Tiinaliina (nyk. Iina)

Lisätty sivulle: 2007-08-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tiinaliina (nyk. Iina)
12/2007 Tiinaliina sai kodin PK-seudulta ainoana koirana

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

3.1.2009 “Tiinaliina” tuli omaan kotiin vuosi sitten jouluna, ja nimeksi lyhentyi Iina. Iina on mamman ihana kaunotar ja todellinen kotikoira, jota ilman koko suvun elämä olisi kamalan tyhjää. Ihan alkupäivinä Iina luuhotti vähän epävarman oloisesti eikä osannut oikein syödäkään. Rohkaisin häntä “syömällä” ensin (leikisti!) itse hänen kulhostaan, mutta meni aika pitkään ennen kuin Iina oppi syömään ilman, että olin samalla vieressä rapsuttamassa häntä niskasta ja hartioista.

Alkukuukausina Iinalla oli taipumusta saada vatsansa sekaisin ja pidimme häntä tiukasti kuivamuonalla, mutta kesällä mökillä otimme siedätyshoitokuurin, ja nyt Iinalle voi antaa kaikenlaista muutakin (esimerkiksi lohennahka ja piparkakut ovat suosittuja joskin harvinaisia herkkuja). Kesällä mökillä Iina osoitti pihakoiran taipumuksia vahtimalla taloa, ja seikkaili lisäksi mielellään metsässä. Jos jäin marjastamaan tai sienestämään liian pitkäksi aikaa samaan paikkaan, Iina saattoi kyllästyä ja lähteä omin päin takaisin mökille, muttei koskaan karkaillut.

Kotona Helsingissä Iina tykkää kävelyretkillä nuuhkia jänisten ja oravien jälkiä, ja oravat ovat ylipäätään lähes ainoa asia jotka saavat hänet haukkumaan – hän riehaantuu oravien näkemisestä joka kerta ihan täysin (kotiväki joskus härnää häntä sisälläkin kysymällä “missä orava?”, josta seuraa aina hyppely, haukkuminen ja vinkuminen). Myös jäällä piehtaroiminen on Iinasta mukavaa. Kotona Iina ei ole koskaan tehnyt pahojaan, mutta etenkin juoksuaikana Iina saattaa olla muille tyttökoirille kiukkuinen.

Iina on ihana. En voi uskoa että olemme olleet yhdessä vasta vuoden. Tässä ohessa muutama kesäinen kuva Iinasta.

11.12.2007 Nyt on Tiinaliina ollut Helsingissä kolmatta päivää. Tiinaliina on käyttäytynyt todella hienosti. Vaikka asustelee nyt kerrostalossa ei hauku ja on sisäsiisti. Kävelee suhteellisen nätisti hihnassa eikä rieku muiden koirien perään. Tosi kova pusuttelija ja seuraa kuin varjo kotihoitajaansa. Yksin jätettäessä ei ollut tehnyt mitään tuhoja vaan tuli iloisena vastaan häntää heiluttaen. Yhtään ikävää asiaa ei ole sanottavaa ihanaisesta Tiinulista.

Tänään käytiin eläinlääkärissä yleistarkastuksessa ja lääkäri totesi yleiskunnon olevan hyvä, ainoastaan lievää ylipainoa :)(paino 21 kg, hyvä paino Tiinuskalle olisi noin 18 kg). Tiinaliina oli myös ultrassa koska sen nisät olivat tarhalta lähdettäessä aika isot. Pentuja ei kuitenkaan löytynyt ja lääkkeet valeraskauteen saatiin mukaan. Lääkäri kehui tyttösen luonnetta ja tulikin ulos asti meitä saattelemaan :).

Nyt kun Tiinaliina on pesty ja harjattu on se ihana ottaa viereen halattavaksi. Ei voi muuta sanoa kuin että aivan mahtavan ihana pieni tyttönen on ja sen katse sulattaa varmasti ihan jokaisen!

***

Narttukoira, noin 2v.

8.12.2007 Tiinaliina on ystävällinen ja iloinen koira. Tulee urosten kanssa hyvin toimeen ja haluaa leikkiä niiden kanssa. Rakastaa ihmisen huomiota ja pitkiä kävelylenkkejä. Tiinaliina kuuntelee hyvin tarkkaavaisesti mitä ihminen hänelle puhuu. Kissojen kanssa Tiinaliina ei todennäköisesti sopeudu, pelottelee kisuja.

16.10.2007 Tiinaliina odottelee edelleen omaa kotia. Tiinuska on mitä mainioin ystävä aktiiviselle ja paljon ulkoilevalle ihmiselle. Tiinaliina on noin kaksivuotias laikasekoitustyttö. Ei ensimmäiseksi koiraksi tai kotiin jossa mahdollinen haukunta voi häiritä.

2.9.2007 Tiinaliina on muuttunut paljon: nykyään se on iloinen, aktiivinen koira! Tiinaliina ei välitä pahemmin toisista koirista, ehkä paras vaihtoehto sille olisi kaveriksi rauhallinen uros, Tiinaliina on melko dominoiva tyttö. Ihmisiä tämä koira ei enää pelkää, vaan on rohkaistunut kovasti. Tiinaliina rakastaa tätä nykyä pitkiä lenkkejä ja on valmis kävelylle oli sää mikä hyvänsä. Parasta Tiinaliinassa on kun se nostaa tassunsa käsien päälle ja haluaa syliin :).

Tiinaliina on asustellut tähän astisen elämänsä erään vanhan naisen luona, pääasiallisesti ketjun päässä koppiin kiinnitettynä. Tiinaliina ei osaa kulkea hihnassa, vaan se tarvitsee koulutusta, mahdollisesti Tiinaliina ei myöskään ole sisäsiisti.

Tiinaliina on iloinen ja ihmisrakas, alistuu helpolla jos se luulee että sitä aiotaan komentaa, silloin Tiina heittäytyy selälleen maahan. Mahdollisesti Tiinaliinaa on kohdeltu vähän huonosti, joten tämä tulee ottaa huomioon.

Tiinaliina sopisi kotiin jossa on rauhallinen ja rohkea uroskoira, mieluiten ok-taloon koska ketjun päässä Tiina on tottunut haukkumaan. Tiinaliina ei ole kovin suuri, säkä ehkä noin 45 cm ja paino 15-20 kg. Tiinaliinaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Tiinaliina luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Tiinan kulukorvaus on 150 euroa.