Tilly (nyk. Titta)

Lisätty sivulle: 2017-06-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tilly (nyk. Titta)
23.7.2017 Tilly sai kodin Kuopiosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.8.2017 Titta on hiljalleen kotiutumassa Kuopion arkeen. Ulkona käyminen jännittää päiväsaikaan, kun joka puolella on vilinää ja pysähteleekin aika ajoin tiirailemaan ohikulkevia ihmisiä ja autoja. Yöaikaan on rohkeampi ja onpa muutama citylokkikin saanut tämän huomata. Ei kuitenkaan enää pyrähtele pakoon ohikulkijoita eikä säiky kadulla kulkevia miehiäkään. Kovaääniset autot ja mopot ovat vielä hieman arveluttavia ja niitä pitääkin tarkkailla matkan päästä. Yöt nukkuu rauhallisesti omassa pedissään, kun on ensin muutaman kerran yrittänyt huomaamatta livahtaa sängylle. Meihin on jo täysin tottunut ja tykkää kovasti makoilla sylissä sohvalla sekä pölistellä pehmoleluja. Vieraiden miesten kanssa emme ole vielä lähempää tuttavuutta tehneet, mutta naisten kanssa tulee hienosti toimeen, antaa rapsutella eikä yritä livahtaa pakoon. Titta on todella kiltti ja kärsivällinen myös hoitotoimenpiteiden suhteen, antaa hienosti leikata kynnet ja ollaanpa jo eläinlääkärissäkin käyty tutustumassa. Kauppareissujen ajan on myös kiltisti eikä ole tuhonnut tavaroita. Ollessaan epävarma hakee turvaa sylistä tai menee huonekalujen alle, mutta uskon että ajan kanssa rohkaistuu tutkimaan itsenäisesti näitä arjen mörköjä, esimerkiksi tiskikonetta, joka on Titan mielestä vähintäänkin epäilyttävä kapistus.

***

Narttupentu, 5kk

3.7.2017 Tilly on ollut nyt viikon kotihoidossa ja reipastunut jo jonkin verran, varsinkin koulutushetket ovat Tillyn mielestä erittäin kivoja. Tilly osaa jo istu, maahan ja odota, ja Tillyä onkin helppo kouluttaa ja se on innostunut kaikesta mitä herkkujen kanssa vain puuhataan. Äänet ja liikkeet edelleen säikäyttelevät Tillyä ja vieraisiin tutustumista on vielä harjoiteltava paljon. Tilly tulee toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Tilly osaa olla yksin jo suhteellisen hyvin, alkuvinkujen jälkeen Tilly nukkuu tai leikkii, mutta voi toki erehtyä ottamaan tai jyrsimään myös jotain ei-sallittua, jos ei ole ketään kertomassa mitä saa tehdä ja mitä ei.

28.6.2017 Tilly ja 5 muuta pentua tulivat yhdistykselle koteja etsimään yksityisen perheen kautta, sillä heillä ei ollut mahdollisuuksia huolehtia pennuista. Rekku Rescue tuo hyvin harvoin pentuja Viron puolelta Suomeen, sillä ne saavat yleensä hyvin koteja myös paikallisesti, mutta tässä tapauksessa päätimme auttaa.

Tilly on ujo, mutta kiltti tyttö. Tilly on kovin valpas ja se säikähtelee nopeita liikkeitä ja ääniä, mutta hakee paljon turvaa myös sylistä, kun on tutustunut ja turvalliseksi todennut jonkun henkilön. Tilly tarvitsee kodin, jolla on kokemusta aroista koirista sekä osaamista ja aikaa huolehtia Tillyn peruskoulutuksesta. Tilly tarvitsee myös paljon sosiaalistamista ja positiivisia kokemuksia aivan kaikesta. Täysin sisäsiistikään Tilly ei ole, mutta vahinkoja ei tapahdu kovin usein. Tilly tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta arastelee ensin niitäkin ennenkuin toteaa toisen koiran turvalliseksi. Paras kaveri Tillylle olisi tasapainoinen, sosiaalinen ja leikkisä koira. Tilly ei sovi lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Tilly painaa tällä hetkellä 5 kg ja on korkeudeltaan 35 cm.

Tilly on kotihoidossa Hattulassa.

KULUKORVAUS leikkaamattomasta pennusta (max. 6kk) on 400€, josta 100€ palautetaan omistajalle, kun koira on todistettavasti leikattu. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä), ulkoloishäädön vähintään kerran sekä heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.