Tommykutsikas (nyk. Jesse)

Lisätty sivulle: 2008-06-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tommykutsikas (nyk. Jesse)
7.6.2011 Tommykutsikas sai uuden kodin pääkaupunkiseudulta toisten koirien kaverina

***

Kuulumisia kodista:

7.7.2011 Meillä menee tosi hyvin! Jesse on rauhottunut pissaamisen kanssa tosi paljon ihan sillä, että ei huomioida sitä kotiin tullessa. Vouhottaa hetken ja sitten rauhottuu. Meillä kun ovi käy aika paljon muutenkin niin ainut hetki enää milloin innostuu on töistä tullessa. Jesse tulee mielettömän hyvin muiden perheen hauvojen ja kissojen kanssa juttuun. Leikkiin on lähtenyt jopa sellainenkin koira, joka ei normaalisti ole edes ymmärtänyt mitä leikkiminen on! Mökillä yritti jo vähän uidakin mutta tuntuu menevän pupu pöksyyn kun jalat ei enää osu pohjaan:) Kaikin puolin ihana hauveli ja ollaan tosi tyytyväisiä, että saatiin Jesse perheeseen! Kiitokset vaan siitä teille :)

***

27.5.2011 Jessepoika etsii uutta kotia Vantaalla, jonne Jesseä on mahdollisuus mennä katsomaan.

Omistajan kertomaa: Jesse on ilmeisesti saksanpaimenkoiran ja corgin sekoitus. Lepakkokorvainen city-sussari töppöjaloilla. Kummastusta ja ihastusta herättää ulkonäöllään. Jesse rakastaa ihmisiä ja vaatii paljon seuraa sekä läsnäoloa, pitkät yksinolot saattavat stressata paljonkin ja Jesse pysyttelee aina omistajan läheisyydessä kotosalla. Ulkona kaikista mukavinta tuntuu olevan kaikki hajut, joista ei millään malttaisi aina siirtyä eteenpäin. Jesseä voisi kuvata ystävälliseksi, tottelevaiseksi mutta myös jääräpäiseksi. Kun kotona on kaikki hyvin on Jesse rauhallinen ja hiljainen. Joskus saattaa haukahdella, kun omalta pihalta jotain ääniä kuulee. Hihnassa Jesse käyttäytyy useimmiten hyvin, mutta jos vastaantuleva koira alkaa räyhäämään remmissä saattaa Jessekin innostua. Jesse on tottunut kissoihin ja osaa käyttäytyä hyvin lasten kanssa. Aikuisia (ja isompia lapsia) vasten hyppii usein, mutta pienten lasten kohdalla Jesse käyttäytyy kuin vaistomaisesti paljon rauhallisemmin.

Joudumme itse luopumaan Jessestä, koska henkilökohtaiset resurssimme eivät riitä Jessen hoitamiseen. Jesse on syntynyt 02/08 ja on pienestä pitäen ollut hyvin läheisriippuvainen ja eroahdistunut. Tämä on ilmennyt pissaamisongelmana, joka on lähes jokapäiväistä. Useimmiten lirauttelua ilmenee jonkun tullessa kotiin/kylään tai kun itse kyläilee. Virtsaamista esiintyy myös tilanteissa, joissa koiralle annetaan käsky. Eläinlääkäri on tutkinut Jesseä, eikä virtsaamisongelmaan ole löytynyt elimellistä syytä. Tämänhetkisessä elämäntilanteessa Jesse joutuu myös viettämään melko paljon aikaa yksin kotona.

Omistajan näkökulmasta uskoisin, että Jesse voisi hyötyä vanhemmasta ja lempeästä koirakaverista ja varsinkin osaavasta sekä kärsivällisestä omistajasta, jolla on kokemusta koirista. Itsellä näitä resursseja ei ole. Edessämme on myös muutto koiralle hankalampaan asuinympäristöön. Taidolla ja ymmäryksellä joku varmasti saisi Jessestä hyvän ja uskollisen ystävän itselleen. Haikein mielin annamme hänet pois.

