Tormi

Lisätty sivulle: 2014-11-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tormi
5.4.2015 Tormi sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.4.2015 Tormin kotiutuminen on lähtenyt jo ensimmäisellä viikolla sujumaan hyvin. Uudet eläinkaverit – 2 kissaa ja Veeti-koira- ovat ottaneet Tormin laumaansa ilomielin. Nyt Tormi uskaltautuu jo pyytämään koirakaveriaan leikkiin sekä leluistakin ottamaan iloa irti. Lenkeillä häntä alkaa vähitelleen nousemaan reippaampaan asentoon, ja koirapuistossa vapaanajuokseminenkin maistuu luoksetuloa samalla harjoitellen. Kaikenkaikkiaan kotiutuminen sujuu paremmin kuin hyvin!

***

Leikattu narttu, noin 4-6 vuotta

1.3.2015 Tormi on kiltti ja utelias, mutta vielä vähän arjen touhuja arasteleva tyttö. Tormilta kuitenkin saa herkkujen vastineeksi usein pusun poskelle, ja tämä herttainen rouva sopisikin parhaiten rauhalliseen perheeseen opettelemaan kunnon koiran elämää. Tormi tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tormi on sisäsiisti, ja osaa kävellä hihnassa vetämättä. Mitään käskyjä tyttö ei osaa, mutta istuu jo odottamaan lisää herkkuja ja rapsutuksia. Tormi on kotihoidossa Hämeenlinnassa.

3.2.2015 Tormi on edelleen oma rauhallinen itsensä ja tyttö odottaa häkissään kovasti rapsutuksia. Tormi oli häkissä yhdessä jo kodin saaneen Leean sekä toisen uroskoiran kanssa ja Tormi käyttäytyi porukasta kaikista rauhallisimmin. Tormi painaa n. 10 kg. Sillä on kuonossa edellisestä elämästä vekki. Herttainen Tormi odottaa omaa kotia kovasti, jossa voi elää kunnon koiranelämää pehmeine peteineen. Tormi näyttää kuvissa isommalta, mitä tyttö todellisuudessa on. Sen ruumiinrakenne on siro, eikä se ole haukkuvainen.

18.11.2014 Tormi on yksi kymmenestä koirasta, jotka huostaanotettiin huonoista oloista. Kaikki kymmenen koiraa elivät pienessä asunnossa ilman ulkoilulenkkejä. Ainoa ihmiskontakti oli koirien omistaja. Asunto oli täynnä roskia ja likaa ja koirat olivat täynnä kirppuja. Koirat ovat olleet Tallinnan tarhalla noin kaksi kuukautta. Koirat ovat hoidettu ja lääkitty, ja nyt potentiaalisimmat koirista etsivät omia koteja.

Tormi on hieman vanhempi ja rauhallisen oloinen koiraneiti, joka ottaa kontaktia ja nameja sekä antaa rapsuttaa. Hihna on aluksi hieman pelottava mutta sen saa kuitenkin laitettua tytölle. Tormi kävelee rauhallisella alueella ilman riuhtomista tai panikoimista. Tormi etsii kotia koirakokemusta omaavasta aikuiskodista ja kodista voisi löytyä myös rohkea koirakaveri. Tormin säkäkorkeus on n. 40 cm.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa.