Turo

Lisätty sivulle: 2007-02-20

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Turo
29.5.2008 Turo sai kodin hoitopaikastaan Porista

***

Kuulumisia kotihoidosta:

20.4.2008 Kaksi viikkoa on kulunut, kun haimme Turon meille kotihoitoon. Turo on löytänyt ”paikkansa” meillä todella nopeasti ja Danan kanssa tulevat toimeen tosi hienosti. Tänään kävimme tutustumassa tyttäreni koiraan, joka on myös leikattu, noin 2-vuotias uros. Koirat tulivat juttuun hyvin, hetken haisteltuaan alkoi leikki. On upeaa katsella kuinka varauksettomasti ja luottavaisesti Turo tutustuu uusiin, niin koira- kuin ihmiskavereihinkin :)

Olimme myös tänään koirarannalla ja kun vaan vettä on lähistöllä, niin Turo juoksee uimaan. Ei niin pientä ojaa olekaan, ettei Turo sitä löytäisi. Oma koiramme Danakin ihan vahingossa juoksi Turon perässä huomaamatta. Turo ei todellakaan hauku, paitsi silloin kun yrittää komentaa Danaa tai minua. Ei edes aamulehdenjakajaa enää tarvitse haukkua. Lelut, varsinkin pallo on rakas ja puruluita pitää olla aina saatavilla, herkkuluu on ykkönen! Mitään vahinkoja ei ole tapahtunut ja yöt Turo nukkuu edelleenkin rauhallisesti joko olohuoneen sohvalla tai makkarissa omassa tai Danan pedillä, vuorotellen. Turon on perusluonteeltaan rauhallinen ja todella kiltti.

Liikuntaa vaatii paljon, tykkää juosta pellolla ja metsässä, joten kun energisyyden saa purettua lenkkeilyyn ja juoksemiseen, niin ei tarvitse sisällä rehata niin paljon. Turo odottaakin pysyvää kotia, jossa hän saisi paljon rakkautta ja huolenpitoa, sekä hänellä olisi mahdollisuus liikkua ja juosta vapaana luonnossa. Turo on oikea pusupoika, ”pieni” vauva, joka tulee mielellään syliin ja kainaloon. Turo on kotihoidossa Porissa ja häntä voi tulla sopimuksen mukaan katsomaan. Turoon rakastuu ensihetkellä :) Terv. Turo, Dana ja Marja-Liisa

14.4.2008 Kävimme hakemassa Turon viime lauantaina Jyväskylästä meille kotihoitoon. Matka meni hienosti. Turo on tottunut matkustamaan autossa, joten hän nukkuikin takapenkillä melkein koko matkan Poriin. Turon koti oli omakotitalon yläkerrassa, joten portaissa kulkeminen on tuttua. Me asumme kerrostalon viidennessä kerroksessa, mutta Turo tuli rohkeasti hissiin pienen kehoittelun jälkeen.

Turo on luonteeltaan kiltti ja sosiaalinen, haluaa olla ihmistä lähellä, nukkuukin mielellään kainalossa, jos vain annetaan. Edellisessä kodissaan Turo oli tottunut nukkumaan yöt sängyssä omistajan kanssa, mutta meillä hän oppi ensimmäisen yön jälkeen nukkumaan omalla pedillään meidän sängyn vieressä tai olohuoneen sohvalla. Turo pitää kovasti rapsutuksista ja on todella hellyydenkipeä. Tapittaa kauniilla ruskeilla silmillään ja tökkii kuonollaa lisää paijaamista.

Meidän oman, noin 2,5 v. tyttökoiran Danan kanssa Turo tulee aivan ihanasti toimeen. Pusutellaan ja leikitään, välillä meno on aika riehakastakin, jotta pitää vähän toppuutella. Turolla on perustottelevaisuudessa vielä oppimista, mutta uskoo hyvin kun kielletään, ja odottaa nätisti paikallaan, kun lähdetään ulos, toisin kuin oma koiramme, joka on kuin sähköjänis. Ulkona kävelee hihnassa kauniisti, toisia koiria kohdatessa Turo ei hauku on vain utelias ja pitäisi päästä haistelemaan. Turo pitää pitkistä lenkeistä ja on kovasti hajujen perään ja odottaa innolla, kun pääseen oikein kunnolla juoksemaan irrallaan.

Olemme käyneet täällä Porissa mm.koirarannalla, missä on mahdollisuus kunnolla irroitella.
Turo on täysin sisäsiisti, ei edes vahinkopissaa ole sisälle tullut. Ulkona olemme käyneet lenkillä kolme-neljä kertaa päivässä, yöt nukkuu rauhallisesti, mitä nyt muutaman kerran nukkumapaikkaa vaihtavat Danan kanssa.

Aamulehden tullessa pitää tietenkin haukkua, mutta lopettaa heti kun komennetaan. Mitään vahinkoja ei Turo ole myöskään tehnyt jäätyään kahdestaan kotiin Danan kanssa. Alkuun vähän itkeskeli, kun menin vaikka suihkuun, mutta sekin on jo viikossa loppunut melkein kokonaan. Luottamus ihmiseen on suuri ja Turolle etsitäänkin nyt kotia missä hän saa aikaa, hellyyttä ja rakkautta, rajoja toki unohtamatta. Turo on myös niin energinen, murkkuiässä kun on, että olisi hyvä jos uudessa kodissa hänellä olisi mahdollisuus juosta vapaana päivittäin. Koirakaveri olisi myös hyvä, koska edellisessä kodissa Turolla oli kissoja kaverina, mutta kokoerosta johtuen niistä ei oikein ollut Turolle leikkikaveriksi. Turon säkäkorkeus on noin 70 cm ja Turossa onkin varmasti noutajaa, mutta ulkonäöstä tulee myös doggi mieleen.