***

Kuulumisia kodista:

24.6.2009 Hei! Hyvin meillä on sujunut. Välillä tietenkin tahtojen taistelua, mikä asiaan kuuluukin. Polvenkorkuiseksi poika jäi, mutta pitkä kaveri on kuitenkin. Näyttää minisussarilta, joka sopii kaupunkiin vallan mainiosti :)

Jesse on fiksu poika, mutta välillä todella jääräpäinen. Kaikki käskyt osaa, mutta vieläkin vetää melko kovasti hihnassa. Ja ilo/hermostuspissaamisesta ei ole vieläkään päästy eroon. Jesse rakastaa lelujensa hajottamista joten pehmolelut, köysilelut jne. eivät tule kysymykseenkään! Kerran ostettiin köysipallolelu, ja pallo on ihme kyllä vielä toiminnassa! Luonteeltaan Jesse on rauhallinen, hiljainen, utelias, kiltti mutta melko läheisriippuvainenkin.

18.7.2008 Jesse siis otti meidät heti iloisesti vastaan, kauhean luottavainen ja utelias pentu. Automatkoista ei ainakaan vielä kovin paljon pidetä, matka Helsingin satamasta kotiin Vantaalle oli hyvin kuolantäytteinen, oksennusta ei kuitenkaan tullut. Kohtaaminen kissan kanssa meni paremmin kuin hyvin. Kissa on hyvin utelias (ja närkästynyt) uutta karvakorvaa kohtaan. Muutaman kerran on sähissyt ja läpsinyt, kun koira on tullut liian lähelle, mutta ovat aika välinpitämättömiä toisiaan kohtaan.

Leluista Jesse ei heti oikein ymmärtänyt mitään, mutta puruluut maistuvat paremmin kuin hyvin. Muutaman kerran on kokeillut myös miltä kirjahylly ja tuolit maistuvat, nyt on lelujenkin kanssa alkanut sujumaan paremmin. Sisäsiisteyttä parhaillaan opetellaan ja aika hyvin se on sitäkin tajunnut verrattuna pariin ensimmäiseen päivään jolloin pissat tuli minne sattuu. Yksin ollessa ja yöllä tulee vieläkin. Aika hienosti Jesse kävelee hihnassakin ja jaksaisi temmeltää ulkona hyvinkin paljon. Erittäin iloinen, eloisa ja fiksu kaveri! Ainoa ongelma toistaiseksi on ollut se, että herra tykkäisi kovasti syödä ulosteita ja kun silmä välttää saattaa hän niitä syödäkin. Toivottavasti siitä ongelmasta jotenkin pääsee eroon, sillä sen takia varmaankin on tänään kovasti ollut vatsa sekaisin! Muuten menee hyvin! Ja oikein nätisti antoi itsensä pestä ja hyvin käyttäytyi myös eläinlääkärissä!

***

6.7.2008 Tommy sai kodin Vantaalta

***

Urospentu, noin 5 kk

23.6.2008 Hei, olen pieni poika Virosta, n 5 kk ja etsin sitä omaa kotia, jossa voisin nukkua pehmeällä paikalla ja jossa toiset koirat eivät kiusaisi minua. Asun tällä hetkellä muiden pentujen kanssa samassa häkissä ja väriltäni olen sellainen sakemannin värinen, mutta ehkäpä hieman töppöjalkainen, joten minusta ei ehkä tule suuren suuri. Olen innokas tutustumaan uusiin asioihin. Olen pentuhäkinsakin pienemmästä päästä ja minua kiusataan välillä. Viime torstaina isompi pentu puraisi minua jalkaan ja ensin sattui kovasti, mutta pahempaa ei onneksi tapahtunut. Olisin valmis lähtemään Suomeen n. viikon päästä, jolloin rokotukseni ovat kunnossa, koti vain puuttuu.

Toki minun ottamista tulee harkita kunnolla, koska en halua että minuun kyllästytään ja uuden omistajan tulee olla valmis menemään minun kanssa koirakouluun, jotta oppisin hyvin miten siellä uudessa vieraassa maassa tulisi oikein käyttäytyä. Toki minun käyttäytymisessä ei ole mitään vikaa ja tykkään ihmisistä paljon. Mutta hampaita saattaa välillä kutittaa.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Koira luovutetaan uuteen kotiinsa loishäädettynä, rokotettuna ja sirutettuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koiranpennusta on 150 euroa.