Tilde

Lisätty sivulle: 2007-03-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tilde
6.3.2007 Tilde sai kodin Kuusistosta

***

Kuulumisia kodista:

Lähdin 6.3 hakemaan Tildeä Tallinnan tarhalta, mikä ei nyt ensialkuun tuntunut kovin houkuttelevalta ajatukselta, mutta yllättävän hyvin matka kuitenkin meni. Sain mukaani toisen koiraihmisen, jonka kanssa matka taittui tosi rattoisasti, ja täytyy sanoa että voisin ottaa vielä uusiksikin. ps:sitten joskus.

Sitten asiaan eli tarhalle päästyämme kumpikin suunnisti oman koiransa luokse tekemään tuttavuutta. Tilde oli aika arka lienee osaksi johtuneen kaverista, joka vielä vilkkaampana haki vain huomiota itselleen. Me siitä sitten lähdimme ulos tekemään tuttavuutta kaikessa rauhassa eikä siinä näyttänyt olevan mitään ongelmia. Tilde oli iloinen ja pirteä pakkaus sellaista jota olimme lähteneet hakemaankin.

Tarhalta saimme passin ja sieltä taksilla satamaan. josta laiva jo kohtapuoliin lähtikin uutta kotia kohti. Laivamatka meni hienosti olihan meitä nyt jo 4, jotka tulivat ilmeisen hyvin juttuun. Kotimatka autolla tuotti hieman ongelmia oli ilmeisen uusi kokemus eikä pimeys ja kirkkaat auton valot asiaa yhtään helpottaneet. Mutta loppujen lopuksi siitäkin selvittiin. Nyt ollaan totuteltu uuteen kotiin ja aika hyvin se on kyllä mennyt, pientä sisäsiisteyden hakemista on ollut, mutta sekin on jo huomattavasti parantunut näinä muutamina päivinä mitä Tilde meillä on ollut.

Mimmin kanssa (phalene 3v) Tilde tulee hyvin toimeen eli ulkona ainakin pitävät kovasti toisistaan, sisällä joitain mustasukkaisuus kohtauksia toki tulee, mutta on aika pientä sekin onneksi. Tilde on kyllä kauhean riippuvainen ihmisestä eli huomaa, että hänellä on se hylätyksi tulemisen pelko. Että jää yksin, muutta eiköhän se luottamus sieltä palaa kunhan tyttö oikein kotiutuu. Tilde on todella innostunut lenkkeilija. Itse olen päivisin töissä, mutta avovaimo juoksuttaa Tildeä ja Mimmiä metsälenkeillä.

Tilde pitää kovasti kaivamisesta, pihallamme onkin paljon tilden kaivamia kuoppia. Tilde kun on niin innostunut, hän ei aina oikein hillitse itseään. Silloin alkaa repimään omaa hihnaansa ja ellei Mimmi ymmärrä leikkiä hänen kanssa, alkaa Tilde repiä Mimmin hihnaa. Mutta tässäkin asiassa jo ei sana alkanut pikkasen jo tepsiä. Tilde on kova syömään, syy selvä kun kärsinyt nälästä. Nyt aluksi saa neljä kertaa päivässä ruuan jottei syö kerralla niin paljoa. Tilde ei ole vihainen syödessään vaikka Mimmi tai lapsi menisi lähelle. Luita Tilde kalvaa oikein urakalla eikä niistäkään murise.

Pesusta hän ei yhtään tykkää, koska ei ole tottunut. Pentukoira oppii takuulla helposti senkin. Tilde leikkii mielellään isoilla karvaleluilla, palloista on myös kiinnostunut. iIhanan energinen ja vilkas ja niin suloinen, kiva ja viisas tyttö. kukaan meistä ei Tildestä luopuisi missään tapauksessa. Hän kuuluu meidän perheeseen jo täydellisesti. Toukokuussa meidän hulivili täyttää vuoden. Tilde muuten tunnisti meille tullessaan nimensä emmekä katsoneet mitään syytä sitä muuttaa, kun kaikki muut asiat muuttuivat tilden elämässä. Haluamme tarjota Tildelle parasta nyt ja aina. Terveisin: Ari ja Sanna

***

Narttu, noin 10kk

2.3.2007 Tilde on noin kymmenen kuukauden ikäinen mäyräkoiran kokoinen sekarotuinen narttu. Tilden Reg.nro 4831. Tilde on löydetty 6.2.2007.

Tuleva omistaja noutaa koiran Tallinnan tarhalta yhdistyksen avustamana. Kulukorvaus on 100 €