Tessi

05/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Viro

17.02.2024  Tessi sai kodin

07.12.2023

Pieni mäyräkoiramix Tessi etsii uutta kotia. Tessin sosiaalistaminen on jäänyt vähäiseksi jonka vuoksi tyttö haukkuu uusille ihmisille ja toisille koirille. Tarvitsee aikaa tutustuakseen ja rauhallisen kärsivällisen lähestymistavan, liian innokkaalle lähestymistavalle Tessi haukkuu. Toisiin koiriin suhtautuu alussa epäilevästi, haukkuen ja hyökkien, enimmäkseen käytös on pelokkuutta. Sijaiskodin koiralle haukkui alussa hurjasti mutta nykyään nukkuvat sovussa vierekkäin.
Hihnassa vetää, on kuitenkin kokonsa puolesta hallittavissa ja toisille koirille haukkuu hihnassa, korvat tuntuvat katoavan koiria kohdatessa jolloin tyttöön on vaikea saada kontaktia joten tarvitsee hihnakäytökseen paljon koulutusta.
Aiemmassa kodissa on esiintynyt eroahdistusta joka sijaiskodissa on nyt saatu jo hienosti hallintaan. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla varautunut että ongelmia voi alussa ilmaantua paikan vaihdon myötä. Tessi on pärjännyt ilman ihmisen läsnäoloa muutamia tunteja tekemättä mitään pahoja eikä ole tehnyt tarpeitaan sisälle ihmisen poissa ollessa.
Tessi etsitään koirakokemusta omaavaa kotia mieluiten rivi-tai omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta ja tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta aroista, hieman epävarmoista koirista. Tessiä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Tessi on melko äänekäs tyttö joka tykkää käyttää ääntään joten tästä syystä kerrostalo ei ole tytölle sopivin asuinmuoto. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan päivittäin koiran runsaasta liikunnan, koulutuksen ja aktivoinnin määrästä.
Tessi on tuotu yksityisesti Virosta Suomeen. On sisäsiisti ja sijaiskodissa Tampereella jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.