Tsipa

Lisätty sivulle: 2012-10-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tsipa
8.12.2012 Tsipa sai kodin Helsingistä Edu -koiran kaverina

***

Narttukoira, noin 7-8v., leikataan

22.11.2012 Tsipasta ei toistaiseksi oteta uusia tiedusteluja.

7.11.2012 Tsipa on mainio tapaus, äärettömän kärsivällinen ja rauhallinen. Tsipa tulee moitteetta toimeen kissojen kanssa ja saa viettää yönsä lämpöisessä sisällä kissojen kanssa samassa huoneessa. Päivät Tsipa on ulkohäkissä toisten koirien kanssa eikä häiriinny vaikka nuoremmat ja aktiiviset koirat hyppivät hänen ympärillään. Tsipa on todella leppoisa koira mäyräkoiraksi! Tsipan painoakin on jo saatu mukavasti tippumaan, kun Tsipan rauhallisuuden vuoksi tarhalla vierailevat 10-14 -vuotiaat lapset voivat sitä päivittäin lenkkeilyttää. Tsipa pienikokoisena ja kilttinä koirana tietenkin on näiden lasten suosikki ulkoilutettava. Lapsille vähän kinaa tuleekin siitä, kuka kulloinkin pääsee Tsipan kanssa lenkille ja leikkimään. Tsipa varmasti sopeutuu monenlaiseen kotiin käden käänteessä.

24.10.2012 Tsipa on tarhalle omistajiensa kuoleman vuoksi tuota mäyräkoiranarttu, Tsipa on hieman ylipainoinen ja painon pudottamiseen on neidon terveyden kannalta varauduttava. Tsipa on mäyräkoiraksi hyvin rauhallinen ja leppoisa. Tsipa on elänyt koko ikänsä kotikoirana ja sopeutuu varmasti melko helposti uuteen kotiin ja elämään Suomessakin. Tsipan edesmenneet omistajat asuivat rauhallisella alueella maatalossa. Rouvanen on luonteeltaan hyvin ystävällinen ja pitää huomiosta kovasti.

Tsipa ei tarhaoloissa juuri hauku, ulise saatika räksytä, sille saa tehdä kaikki toimenpiteet hienosti vastusteluitta. Mäyräkoirat ovat usein aika levottomia, todella aktiivisia ja saattavat räksyttää sekä näykkiä. Tälläisiä piirteita Tsipa ei ole lainkaan osoittanut vaikka onkin vieraassa paikassa vieraiden ihmisten keskellä. Tsipa tuntuu suhtautuvan kaikkeen hyvin tyynesti ja rauhallisesti. Rouva on äärimmäisen tyytyväinen tarhalla saadessaan huomiota ja hellyyttä. Tsipa on ystävällinen kaikille tarhalla tapaamilleen ihmisille lapsista vanhuksiin, sekä suhtautuu hienosti myös muihin koiriin. Tiettävästi se tulee toimeen myös kissojen ja kanojen kanssa. Tsipaa ei ole vielä steriloitu, mutta uuden kodin löydyttyä koira leikataan. Tsipan ainoaksi huonoksi piirteeksi on todettu, että innostuessaan se jahtaa autoja.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.