Tekla

Lisätty sivulle: 2012-11-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tekla
11.1.2013 Tekla sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.4.2013 Reilu kolme kuukautta yhteistä taivalta takana ja hyvin on mennyt. Tekla on mitä mainioin koira eikä parempaa uutta perheenjäsentä oltaisi voitu toivoa. Tekla sopeutui hyvin äkkiä uuteen kotiin, kun annettiin sen omassa rauhassa tutkiskella ja tutustua uuteen kotiin. Aluksi Tekla veti aikalailla lenkillä, mutta jo viikon jälkeen rupesi huomaamaan eroa aikaisempaan ja rupesi jo tuntumaan, että mahiksia on ihan kunnon koiran tapoihinkin. :) Sopivasti pari viikkoa teklan tulosta, alkoi hihnakäytös-ja luoksetulokurssi ihan kävelymatkan päässä jonne suuntasimme oppia hakemaan. Meidän onneksi oltiin ainoat osallistujat, joten saatiin koko 5 viikkoa yksityisopetusta. Tekla sai kovasti kehuja hyvästä ja rauhallisesta käytöksestä. Ja etenkin siitä miten nopea se on oppimaan uusia asioita. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen ero oli huomattava hihnakäyttäytymisessä. Alkoi kova harjoittelu joka jo viikon päästä tuotti oikein hyviä tuloksia.

Tekla on kuulolla oikein hyvin ja tulee hyvin luokse kutsusta. Myös seuraaminen ja kontaktin ottaminen sujuu kuin vanhalta tekijältä. Tietysti hetkittäin keskittyminen herpaantuu, varsinkin jos ympärillä on paljon koiria, mutta toivon mukaan sekin ongelma tasaantuu tulevaisuudessa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on mennä hajuntunnistus tai jälki-kurssille, sillä Tekla on erittäin tarkka nenästään ja luulen että sellainen homma olisi tytsylle ihan passeli. Tekla on koira, joka tulee varmasti kaikkien koirien kanssa toimeen. Ainakaan yhtään tapausta ei ole vastaan tullut niin, että olisi ollut ongelmia. Koirapuistossa ollaan käyty n. 1-3krt viikossa, joten hyvinkin paljon ollaan erilaisia koiria tavattu. Tekla on kova tyttö leikkimään kaikkien kanssa. Sillä vaan meinaa hetkittäin mennä leikit vähän liian rajuiksi arempien koirien mielestä.:) Tekla ei ole enää läheskään yhtä arka kuin meille tullessaan mikä on erittäin hyvä juttu. Se ottaa vieraat nätisti vastaan rauhalliseen tyyliinsä. Jos sopiva vieras löytyy (joka jaksaa rapsuttaa ja on tarpeeksi rauhallinen), Tekla pistää parkkiin heti viereen.

Myöskään autot ei pelota enää ihan yhtä paljon. Teklahan ei mennyt vapaaehtoisesti lähellekkään autoja, mutta ahkeran harjoittelun tuloksena autojen läheltä voi jopa ihan rauhallisesti kävellä ohi ja vähän haistella mennessään. Myös autoon meno sujuu kuin vanhalta tekijältä. Takakontin kun avaa niin Tekla on jo hyppäämässä kyytiin vaikka niinkään ei autoilua rakasta kun vielä kärsii hetkittäin matkapahoinvoinnista. Pidemmillä matkoilla apuna on ollut matkapahoinvointilääkkeet(lyhyet reissut menee hyvin ilman).

Pieni tuhoamisvimma meinasi iskeä, kun palasin koulun penkille ja Tekla joutui olemaan päivät yksin, mutta toivon mukaan se oli vain hetkittäinen mielijohde eikä tule enempää tavaksi (Teklalla kun oli yksinollessa tapana tyhjentää kaikki keittiön pöydät tavaroista, ja jos sattui olemaan jotain ruokaa). Nyt ollaan menty jo pidemmän aikaan ilman pahantekoa. Kaikinpuolin siis mukavaa ollut ja hyvin mennyt pääosin. Tekla on vaan vankistunut entisestään eikä enää ole samanlainen luikku kuin ennen:) ja tullut huomattavasti iloisemman ja reippaamman oloiseksi.

Kertoillaan kuulumisia taas kun yhteisiä kokemuksia kertyy :) Kuvat ovat eräältä pilkkireissulta, jossa Tekla oli mukana. Ensin tuli ihmetys kun oli niin iso leikkikenttä ettei tiennyt mihin pitäisi juosta (Vesijärven jää). Ja välillä sitten Tekla osasi ottaa hyvinkin rennosti auringon paistaessa lämpimästi.

***

Narttukoira, noin 10kk, kotihoidossa Helsingissä.

28.12.2012 Kuulumisia kotihoidosta: Tekla on leikkisä, energinen, kiltti, seurallinen ja rauhallinen tyttö. Kulkee lenkillä nätisti pitkällä hihnalla, välillä innostuu vetämään. Tekla pärjää kaupungissa hyvin, tosin vielä joissain tilanteissa pentumaista arkuutta. On täysin sisäsiisti ja tulee hyvin toimeen lasten ja toisten koirien kanssa. Pärjää pitkiäkin aikoja yksin kotona, ei tuhoa mitään. Haukkuu hyvin vähän. Tekla on kaikinpuolin unelmakoira :)

20.12.2012 Tekla siirtyi Pärnun tarhalta Suomeen kotihoitoon.

21.11.12 Lisätty Teklalle muutama uusi kuva.

16.11.2012 Tekla tyttö on päätynyt tarhalle harhailtuaan tarhan edustalla olevalla kadulla, jonne se on mahdollisesti hylätty.

Tekla on ollut tarhalla nyt hieman yli kuukauden ajan. Saapuessamme tarhalle Tekla odottaa ketjun päässä innoissaan ihmistä luokseen. Lenkillä Tekla kulkee suhteellisen hyvin mutta hieman vetäen. Pienellä koulutuksella tytöstä saa kuitenkin varmasti mainion lenkkikaverin itselleen. Teklaan saa myös helposti kontaktin ja esimerkiksi naksutinkoulutus voisi olla tytölle omiaan.
Tekla kulkee tottuneesti liikenteen keskellä eikä säikähdä edes isoja kuorma-autoja.

Lenkin jälkeen menemme ulkoiluaitaukseen Teklan kanssa ja otamme mukaan myös Regiinan. Tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään ja asustivatkin samassa häkissä tarhalle tultuaan. Tekla juoksentelee aitauksessa innoissaan löytämänsä luun kanssa, ja tarhassa olevat agilityesteet näyttävät olevan tytön mieleen :)

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus steriloidusta nartusta on 250 euroa.