26.3.2008 Turo hakee uutta kotia. Poika on kiltti ja ystävällinen. Turo ei ole vielä sisäsiisti, paitsi mökillä. Ei sovi kissojen kanssa koska jahtaa niitä. Toinen koira voisi olla Turolle hyvä asia, koska on hyvin leikkisä.

***

3/2007 Turo sai kodin Jyväskylästä viiden kisun ja emännän kaverina

***

Kuulumisia kodista:

4.5.2007 Turo on kotiutunut ensijännityksestä loistavasti. Alun sisäsiisteysongelmat ovat jo taaksejäänyttä elämää ja poitsu on leikattu. Ikäähän oli vuodenverran ja siinä iässä lääkäri katsoi sen sopivaksi. Alun kenkien tuhovietti on jäänyt pois, ja ei kun luuta vain ja pureskeluleluja omasta kopasta esiin. Turo on osoittautunut älykkääksikin kun kiikuttaa minulle takkia kun pisulle on päästävä :D Pää minun kainalossa se nukahtaa ja on onnellinen koira. Korvantakaa pitää rapsutella ja nuuskutella, ja käpälä hakee takaisin jos vetää pois :)

Lenkkeilymaastot täällä on ihana ja vain kaunistuvat kevään edetessä. Otin tänään kuvia (kamera unohtuu usein matkasta) videota mutta paras temmellys jäi kuvaamatta kun akku kamerasta loppui. Poitsu nimittäin peuhasi sammalikossa kun pieni pyörremyrsky. Sammalia lenteli ja poika natti ja emäntä myös. Ihanaa nähdä kuinka onnellinen koira minun luona asuu. Ensihetkestä sen kysyvä ja luottavainen katse vaikutti sydämmen sopukoissa asti. “Haluan olla sinun koirasi.ja rakastaa sinua ikuisesti.” Siru, Turo ja viisi burmaa: Caruco, Tiramisu, Kake, Letsa ja Mary

18.3.2007 Mukavasti on mennyt. Turo on oikea pusuttelia. Työntää päätään kainaloon kun haluaa oikein lähelle ja läheisyyttä hän saa ja paljon haleja ja pusuja. Sisäsiisteys on aika kohdillaan. Ulos pyytää päästä asioimaan. Ihana kaveri ja perheenjäsen. Kissatkin lähntyneet huomattavasti, mut vielä vähän keekoillaan. -Siru

6.3.2007 Turo on kaikkea muuta kuin arka koira. Hän laittaa tassut syliin ja halaa kovasti ja nuolee naaman. Joskus hän laittaa tassut olkapäille ja odottaa haleja. Turo on sopeutunut kissaperheeseeni aivan hienosti. Kissat vielä hieman katselevat varautuneesti mutta on vain ajankysymys koska ne tulevat Turon kylkeen ja leikkivät kilpaa sen kanssa. Sen jälkeen kissoilla on suuri vaikutus Turoon, kun Turosta tulee burma. Niin yleensä käy kun Koira muuttaa burmien perheeseen. Turo on ihana kun se ei hauku ollenkaan. Ehkä hän pian naukuu :) Turo valitsi sohvan tulopäivänä päivätorkkupaikakseen ja yöt hän nukkuu rauhallisesti kokoyön ajan.

Lenkillä hän käyttäytyy hienosti. Pian mennään koiran perusoppeja opettelemaan eli annnetaan perusopetukset. Tässä lähellä on pieni alue jossa koirakoulua toimii. Sisäsiisteys ei vielä suju, mutta ymmärrettävää, kun ajattelee häkkielämää. Ymmärrystä riittää kyllä pikkukaveria varten. Leikkaus on myös edessäpäin. Pidän huolen, ettei Turo liity milloinkaan karkurien joukkoon, vaan on koiranani elämänsä loppuun asti aivan varmasti.

Keväällä alkaa mökkeilyaika ja nyt olemme viikonloput vain joskus järvenrannalla. Ensikesästä lähtien Turo ja kissat viettävät kaikki kesät mökkielämää viettäen. Toivottavasti noutaja tyyppinen Turo nauttii paljon uinnista, aivan kuin emäntänsäkin :)

Turo on ensimmäinen koirani lapsuuttani lukuunottamatta ja yllätti minut aivan yli odotusten. Hän saa minulta kaiken sen rakkauden ja huolepidon jota ilman hän jäi hylj’ttynä koiratarhaan jonne pääsi jonkun tuomana kuitenkin ja päätyi ihanien ihmisten vapaaehtoisen työn tuloksena. Kiitos että sain tämän suloisen olennon luokseni. Kiitos kaikille jotka tekivät sen mahdolliseksi. Siru

***

Uroskoira, noin 2 v., kotihoidossa Paimiossa

Turo on noin yksivuotias sileäkarvaista noutajaa muistuttava nuori uros. Tuuli on Turon sisko. Turo on noin 65 cm korkea ja sirorakenteinen, ensivaikutelman mukaan arahko ja pehmeäluonteinen, mutta kotiuduttuaan luonne voi muuttua. Tuli hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja ensijännityksen jälkeen halusi kovasti ihmisen syliin istumaan :) Turo on hoitokodissa Paimiossa, ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Koiralla on oma lemmikkipassin, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.