Teresa (nyk. Terttu-Eveliina)

Lisätty sivulle: 2012-09-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Teresa (nyk. Terttu-Eveliina)
6.1.2013 Teresa sai kodin Viialasta.

***

Kuulumisia kodista

3.7.2013 Meidän juhannusreissu sujui mainiosti. Koirat olivat kuin kotonaan sekä majapaikassa että pienessä päiväreissussa vanhemmillani. Terttu sulatti äitinikin sydämen (vannoutunut rotukoiraihminen…) ;-) Automatkatkin sujuivat hyvin. Tertun suurinta hupia oli bongailla autoja. Ensin katsottiin takapenkiltä eteenpäin ja bongailtiin
kivan näköisiä autoja (mitä isompi, sen parempi…), ja sitten äkkiä pomppaus
sivuikkunaan, kun auto meni ohi. Kaikista ihanimmille piti haukkua ;-)

Kyläpaikan isäntä paistoi koirillekin omia lättyjä, ja Terttu onnistui löytämään
ylijääneet grilliluutkin…. Ehti sitten hotkaista muutaman ja pari päivää kuuluikin pyllystä prööt ;-))

Laitan tähän liitteeksi vielä muutamia ihan tuoreita kuvia juhannukselta.

Terveisin,
Tiia, Janne & Terttu :-)

12.2.2013 Vihdoinkin kuvia Tertusta ja muutenkin terveisiä meidän suunnalta. Tertun kanssa on mennyt aivan mainiosti! Se pissajuttu ruokailun yhteydessäkin ollaan saatu nyt loppumaan. En tiedä mikä siihen varsinaisesti auttoi, mutta rukattiin vähän aikatauluja/ ruokailupaikkaa jne. ja pissailu loppui. Samoin helpotti, kun Terttu saa nyt olla vapaasti koko asuintiloissa, kun olemme kotona. Kissojenkin kanssa menee varsin kivasti, porukka alkaa olla tottunut uuden ison kaverin läsnäoloon ja rinnakkaiselo sujuu vallan mukavasti. Silloin tällöin Terttu yrittää usuttaa jotain kissoista leikkimäänkin kanssaan, mutta sille nuo eivät kyllä vielä lämpene ;-)

Turkki tosiaan saatiin selvitettyä muutama viikko sitten ja sen jälkeen käytiin vielä pesulla uudelleen. Nyt on turkki kiiltävä ja puhdas :-) Aluvillaa tuolta irtoaa tosi kovasti vielä lonkista ja pyllyn päältä, mikä on tietysti ihan normaalia, kun on siirtynyt sisäkoiraksi. Kynnetkin sain vihdoin napsittua viime viikolla! Torstaina mennään moikkaamaan eläinlääkäriä, saa antaa ikäarvionsa ja pääsevät muutenkin tutustumaan. Samalla käynnillä oli tarkoitus leikata kynnetkin, mutta sille ei olekaan enää tarvetta kun sain itse leikattua. Samalla tulee myös ensimmäinen autoilukerta kotiin tulon jälkeen, saapa nähdä miten sujuu :-) On tuo Terttu kyllä aivan uskomattoman kiltti ja fiksu tyttö. Kaikkiin ulkona vastaan tuleviin koiriin suhtautuu ystävällisesti ja häntä heiluen. Ihan on nenäkkäinkin joutunut muutaman kanssa, jotka ovat päässeet karkuun omistajiltaan. Kaikki nämäkin ovat sujuneet hyvin, Terttu on häntä heiluen nuuskaissut kaveria ja ollaan jatkettu matkaa. Kovastihan tuo kyllä koirakaveria kaipaisi leikkimään ja muihin koiramaisiin juttuihin. Täytyy jossain vaiheessa miettiä, pitäisikö tytölle ottaa vielä kaveri. Liitteenä olevat kuvat on otettu reilu viikko sitten kotona ja kotipihassa/kotitiellä.

Terveisin, Terttu & perhe”

***

Steriloitu narttu, n. 6v.

