Tiku

27.07.2021

Alkuperä: Suomi

15.05.2023  Tiku sai kodin

01.03.2023

Rekisteröity herkkä luonteinen kiinanharjakoira Tiku etsii uutta kotia. Tiku ottaa vieraat vastaan haukkuen ja siirtyy kauemmaksi tutkailemaan tilannetta, tarvitsee aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin. Ei osoita kuitenkaan aggressiivisia merkkejä vaikka haukkuukin, ennemmin pysyttelee vieraista kauempana, saattaa tulla tutustumaan mutta ihan oman tahtinsa mukaan. Tiku on tutun ihmisen seurassa erittäin ystävällinen, sylissä viihtyvä poika joka rakastaa läheisyyttä ja rapsutuksia.
Tulee toisten koirien kanssa toimeen, parhaiten pojan kaveriksi sopisi ystävällinen, leikkisä ja sosiaalinen samaa koko luokkaa oleva narttu, ei luovuteta uroksen kaveriksi mahdollisten myöhempien ongelmien välttämiseksi. Omaa jonkin verran saalisviettiä joten kissakoti ei ole Tikulle vaihtoehto, lähtee helposti jahtaamaan kissaa mikäli siihen tulee mahdollisuus. Tikua ei myöskään luovuteta lapsiperheeseen, stressaantuu lasten leikkien aiheuttamasta hälinästä ja on aiemmassa kodissa ärähdellyt lapsille.
Hihnassa Tiku kulkee nätisti, asuinympäristö on tällä hetkellä rauhallinen jossa häiriöitä on mahdollisimman vähän.
Yksinolo tuottaa pojalle vaikeuksia, itkee ja haukkuu yksin ollessaan sekä ihmisen lähtiessä yrittää kovasti mukaan oven raosta. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla valmiina koirakaveri jonka kanssa yksinolo voisi olla helpompaa tai vaihtoehtoisesti yksinoloa ei pojalle juurikaan tulisi. Tikulle etsitään aikuiskotia omakotitalosta erittäin rauhalliselta asuinalueelta, liian vilkas asuinympäristö aiheuttaa Tikulle stressiä, joka ilmenee haukkumisena lähes kaikelle liikkuvalle asialle. Tiku tulee tarvitsemaan uudelta kodilta kärsivällisyyttä ja aikaa totuttautua uuteen kotiinsa, aralle ja herkkä luonteiselle koiralle muutto uuteen kotiin ja sopeutuminen uusiin rutiineihin vaatii normaalia enemmän aikaa. Tiku on sijaiskodissa Vihdissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.