Toffo

07.2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

27.07.2023  Toffo sai kodin

06.06.2023

Nuori ja vauhdikas amstaffimix narttu Toffo etsii uutta kotia. Toffo ottaa vieraat vastaan haukahdellen, miehiä arastelee mutta saatuaan rauhassa tutustua ja muutaman herkun, on hetken päästä tutkimassa tulijan ja tekemässä tuttavuutta. Voi innoissaan myös hyppiä tulijaa vasten, rauhoittuu nopeasti kun tytölle kääntää selän. Ei osoita kuitenkaan aggressiivisia merkkejä. Pentumaiseen tapaan höseltää ja tytöltä löytyykin hurjasti energiaa. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, rakastaa paini-ja juoksuleikkejä. Sijaiskodissa on myös kissa jonka kanssa Toffo tulee toimeen, on innoissaan tutkimassa kissan touhuja mutta osaa myös antaa kissan olla omissa oloissaan.

Yksinolo tuottaa Toffolle hieman vaikeuksia, kärsii eroahdistuksesta. Aiemmassa kodissa yksin jäätyään tehnyt tuhoja, sijaiskodissa täysin yksin tyttö ei ole ollut vaan sijaiskodissa on koirakaveri helpottamassa oloa. Sijaiskodissa myös harjoitellaan asteittain yksinoloa ja tyttö on hieman itkenyt ihmisen perään, mutta tuhoja ei ole tullut. Toffo on tottunut elämään toisen koiran kaverina joten uudessa kodissa olisi hyvä olla nuorehko, sosiaalinen uroskoira odottelemassa. Toisen nartun kaveriksi Toffoa ei sijoiteta mahdollisten myöhempien ongelmien välttämiseksi. Automatkustaminen sujuu tytöltä hienosti, hypähtää mielellään ihan vaan istuskelemaan auton takatilaan mikäli luukku on auki. Ei ole pahoinvoiva tai pidä meteliä.

Hihnakäytökseen tarvitsee koulutusta, alussa vetää hihnassa mutta matkan edetessä meno hieman tasaantuu. Kävely on reipasta, toiset koirat voivat nostattaa tytöllä kierroksia tällöin saattaa intoutua remmissä vetämään ja haukkumaan. On kuitenkin nameilla hyvin motivoitavissa, niiden avulla on talojen pihoilla haukkuvat koirat ohitettu hienosti. Voimakas koira joka tarvitsee koirakokemusta omaavan taluttajan.
Toffolle haetaan koira-ja koulutuskokemusta omaavaa kotia mielellään rivi-tai omakotitalosta. Kerrostalo ei sovi Toffon asuinympäristöksi sillä haukahtelee joillekin äänille, rapusta kantautuvat äänet saisivat Toffon liian äänekkääksi. Tulevan omistajan tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen tarpeesta. Toffoa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä myöskään pienten lasten perheeseen, energisen luonteensa vuoksi saattaisi tahtomattaan satuttaa pienempiä. Yli kymmenen vuotiaiden lasten kanssa yhteiselo voisi sujua paremmin.
Toffo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Kouvolassa jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.