Turbo

Lisätty sivulle: 2010-05-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Turbo
28.7.2010 Turbo sai kodin Turusta kahden kanin kaverina

***

Leikattu uroskoira, noin 5 v.

9.7.2010 Turbo kävi eilen eläinlääkärillä saamassa tehosterokotukset, seuraava rokotuskerta onkin sitten parin vuoden päästä. Eläinlääkäri kopeloi Turbon kauttaaltaan, koska koira toisinaan kauhistuu hihnan kiristyessä. Mitään normaalista poikkeavaa ei löytynyt, joten kiljahtelu voi johtua Turbon herkästä luonteesta. Paras asu Turbolle onkin valjaat pannan sijasta. Eläinlääkäri ehdotti, että tuleva koti voi kuvauttaa Turbon selän röntgenissä samalla kun koira rauhoitetaan hammaskiven poistoa varten. Tällä hetkellä Turbon henki ei haise, mutta hammaskiveä voi silti poistaa.

Turbon turkki on hoitopaikassa pesty ja puunattu, takut on leikattu ja koiralla on nyt mukava olo kun mistään ei kiristä. Turbo on todella kiltti hoidettava ja aivan suloinen. Hoitopaikassa kävi myös kylässä leikattu uros. Sille Turbo hieman murisi, mutta tilanne oli muuten hyvin rauhallinen. Vierailija sai kuitenkin sen aikaan, että Turbo merkkasi oman reviirinsä. Muuten Turbo on ollut pääasiassa sisäsiisti alkua lukuunottamatta. Nyt Turbo on jo rentoutunut pihalla ja iloitsee koiranelämästä hajuineen ja merkkailuineen. Turbo on kastroitu toukokuussa.

7.7.2010 Turbo on hoitokodissa Turussa. Turbo on arvioitu 5-vuotiaaksi. Turbon ihannepaino on sellaiset 9 kiloa. Korkeus taitaa jäädä 30 senttiin. Luonteeltaan Turbo on kiltti ja sopeutuvainen. Turbo on hoidossa kissakoiraperheessä ja sopii hyvin joukkoon. Turbo viihtyy parhaiten ihmisseurassa, eikä vielä ole osoittanut merkkejä leikkimisestä yksin tai muiden koirien kanssa. Ulkona Turbo haluaa väistää vieraat koirat kauempaa, joskus on haukkunut lajitoverilleen. Kommentointi saattaa lisääntyäkin, kun kotiutuu. Turbon uudessa kodissa voi olla rauhallista koiraseuraa, sellaista, joka ei hypi Turbon päälle, koska tunkeilusta Turbo ei pidä. Narttukoira olisi mukava seuralainen ja kissatkin.

Rapsutuksia ja ihmisen läheisyyttä Turbo rakastaa. Turbo etsii hyvää, huolehtivaa kotia, rauhallinen koti olisi Turbon mieleen. Lasten leikkikalu herkkä Turbo ei todellakaan ole. Tulevan kodin täytyy tykätä turkin hoitamisesta, koska karvaa Turbolla riittää ja ilman hoitoa se takkuuntuu. Kesällä turkin voisi varmasti ajaa ihan lyhyeksikin Turbon mukavuutta ajatellen. Ulkoilusta Turbo pitää, eivätkä äänet ja melske sitä pihalla kummemmin pelota. Hihnassa Turbo kulki aluksi suorastaan liiankin hyvin ja varovaisesti, aina hätääntyneenä vasemmalla puolella jalan vieressä, eikä uskaltanut tehdä asioitaan.

Joku osa käyttäytymisessa pisti epäilemään, että Turbo on elämässään kokenut jotakin epämiellyttävää, mutta varmuutta tästä ei tietenkään ole. Kiinni ei voi jättää mihinkään ulos ilman rauhallista totutusta. Araksi Turboa ei voi sanoa, uusissa tilanteissa se on hieman tarkkaileva. Turbo on hoidossa kerrostalossa, eikä hauku sisällä. Vain kun ihmiset lähtevät kotoa, Turbo saattaa muutamia kertoja haukkua, mutta ei nähtävästi jää pitämään ääntä. Muuten melko hiljainen Turbo nostaa autossa innostuneen äläkän, mutta räkyttäminen on todennäköisesti helposti poisopetettavissa. Muutenkin Turbo vaikuttaa nopealta oppijalta.

14.5.2010 Turbo on pienehkö uroskoira Kohtla-järven tarhalla. Se päätyi tarhalle omistajalta, joka ei halunnut pitää huolta koirasta. Turbo on iloinen ja energinen koira, joka ei ole tottunut kaulapantaan ja hihnaan. Turbo on noin 35 cm korkea ja painaa reilu kymmenen kiloa.

Koira luovutetaan kastroituna, tunnistusmerkittynä, loishäädettynä ja rokotettuna. Kulukorvaus koirasta on 200 euroa.