Tobi

15.05.2019

Alkuperä: Suomi

03.11.2019 Tobi sai kodin

***

Kuulumisia kodista:

4.2.2020 Yksinoloon saa Tobin kanssa vielä Hyvin valmistautua ja vauhdilla saa kotoa lähteä, ettei poitsu ehdi pistää sirkusta pystyyn. Hetken vinkuu, haukkuu, ulvoo, mutta rauhoittuu muutamassa minuutissa. Liikkeitä ulko-oven läheisyydessä seuraa tarkoin, kun mukaan pitää päästä. Kaikki elävät olennot pitää päästä moikkaamaan ja omalta pihalta käsin kaikki ohikulkijat haukutaan ruotuun. Vahtiviettiä löytyy. Pallot ja riepottelulelut on parhautta. Kiltti poitsu kaiken kaikkiaan ja tykkää koirapuostossa riehua etenkin itseään isompien kanssa.

30.10.2019  Nuori ja ystävällinen touhuaja Tobi odottelee uutta kotia. Poika on pentumaiseen tapaan iloinen joka paikan tutkailija, haluaa olla kaikessa mukana haluttiin sitä tai ei. Kaipaa vielä opastusta eri asioihin, mutta oppii nopeasti ja namipaloilla poikaa pystyy motivoimaan hienosti. Tobi tulee toimeen toisten koirien kanssa, kissan kanssa on myös tehty tuttavuutta mutta pentuna innostuu jahtaamaan helposti. Ei kuitenkaan pahalla vaan leikkimielessä. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla nuori koirakaveri odottelemassa sillä Tobi turhautuu helposti jos ei saa purettua energiaansa ja silloin keksii kaikkea ei hyväksyttävää tekemistä. Yksinjäädessään haukkuu joten tästä syystä kotia etsitään omakotitalosta.
Yksinjäämistä ollaan harjoiteltu ja haukkuminen on vähentynyt muttei kokonaan loppunut. Hihnakäytös on vielä hakusessa ja harjoitellaankin kovasti kävelyä rauhallisemmalla tahdilla. Tobia ei luovuteta pienten lasten perheeseen, sillä ikävänä tapana on ollut käsien pureskeleminen josta nyt ollaan päästy eroon mutta tapa voi palautua varsinkin lasten kohdalla. Lapset leikkiessään saattavat innostaa Tobia liikaa ja silloin poika voi tahtomattaan satuttaa. Tobille automatkustus on vielä inhottavaa, poika tykkääkin käyttää ääntä ajon aikana haukkumalla ja piippaamalla, ei kuitenkaan kärsi pahoinvoinnista. Pojalle haetaan koirakokemusta omaavaa kotia, ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Sisäsiisti Tobi odottelee kotiaan sijaiskodissa Pukkilassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.