää vinkumaan aluksi ihmisen lähtiessä töihin.

Läheisyydestä ja rapsutuksista Tuti tykkää yli kaiken ja siitä on ihan parasta käpertyä “hoitoisän” kainaloon nukkumaan. Myös lelut ovat pop ja herkkujen avulla Tutia on helppo motivoida. Nenäänsä tämä neiti myös käyttää enemmän kuin mielellään. Neiti ei ole vielä täysin sisäsiisti, mutta varsinkin pissit kyllä pihalle jo tulevat. Hihnassa Tuti kulkee vaihtelevasti. Välillä mennään pitkiäkin matkoja mukavasti, mutta välillä hyvät hajut ja maailman ihmeet voittavat. Toisille koirille Tuti puhisee hihnassa.

Hoitopaikan vanhemman nartun kanssa Tuti tulee toimeen ja kunnioittaa tätä, mutta uskoisin neidin viihtyvän mainiosta myös ainokaisena silmäteränä. Tulevan kodin koirakaverilta vaaditaan ymmärrystä neidin paimennus/äristään/haukutaan leikkejä kohtaan. Isompien lasten kanssa Tuti tulee vallan mainiosti toimeen, mutta ihan pienten lasten perheeseen ei Tuti pentumaisuutensa vuoksi sovi. Tuti on hippasen alle polvenkorkuinen ja “kettumainen”.

1.9.2011 Lisätty kuvia

5.8.2011 Tuti on noin 5 kk ikäinen narttupentu Valgasta. Tuti tulee hienosti toimeen isojen aikuisten koirien kanssa ja leikkii isompien kanssa mielellään. Tuti on reipas ja iloinen luonteeltaan. Tuti on nyt noin 40 cm korkea. Tutin lempipuuhaa on kissojen jahtaaminen, joten sitä ei luovuteta perheeseen, jossa on kissoja.

Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa. Kulukorvaus sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Koiralla on lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.