Tim

Lisätty sivulle: 2014-07-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tim
26.1.2015 Tim sai kodin Hyvinkäältä.

***

Leikattu uros, noin 5-7 v. Kotihoidossa Helsingissä.

10.1.2015 Lisätty Timille uusia kuvia.

2.12.2014 Kotihoitajan kertomaa: Tim on ollut meillä nyt kaksi viikkoa. Kuluneen kahden viikon aikana Timistä on kuoriutunut oikein iloinen ja pirteä kotikoira. Timillä on varmaan ollut koti aikaisemminkin, sillä Tim selkeästi tietää miten kotona käyttäydytään. Timiä ei tarvitse käskeä ollenkaan ja Tim oppii uusia asioita erittäin helposti. Tim on ikäisekseen leikkisä ja voisi kiinnostua myös jostain harrastuksesta.

Autoilu on selkeästi uutta ja jännittävää, mutta siitäkin varmasti selvitään sillä alun “remmirähjästä” päästiin jo eroon pikavauhdilla. Tim suhtautui alkuun varautuneesti joihinkin koiriin, tällöinkin vain murahteli tyynesti. Nykyään Tim nuuhkii kiinnostuneena vastaantulijoita. Tim on oikea hymypoika!
Tulevasta kodista voisi löytyä ystävällinen koirakaveri. Tim osaa perusasiat eikä oikeastaan hauku kotona.

Säkä 55 cm.

19.11.2014 Kotihoitajan kertomaa: Tim on ollut meillä nyt kolme päivää kotihoidossa. Ensimmäisenä iltana tuli muutamat pissat sisälle ja poika oli muutenkin hyvin levoton. Timistä on kuitenkin kuoriutunut todella kiltti, tottelevainen, iloinen ja ihmisrakas koira. Tim on koko ajan pyytämässä rapsutuksia ja tulossa viereen makaamaan. Tim oppii helposti uusia asioita, tassujen pesukin sujuu jo hyvin. Meidän oman koiran, Evitan, kanssa Tim tulee hyvin juttuun ja lenkillä on haistellut muita koiria nätisti hihnan päästä. Tosin jos toinen koira murisee Timille niin Tim murisee kyllä takaisin.

Timin hampaissa on jonkin verran hammaskiveä ja poika tulee viedä kotiutumisen jälkeen hammashuoltoon. Tim osaa kulkea hihnassa ja on jo tällä hetkellä sisäsiisti. Timin tulevasta kodista voi löytyä koirakaveri.

16.11.2014 Tim saapui Helsinkiin kotihoitoon.

23.10.2014 Kävin eilen Timiä tervehtimässä ja täytyy myöntää, että herra hurmasi minut täysin ;). Tim vaikutti koiralta, joka haluaa ensin selvittää kumpi pää määrää mikä suunta lenkillä otetaan ja kun sille on selvää, että se on narun ihmispään hommia, siitä kuoriutuu esiin varsin charmantti, valloittava ja sydämellinen herrasmies, joka kulkee hihnassa erittäin kauniisti ja hyväntuulisesti.

Timillä tuntuisi olevan aivan loistava hermorakenne. Se ei hötkyile vaikka muut koirat haukkuisivat ympärillä. Sitä ei myöskään kiinnosta kovakaan liikenne. Vaikuttaisi olevan valoisa ja ystävällisen itsevarma uroskoira, joka on selvästi hyvin laumahenkinen.

Lenkkeilystä se nautti täysin rinnoin ja pusuttelemaan Tim tuli heti, kun kumarruin sitomaan kangännauhoja ja oli muutenkin innokas rapsuteltava. Sitä olisi ollut kiva enemmänkin helliä ellei se olisi ollut niin likainen. Toivottavasti Timille löytyy kiva koti :)

21.7.2014 Tätä herrasmiestä kehuivat tarhan työntekijät mukavaksi ja rauhalliseksi, jollaiseksi poika tarkemmin tutustuttaessa osoittautuikin. Lenkin aluksi katseli meitä ja söi heinää, mutta aikansa oltuaan lehmänä tuli itse hakemaan seuraa, nameja ja ennen kaikkea rapsutuksia. Innostui myös hieman juoksemaan vaikka ilma olikin aivan kamalan kuuma. Remmissä kävely oli rauhallista. Hampaista löytyi hammaskiveä. Värityksen perusteella pojasta voisi löytyä esim. australian karjakoiraa, mutta lienee olevan monen rodun sekoitus, joka on kooltaan suurehko.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.