Tilda

Lisätty sivulle: 2007-01-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tilda
31.3.2006 Tilda muutti omaan kotiin

***

Kuulumisia kodista:

2.2.2007 Hei! Oikein hyvin menee edelleen, Tilda on ihana koira meille. Ensimmäisten kuukausien jälkeen Tilda on muuttunut aivan pentumaiseksi, kaikki aina luulevat Tildaa pennuksi. Käytöksen perusteella arvioisin itsekin Tildaa nuoremmaksi, mitä se oli alunperin arvioitu. Tilda on kauhean leikkisä, varsinkin palloilla se jaksaisi leikkiä vaikka kuinka kauan. Ulkonakin Tilda saattaa poukkoilla ja hypähdellä hihnassa pentumaiseen tapaan. Myöskin vastaan tulevien koirien kanssa olisi kiva päästä leikkimään. Tilda saattaa vähän haukkua tai ulista muille, heiluttaa häntää ja yrittää kutsua toista leikkiin. Yleensä päästään kuitenkin ihan nätisti toisten ohi, kun itse kiinnitän Tildan huomion muualle vaikka jonkun lelun tai leikin avulla. Koirapuistossa Tilda tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Tilda kuitenkin kuuntelee hyvin ja on nopea oppimaan uutta, tosin kovin kauaa kerralla se ei jaksa keskittyä uusien asioiden opetteluun.

Mitään suuria ongelmia ei Tildan kanssa ole oikeestaan ollut. Syksyllä Tilda alkoi välillä syödä jotain esineitä mitkä olivat jääneet sen ulottuville, ei kuitenkaan koskaan mitään arvokasta, yleensä se oli silpunnut vaan lehtiä tai ottanut pöydältä jotain sinne unohtunutta ruokaa. Silloin, kun tuli kotiin Tilda oli valmiiksi jo niin häpeissään, että se ryömi vastaan ja pissasi alleen, vaikka en ollut edes ehtinyt huomata mitään mitä se oli tehnyt. Välillä myös se oli niin innoissan, kun tulin kotiin, että siltä pääsi pissat. Nyt pissaamista ei enää juurikaan tapahdu. Vieläkin Tilda saattaa tulla häpeilevän näköisenä vastaan, kun tulenkotiin jos se on tehnyt jotain kiellettyä. Mutta yritän silloin saada sen ajatukset muualle ja jutella sille rauhallisella äänellä, että mun kotiin tulo olisi sille mukava hetki.

Muutenkin Tilda on aika herkkä ja tosi tunneälyinen koira. Se vaistoaa tosi hyvin mun tunteet ja käyttäytyy itsekin niiden mukaan. Tilda tykkää myös olla aina lähellä ja on jossain määrin mustasukkainen toisten saamasta huomiosta. Tildalla on nyt valeraskaus, samoin kuin ensimmäisten juoksujen jälkeen kesällä. Mitenkään erityisen paha se ei ole, maitoa tulee ja Tilda menee miellään sängyn alle tai muuhun koloon, mutta muuten käytös on aika normaalia. Kunhan valeraskaus on ohi niin olisi sitten tarkoitus viedä Tilda leikkaukseen.

Uutena vuotena olimme äitini luona maalla, missä Tilda on aina ihan innoissaan, kun on iso piha ja metsää ja peltoja missä saa juosta vapaana. Ja hevosia mistä se on ihan innoissaan. En ollut hirveän huolissani raketeista, koska kesällä Tilda ei välittänyt mitään hirveistä ukkosmyrskyistä, eikä muutenkaan ole kauhean arka. Kuuntelimme ensin sisällä rakettejen paikkumista, mutta kun Tilda ei tuntunut välittävän niistä, niin menimme ulos ja Tilda oli vain innoissaan, kun pääsi ulos, raketit eivät tuntuneet häiritsevän sitä ollenkaan. Laitan vielä muutaman kesäisen kuvan Tildasta. – Anna

Tildan kanssa menee edelleen hienosti, tultiin just kävelyltä. Tilda tykkää hirmuisesti hyppiä lumessa ja kaivaa maata ja välillä piehtaroida hangessa. Pesin Tildan ulkoilun jälkeen ensi kertaa kunnolla, ei se mitään hänen lempipuuhaa ollut, mutta seisoi kuitenkin ihan kiltisti ja rauhallisesti pestävänä. Nyt Tilda leikkii konginsa kanssa tuolla ihan innoissaan. Kissankin kanssa edistytään koko ajan ja nyt senkin voi antaa olla jo ihan rauhassa. Ainakin välillä. Tilda on myös hirmu sosiaalinen ja tykkää, kun saa olla lähellä. Yleensä Tilda makoileekin jossakin mun lähellä ja aamulla, kun herään niin Tilda löytyy vierestä. (Poikaystäväni herää aina aikaisemmin ja kun paikka mun virestä vapautuu valtaa Tilda heti sen). On kuitenkin tosi hyvä, että vaikka Tilda onkin niin seurallinen voin silti jättää hänet ilman mitään ongelmia yksinkin. Anna

4/2006 Tildan kanssa on mennyt kyllä paremmin mitä uskalsin toivoakaan. Ainoastaan kissan kanssa tekisi mieli leikkiä vähän turhan innokkaasti, ainakin kissan mielestä, mutta koko ajan paremmin tulevat kissankin kanssa toimeen. Muuten Tilda on sisällä tosi rauhallinen ja kiltti. Mitään vahinkoja tai tuhoja ei ole tapahtunut. En ole huomannut, että Tilda olisi edes yrittänyt pureskella mitään, mikä ei ole sallittua.

Yksin Tilda on ollut pisimmillään noin kuusi tuntia ja aivan rauhallisesti. Hän on myös nopea oppimaan käskyjä, istu, maahan, paikka ja tassu sujuvat jo, ainakin jos ei ole muuta huomiota vieviä asioita. Kävelyillä Tilda tykkää hirmuisesti nuuskia ja jäljittää ja kulkee hyvin remmissä. Ohi kulkeviin ihmisiin hän ei reagoi, mutta toiset koirat kyllä kiinnostavat. Tilda ei kuitenkaan hauku tai murise toisille koirille, vaikka ne alkaisivat haukkua ja seuraa minua käskystä. Autoista Tilda on myös kiinnostunut ja niitä tekisi mieli jahdata. Ruokakin maistuu hyvin ja maha on ollut hyvässä kunnossa.
Laitan mukaan muutavan kuvan Tildasta ja meidän Tuksu kissasta. Yhteiskuvaan ne eivät ole vielä oikein suostuneet :)

***

Narttukoira, noin 2-4v.

Tilda on rottweilermix, jolla on ollut todennäkoisesti pennutjokin aika sitten. Vähan arkaluonteinen, mutta ystävällinen ja halua olla ihmisen luona. Nameja otta varovaisesti ja kättä pelkää vähan, mutta huomatessaan että ei mitään pahaa tule, sitten rauhoittuu. Kun on tottunut alkaa vähän haukkumalla pyytämään viela nameja ja huomiota.

22.3.2006 Tilda on hyvin leikkisa ja oli sääli kun oli noin lyhyt kävelyremmi, kun tyttö olisi halunut juosta ja hyppia lumissa. Tottele hyvin ja tieda “ei” ja “siia” sanat ja täyttää ne heti, on ollut koti-koira ja hyvin hoidettu. Hän ei pelkää kättä, eika remmia. Arvelen, että kissojen kanssa ei pitaisi tulla ongelmia kun pentuja kävi nuhutelemassa rauhallisena ja toisista koiristaki ei välitanyt erityisemmin.