Tori

Lisätty sivulle: 2012-09-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tori
6.12.2012 Tori sai kodin Nurmijärveltä

***

Kuulumisia kodista:

11/2013 Lisätty lötköttelykuva :)

11.12.2012 Oikein hienosti on Torin kanssa mennyt! Ihan huippu ihana haukku :) Odotettiin, että työtä olisi ollut paljon enemmän, mutta Tori on sopeutunut todella hyvin. Ihan kuin Tori olisi aina ollut täällä! Tästä koirasta ei ikinä uskoisi, että on melkein kaksi vuotta ollut tarhakoirana. Heti ensimmäisen yönkin jo nukkui kiltisti omalla pedillään. Eroahdistustakaan ei ole ilmennyt. Hiukan Tori jää vinkumaan ja juoksee ikkunasta toiseen kun jää yksin, mutta kun tullaan kotiin niin nukkuu taas kiltisti omalla pedillään eikä ole mitään tuhojaan tehnyt.

Lenkille meno on Torin mielestä maailman paras juttu ja ollaankin tehty pitkiä metsälenkkejä sen kanssa. Metsästysviettiä poitsulla taitaa jonkin verran olla, sen verran innoissaan on kaikista jäljistä metsässä ja kun saa jonkun hajun nenäänsä niin ei enään kuule eikä nää mitään. Ja täällä noita hajuja ja metsäneläimiä riittää! Remmissä kulkemista saadaan muutenkin vielä treenata, poitsu kun on niin innoissaan lenkkeilystä, että vauhtia riittäisi vaikka muille jakaa!

Lelut ja leikkiminen on myös Torin mielestä ihan huippua! Varsinkin kun tullaan lenkiltä sisään tai kun se on ollut yksin niin ensimmäisenä pitää alkaa lelujen kanssa touhuamaan. Varsinkin tuollaiset repimislelut ovat erityisesti mieleisiä. Aika hyvin Tori osaa myös käskyjä, paljon paremmin kun odotettiin. Osaa istua, mennä maahan, tulla luokse ja ymmärtää kun jotain kielletään, niin ja antaa tassua. Ulkona näiden kanssa on tosin vielä harjoittelemista, siellä kun Tori ei malttaisi oikein keskittyä. Mutta pikkuhiljaa treenataan. Kontaktiakin Tori otti heti ensimmäisestä illasta asti. Tykkää tulla viereen rapsutettavaksi ja lattialla syliin makaamaan. Kaikinpuolin ihana ruttunaama siis!

***

Leikattu uroskoira, noin 2-2,5 v. (syyskuussa 2012)

6.11.2012 Tori pääsi viikonlopulla ulkoilemaan tarhavierailijan kanssa ja taluttajan kuulumiset: Kyllä olen onnellinen kun päätin Torin viedä lenkille ja aitaukseen juoksemaan tunniksi. Siitä saan kyllä ihan eri kuvan kun se vaan on ja möllöttää häkissä kun ohi kävelee, mutta voi jee kun lähdin sen kanssa ulos. Veti kyllä aluksi mutta mentiin purkaa aitaukseen suurimmat energiat. Pinnan alta paljastui vielä melko kakara ja hyvin iloinen poika. Kun pojan kanssa malttaa tovin viettää aikaa niin kuoren alta paljastuu poika, joka on työnsi päätä kainaloon.

25.10.2012 Lisätty persoonalliselle pojalle uusia kuvia.

9.9.2012 Päätin tutustua tähän poikaan, koska poika on löydetty jo 7.6.2011 ja poika onkin ollut tarhalla reilusti jo yli vuoden. Tori onkin tarhalla kauimman aikaa ollut koira. Tori ei ole hirveä haukkuja, toisinaan ohimeneville koirille pitää kommentoida, onhan virikkeet ulkohäkissä melkolailla vähissä. Tori vetää hihnassa sellaista tasaista vauhtia, ja sen suhteen poika on voimakas. Se kuitenkin pysyy naisihmisen talutettavana, jos hieman ruista löytyy ranteesta. Pojan kanssa on siinä mielessä mukava lenkkeillä, että se ei noteeraa lenkillä muita eläimiä, mopoja, autoja tai ihmisiä vaan keskittyy hajuihin.

Tori on sharpeisekoitus, jonka huomaa pään ulkomuodosta ja osittain sinertävästä kielestä. Se on ystävällinen ihmisille, mutta omanarvontuntoinen, eikä ole heti kerjäämässä rapsutuksia. Tästä huolimatta Torista saa hyvän ystävän, kunhan antaa pojalle aikaa tutustua. Ehkäpä tämän takia kukaan ei Toria ole omakseen halunnut, koska se sharpeimaiseen tapaan pitää tiettyä etäisyyttä aluksi, eikä ole heti selällään rapsutuksia kerjäämässä. Ihanteellisin asuinpaikka sille olisi hieman syrjemmässä, eikä poikaa luovutetakaan kaupungin vilinään. Muutoin asumismuodolla ei ole niin väliä, koska poika on melko hiljainen. Tulevassa kodissa ei myöskän tulisi olla muita uroskoiria varmuuden vuoksi .

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.