Tellu

Lisätty sivulle: 2012-01-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tellu
23.4.2012 Tellu sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia kodista:

28.3.2012 Ilmoittelen vain, että matka Tallinnasta kotiin Vantaalle sujui Tellun kanssa upeasti. Sunnuntaipäivän ulkoilimme paljon ja vierailimme myös Tellun ”toisessa kodissa” eli poikani luona. Myös täällä Tellu käyttäytyi hienosti ja osallistui aktiivisesti mm. ruuan laittoon. Automatkat sujuvat ja koira hyppää jo itse pyynnöstä takakonttiin. Pidimme myös koiraa yksin jonkin aikaa autossa mutta mitään ongelmaa ei ollut.

Tänään Tellu on ensimmäistä kertaa yksin. Toivon että tämäkin sujuisi hyvin. Aamulla kun mies lähti ensimmäisenä töihin reagoi Tellu selvästi rauhattomasti, mutta olin kuin en olisi tätä huomannutkaan. Lopulta koira kiertelyn jälkeen asettui makuulle ja huokasi raskaasti. Kiitos mukavasta neidistä!

***

Narttukoira, noin 1v.(reg nro 1455)

16.3.2012 Tellu on ollut kovin ahdistunut häkissään ja sen takia tyttö on siirretty henkilöstön lepotilaan. Lepotilassa Tellu on viihtynyt hyvin, eikä ole tuhonnut paikkoja yksinollessaan. Tämä on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu ja Tellu olisikin sen ihan oman kodin tarpeessa ja toivomme että sellainen Tellulle löytyisi nopeasti. Tellua ei voi koskaan pitää häkissä/minikokoisessa ulkotarhassa, koska menee siellä paniikkiin. Tellu rakastaa ylikaiken ihmisen seuraa ja on erittäin kuuliainen ja tottelevainen koira. Lenkillä Tellu on edelleen upea koira, joka ei vedä, vaan kuuntelee lenkkeilyttäjän ohjeita ja mielihaluja. Tellu on myös tarhalla tullut toimeen toisten koirien kanssa.

20.2.2012 Tänään Tellu on odottanut sitä omaa kotia 100 päivää! Mistä koti tälle hurmaavalle tytölle, josta tarvittaessa varmasti saisi myös oivan harrastuskaverin?

8.1.2012 Tellun belgianpaimenkoira(mix)mainen ulkonäkö kiinnittää huomion ja lähdettäessä lenkille tyttö osoittautuu mahtavaksi ulkoilukaveriksi. Tyttö ei vedä hihnassa vaan kävelee erittäin nätisti ihmistä kuunnellen. Muihin koiriin Tellu suhtautuu rähisemättä ja ohittaa ne nätisti. Häkissään Tellu haukkuu jonkin verran. Tellu on kooltaan n. 60 cm ja painanee ehkä hitusen reilu 20 kg.

Tellu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sterilisoituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 250 euroa.