28.12.2012 Teresa on alustavasti varattu.

24.11.2012 Siellä se ihana nallekarhu Teresa odotti pallo suussa, kun lähestyin tytön häkkiä. Ja voi sitä riemua, kun koira tajusi, että lenkille ollaan menossa. Pallo putosi taas suusta, ja häntä alkoi vispaamaan vimmatusti. Teresa on oikein hyväntuulinen koira. Missä viipyy tämän niin kompaktin kokoisen ja suloisen tytön koti?

Teresa sopisi varmaan taloon kuin taloon, jossa ei ole ennestään narttukoiraa. Teresa ei vetänyt lenkillä juuri ollenkaan. Rantaa kohti kun mentiin, tyttö alkoi haistelemaan merta ja haaveili varmaan omasta lämpöisestä kodista. Talvi ja pakkaset tulevat pian. Teresa on jo odottanut jo kauan sitä omaa perhettä. Josko joulupukki kuulisi Teresan toiveen, ja jouluna tyttö olisi jo lämpöisessä omassa kodissaan?

20.10.2012 Teresa odotti taas tutun oloisena pallo suussa, kun menin kohti häkkiä. Pallo putosi heti, kun koira näki, että se pääsee lenkille. Lenkille lähdettiin innoissaan! Ensin Teresa pääsi vapaana juoksemaan aitauksessa. Siellä tyttö pääsi haistelemaan viereisessä aitauksessa olevaa urosta, joka tuntui olevan ok kokemus. Toisista nartuista Teresa ei pidä. Kissa ei herättänyt Teresassa suurta metsästäjää, joten se saattaisi tulla toimeen kissan kanssa. Teresa on valmis lähtemään omaan kotiin.

25.9.2012 Moi, missäs mun oma koti ja ihan omat ihmiset ovat? Olen upea ilmestys nykyään, paino on pudonnut. Ja turkkikin sai uuden luukin kun viimeksi toi mun varaajatäti kävi mua moikkaamassa täällä tarhalla:) Käytiin lenkillä ja se harjas mua, tässä teille uusia kuvia. Olen tosi mukava ja söpö koira. Ikää mulla nyt on se 6 vuotta, mutta olen silti reipas likka. Tykkään lenkkeillä sekä leikkiä palloilla ja muillakin leluilla:)

Jos olet harkinnut tälläistä keski-ikäistä koiraa niin minusta saat oivan kaverin lenkille. Viihtyisin myös sen oman ihmisen kainalossa sohvalla, kun nuo kylmät ilmatkin ovat taas tulossa. Toisista nartuista en kyllä tykkää. Urokset on ihan jees, kunhan saan tutustua niihin ensin rauhassa.

Soittele minusta varaajalleni, ja lähdetään hakemaan minut lämpöiseen ja rakastavaan kotiin. :) Toivoo Teresa tyttönen Tallinasta. :)

21.9.2012 Lisätty Teresalle kuvia.

12.9.2012 Teresa on hyvähermoinen steriloitu tyttö. Sillä on ikää noin 6 vuotta, mutta lenkillä ei sitä kyllä huomannut :) Meno oli aluksi sitä mitä näillä tarhalla olevilla koirilla on. Eli kovaa mennään ekat metrit, sitten kakat, pissat ja tämän jälkeen matka jatkuu normitahtiin. Harjasin Teresan turkkia, ja kun takut olivat pois, alkoi tyttö antamaan pusuja ja touhottamaan. Hienosti antoi harjata, muutaman kerran kattoi, että onko ihan pakko kun takut oli kovin tiukassa. Tunnin lenkin jälkeen menin hetkeksi vielä aitaukseen, ja pallon kanssa tyttö touhotti menemään. Tämän koiran tunnistaa tarhalla siitä, että se kantaa häkissä vinkusiiliä suussaan:)

Ihanan koiran tästä saa ja hyvän lenkkikaverin. Säkä 50-60 cm. Teresa on tullut tarhalle 1.6.2012.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.