Tondu

Lisätty sivulle: 2012-05-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tondu
16.6.2012 Tondu sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.2.2014 Tondu voi hyvin. Arkuus on hieman hellittänyt, mutta lapset kierretään edelleen kaukaa. Mitään aggressiivisuutta ei ole koskaan esiintynyt. Eli eräs elämäni parhaista asioista on ollut päätös hakea Tondu Hilmalle kaveriksi. Se on ollut meille jokaiselle hyvä asia. Ja nyt ollaan taas menossa kohti kevättä ja kesää! Se tuntuu hyvältä. Syksy oli niiin pitkä. Terveisin Elina ja koirulit Turusta

16.8.2013 Olemme jättäneet Kökarin saaren toistaiseksi ja viettäneet kesän Ruotsissa Nynäshamnissa. Tondu ja Hilma ovat olleet päivät koirapäiväkodissa kun Matte, eli minä, olen ollut töissä. Tondu ja Hilma ovat täysin kaksikieliset koirat ja kai se Tondu vielä muistaisi eestiäkin. Tondu on edelleen arka ja varautunut. Lapsia pelkää eikä halua lähellekään. Mutta niille harvoille tutuille, jotka saavat koskea Tondua, on mitä rakastettavin.
Kun me tämän viikon jälkeen taas palaamme Turun kotiin, niin Tondua ja Hilmaa jää kaipaamaan koiradagiksen henkilökunnan lisäksi monta koirakaveria, joihin olemme tutustuneet iltaisin puistossa ja uimarannalla.

26.2.2013 Lisätty kuvaterveisiä Tondulta.

***

Urospentu, noin 6 kk

25.5.2012 Veljekset ovat syntyneet maatilalla, jossa niillä on ollut oma piha temmeltää, mutta vähän ihmiskontakteja. Tondu on veljeksistä ujoin, eikä oikein uskalla tulla ottamaan nameja kädestä, varsinkin kun veljet ovat kovin ahneita, ja Tondu jää niiden syrjäyttämäksi. Tondu on kuitenkin aika rauhallinen, ja se makoilee omissa oloissaan veljien sählätessä ja säntäillessä. Kohti tulevia vieraita ihmisiä Tondu menee ensin vähän piiloon kopin taakse, mutta jää sitten katselemaan tilannetta ja uskaltautuu tulemaan vähän ajan päästä nuuhkimaan. Tondu on vielä niin nuori, että se varmasti tulee rohkeammaksi koko ajan ja tottuu ihmisiin. Tondu on aika matala, ja siitä ei todennäköisesti suurta kasvakaan.

15.5.2012 Noin 6 kk ikäiset veljekset Tondu, Karvik ja Todi etsivät omia kotejaan. Koirat kastroidaan ennen kotiin matkustamista. Lisätietoja tulossa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa, mikäli pentu leikataan tarhalla ennen kotiintuloa kulukorvaus on 250 euroa.