Tibu valkoparta

Lisätty sivulle: 2012-07-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tibu valkoparta
8.10.2012 Tibu sai kodin Uudestakaupungista

***

Kuulumisia kodista:

26.8.2014 Tibu on kohta asunut kanssamme kaksi vuotta täällä maaseudun rauhassa. Alkuongelmien jälkeen Tibu on tottunut ottamaan myös vieraat vastaan vähän ystävällisemmin ja mitään konflikteja ei ole enää alun jälkeen tullut. Vieraiden tullessa sisään Tibu kerjää rapsutuksia ja jatkaa kinuamista niin kauan kuin vieraat rapsuttavat (ja vähän pidempäänkin). Perheeseemme on tullut jo lapsikin tänä aikana ja Tibu on sopeutunut temmeltävään taaperoon todella hienosti. Nyt kun lapsi osaa jo heittää Tibulle palloa, on heistä tulossa kovaa vauhtia hyviä kavereita.

Muiden koirien kanssa Tibu ei tule lainkaan toimeen. Se onnistuikin käymään emännän vanhempien rottweilerin kimppuun ja vieläpä selättämään sen. On siinä melkoinen itsetunto ja taistelutahto koiralla. Tuon episodin jälkeen kotiimme ei ole enää kutsuttu muita koiria ja lenkeillä emme onneksi ole kohdanneet vapaita koiria. Muita vahinkoja ei ole päässyt käymään ja rotikkakin tokeni tapauksesta pienellä naarmulla. Tästä syystä emme kuitenkaan uskalla pitää Tibua edes metsässä vapaana.

Tibu nauttii metsälenkeistä ja tekisi lenkkejä vaikka kuinka usein ja kuinka pitkiä tahansa. Loppukesän aikana Tibusta on kuitenkin huomannut, että ikä alkaa painaa ja viimeisten viikkojen aikana Tibun kunto huononi siihen malliin, että marssimme eläinlääkäriin tarkistukseen. Diagnoosi oli nivelrikko ja sitä hoidetaan nyt kipulääkkeillä ja ravintolisällä. Parin viikon sairaslomalla toivottavasti kivut saadaan haltuun ja Tibu pystyy vielä jatkamaan onnellisen koiran elämää pitkät pätkät. Kipulääkitys on elinikäinen ja tämän vuoksi maksa- ja munuaisarvoja seurataan säännöllisesti.

Niin kauan kun Tibu on yhtä leikkisä, lähtee ulos yhtä mielellään ja syö yhtä suurella ruokahalulla, hoidamme Tibua suurella sydämellä ja pyrimme tarjoamaan sille parasta mahdollista hoitoa.

4.12.2012 Heippa! Tässä olisi vähän Tibu Valkoparran kuulumisia Uudestakaupungista.

Tibu on nyt totutellut elämään maalla ja mummo-koiruli vie emäntää ja isäntää ahkerasti lenkille. Olemme liikkuneet paljon erityisesti metsissä ja siellä Tibu viihtyisi vaikka kuinka kauan. Toistaiseksi olemme kohdanneet vieraita koiria vain kerran ja silloin nousi kylällä melkoinen mekkala, mutta tilanteesta selvittiin kuitenkin kunnialla reippaasti ohi kävellen, Tibun suun koko ajan käydessä. Vieraissa paikoissa Tibu käyttäytyy kuin unelma. On rauhallinen ja luottavainen otus eivätkä lapsetkaan häiritse. Kissat Tibu kiertää kaukaa, mutta mitään konfliktia ei niiden kanssa ole syntynyt.

Kotona Tibu sen sijaan on ottanut vahtikoiran aseman ja haukkuu sekä murisee kaikki vieraat ihmiset pystyyn. Emännän isän jalkaan Tibu kävi jopa kiinni. Tätä saamme työstää jatkossa oikein urakalla, sen verran tämä elämää hankaloittaa tällä hetkellä. Onneksi vieraita ei käy kovin usein :) Vieraita lukuunottamatta Tibu on kotiutunut todella hyvin ja pärjää kotosalla tuhoja tekemättä, kun isäntäväki on poissa paikalta. Ihmisten paikalla ollessa Tibu ei kiipeä sohvalle eikä sänkyyn, mutta usein sängystä kuitenkin löytyy musta, karvainen pyörylä selvänä merkkinä “Tibu was here”. Sänkyyn ei ole kielletty menemästä, mutta ilmeisesti Tibu ei vain halua sinne samaan aikaan ihmisten kanssa.

