Tepi (nyk. Borka)

Lisätty sivulle: 2013-06-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tepi (nyk. Borka)
8/2013 Tepi sai kodin Vantaalta toisen Rekkukoiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

31.5.2017 Borkastakin on tullut jo vanha herra, vaikka sisukkuus ja omaehtoisuus ovat pysyneet. Suurin osa hampaista jouduttiin poistamaan hammasjuurten paljastuttua ja kuulo on lähes kokonaan mennyt, mutta nekään eivät Borkan menoa haittaa. Borka viettää nykyisin paljon aikaa maalla “mummolassa” Viiru-kissan kanssa.

31.3.2015 Borkalle ja Divalle kuuluu oikein hyvää. Kummastakaan ei äkkiseltään uskoisi, että ikä on 10 vuoden tienoilla. Maaliskuussa 2015 teimme pienen irtioton ja lähdimme koko porukka Lappiin kuukaudeksi porotilalle töihin. Siitäpä vasta koirat tykkäsivät! Nämä tuuheaturkkiset koirat olivat kuin luotuja porotilalle ja osasivat hienosti käyttäytyä niin porojen kuin turistienkin kanssa. Borka pääsi juoksemaan sielunsa kyllyydestä milloin moottorikelkan perässä ja milloin poron vieressä. Hyvin pysyi pieni poika myös kelkan kyydissä pidemmillä matkoilla ja osasi myös rentoutua porontaljalla takkatulen ääressä. Divaa ei niin samojen reittien juoksemiset innostaneet, vaikka ajoittain intoutuikin jolkuttamaan 6 kilometrinkin reitin mukana. Diva nautti ennen kaikkea pehmeistä pedeistä ja suunnattomasta määrästä huomiota, jota turistit antoivat. Molemmat tietenkin saivat myös paljon paikallisia herkkuja eri poroa eri muodoissa.

Divan rauhallisuuden ansiosta olemme yhdessä käyneet mm. sytyttämässä kynttilän turkiseläinten muistoksi ja molemmat zombeiksi pukeutuneina zombie walk -tapahtumassa. Niin kauan kun äänitaso on tarpeeksi matala, Diva keskittyy lähinnä huomiosta nauttimiseen. Kotona koko lauma, lisko mukaan lukien, tulee moitteettomasti toimeen keskenään :)

25.4.2014 Molemmat koirat voivat oikein hyvin ja taas on se aika vuodesta, että turkit on lyhennetty vastaamaan sääoloja. Divalla on niin paksu turkki, että trimmeri toisensa jälkeen tuntuu luovuttavan haasteen edessä, mutta sen verran on turkkia saatu lyhennettyä, ettei tyttö ihan läkähdy aurinkoisimpinakaan kevätpäivinä. Borkan trimmaus sujui huomattavasti paremmin kuin viime syksynä ja siitä näkikin, kuinka paljon olen voittanut poitsun luottamusta. Borkan kanssa on muutenkin sujunut oikein hyvin. Usein olemme käyneet koirapuistossa ja Borka on siellä päässyt kokeilemaan agility-esteitä. Jo ensimmäisellä kokeilukerralla Borka oppi hyppäämään renkaankin läpi käskystä. Divakin on innokas tienaamaan namipaloja agility-esteillä, mutta lähinnä pienten koirien puolella, jossa esteet ovat Divan mahan korkeudella. Borka on jaksanut erittäin hyvin myös vaelluksilla mukana. Syksyllä vaelsimme Lapissa läpi jänkien ja loppu syksystä kävimme vielä Nuuksiossa (kuva alla). Diva on varsinainen rautamummo, jonka voinnista on vaikea uskoa, että ikää saattaa olla jo yli 10 vuotta. Puolet nuoremman suursnautserin, Eewin, kunto meinaa välillä loppua kesken, kun Diva vaan jatkaa tarpomistaan kuuliaisesti perässäni rinkka selässään. Divan rauhallisuus ja hellä luonne herättää ihailua joka paikassa, jossa kuljemme.

Vaikka Borka onkin rohkein pikku koira, jonka tiedän, arvostaa poika kuitenkin mahdollisuutta vetäytyä omaan rauhaansa. Siksipä ostin Borkalle makuupaikaksi iglun, jossa hän onkin viihtynyt oikein hyvin. Borkan iglu ja Divan peti ovat aivan sänkyni vieressä ja yksi alla olevista kuvista onkin otettu vuoteestani nukkumaan mennessä. Borka sai lahjaksi myös avopedin kaveriltani.

Täällä odotellaan innokkaasti, että päästään kunnolla kesän viettoon, mikä tarkoittaa ainankin vaelluksia ja metsässä vietettyjä öitä. Mielenkiinnolla odotan myös, että pääsen testaamaan Borkankin uimataitoa ja veneessä pärjäämistä. Hyvää kesän odotusta kaikille!

21.8.2013 Kävin Tallinnan tarhalla kahteen kertaan viettämässä pojan kanssa aikaa ennen kuin kolmannella kerralla otin hänet mukaani Suomeen. Toisella kerralla tarhan työntekijä kertoi että tarhalla koiraa kutsutaan Borkaksi. Vielä hakiessanikaan koiraa en ollut täysin varma kutsunko sitä Tepiksi vai Borkaksi. Päädyin kuitenkin nimeen Borka koska ajattelin sen olevan koiralle tutumpi.

Borka oli oma reipas itsensä matkatessamme Suomeen. Kotiutumisessakaan ei ollut mitään ongelmia ja Borka tuli erittäin hyvin toimeen Diva koiran kanssa.
Borkan turkkia ei tarhalla oltu ehditty leikata, joten ajelin takkuisen turkin itse pois. Borka ei operaatiosta ilahtunut ja jonkun päivän hieman murjottikin, mutta nyt on taas oma itsensä. Borka on täysin sisäsiisti, ei hauku vaikka naapurissa koira välillä haukkuu ja fiksuna poikana on opettelee jo muutamia peruskäskyjä.

***

Leikattu uros, noin 7v.

5.8.2013 Tepi odottaa edelleen tarhalla kovasti omaa kotia. Lenkille lähdetään mieluusti ja Tepistä saa hyvän kaverin pekoninpalasten avulla, jotka ovatkin pojan suurta herkkua. Tepi nauttii kovasti rapsutuksista ja huomiosta. Omaa sisukkuuttakin pojasta löytyy ja Tepin voi kyllä ottaa syliin, mutta sylissä Tepi ei oikein viihdy ja päästää pienen pärinän. Tepi on innokas lenkkeilijä ja nauttii hajujen haistelusta. Haukkuu jonkin verran ainakin hänelle räyskyttäville pikkukoirille. Menee innokkaasti tutustumaan uusiin koiriin ja haukkuminenkin jää nopeasti taakse matkan jatkuessa. Tepin tarhallaoloaika on alkanut venymään ja tarhalta toivotaankin, että Tepi pääsisi nauttimaan oman kodin eduista pikapuoliin. Ihan pienten lasten perheeseen Tepiä ei suositella varmuuden vuoksi.

23.6.2013 Tepi on iloinen ja ystävällinen n. 7 kg painava poika Tallinnan koiratarhalla. Tepi on tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa. Heti lenkille lähdettäessä pojalta tuli iso pissa ja kakka, joten poika on todennäköisesti myös sisäsiisti, koska ei halua liata häkkiään. Tepi olisi valmis matkaamaan innokkaasti jo omaan kotiin!

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.