Autossa matkustamisesta Tibu ei selvästikään pidä vaan stressaa matkalla hirmuisesti. Auton käynnistämisestä aina perille pääsyyn asti Tibu läähättää tauotta koko matkan. Perillä menisi helposti varmasti litrakin vettä, sen verran paljon nestettä matkan aikana läähättämiseen ja stressaamisen kuluu. Paikan päällä Tibu on kuitenkin taas kuin mitään ei olisi tapahtunut ja hyppää taas takaisin tullessa takaisin autoon lähes pyytämättä. Emme siis aio kyläilyjä tämän vuoksi rajoittaa ja toivomme, että Tibu ajan kanssa tottuisikin olemaan autossa vähän rennommin.

Kaiken kaikkiaan Tibun kanssa on siis sujunut hienosti ja vielä kun saamme vieraiden kohtaamisen haltuun, niin elämä hymyilee vielä leveämmin.

Terveisin Sirkku

***

Steriloitu narttukoira, noin 10v. kotihoidossa Turussa

30.9.2012 Tibu-mummo tietää mitä tahtoo ja paistattelee estoitta huomion keskipisteenä aina kun mahdollista. Siitä huokuu röyhkeä omanarvontunto ja pikkukoiran sitkeys pitää oma päänsä tärkeiksi katsomissaan asioissa. Sen myös huomaa eläneen aikaisemmin kodin ainoana koirana.

Tibulla on rehottava harmaa parta ja maailman pyöreimmät ruskeat nappisilmät, joista löytyy tilanteessa kuin tilanteessa aimo annos pilkettä. Tibun alapurenta on melkoisen villin näköinen, se lienee synnynnäisesti muotoutunut. Mummo on kuitenkin vetreä ja lenkkeilee edelleen ihan kunnollisia lenkkejä hyvällä vaudilla ja mieluusti.

Alun kyttäilyjen, ärhentelyjen sekä haastamisten jälkeen Tibu osaa jo suhteellisen nätisti jakaa saman tilan hoitopaikan oman koiran kanssa ja yhteislenkitkin sujuvat varsin hyvässä hengessä ilman metakkaa. Turhien riskien välttämiseksi Tibua EI kuitenkaan tulla sijoittamaan uuteen kotiin toisen koiran kaveriksi, sillä harva koira oikeasti on yhtä pitkämielinen toistuvasti ärhentelevän mummon suhteen kuin nykyinen uroskaveri, ja silloin Tibun on vaara käydä huonosti. Muiden koirien lisäksi Tibu inhoaa päriseviä mekanismeja, kuten ohi kulkevia mopoja ja moottoripyöriä. Tällä erää asia vaikuttaa Tibun liikennekäyttäytymiseen eli saa koiran kierroksille ja vaatii työstämistä ajan kanssa.

Kissojen kanssa Tibu jakaa kodin moitteitta, eikä ole niistä erityisen kiinnostunut. Hoitopaikassaan Tibu on suhtautunut vieraisiinkin ihmisiin mutkattoman ystävällisesti, ollut sisäsiisti ja paikkoja tuhoamaton. Pienkerrostalorapun äänet ovat ajoittain vaatineet muutaman haukahduksen, mutta mikään turhanhaukkuja Tibu ei ole.

Tibulle etsitään rauhalliselta alueelta pysyvää kotia, jossa olisi paitsi lämmin petipaikka ja lämminsydäminen rapsuttaja, myös ihan kunnollista lenkkiseuraa, sillä Tibu rakastaa luonnossa liikkumista. Omistajalta vaaditaan ymmärrystä ohitustilanteiden työstämiseen ja varautumista seniorikoiran iän tuomiin vaivoihin sekä näistä mahdollisesti koituviin eläinlääkärikuluihin. Tositarkoituksella liikkeellä olevat elämänkumppaniehdokkaat ovat tervetulleita Turkuun Tibua tapaamaan.

9.9.2012 Tibu saapui kotihoitoon Turkuun. Kotihoitokuulumisia tulossa.

27.7.2012 Tibu on aikoinaan saanut tarhalta kodin, mutta valitettavasti palautunut tarhalle uudelleen omistajan kuoleman takia. Tibu etsiikin nyt eläkeläiskotia tositarkoituksella. Luonteeltaan Tibu on ystävällinen. Tibu kuitenkin haluaisi olla ainut narttukoira talossa, poikakoirat ovat ok.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus yli 10-vuotiaasta koirasta on 100 euroa.