Tasmina, Nicitan pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tasmina, Nicitan pentu
3/2013 Tasmina sai uuden eläkekodin Somerolta.

***

6/2013 Lisätty Tasmille kuvia omasta kodista.

***

Steriloitu narttukoira, noin 8v. kotihoidossa Pirkanmaalla

7.3.2013 Tasminaan tutustuneen henkilön kokemuksia tytöstä: Ensin kiinnittyi huomio noihin ihaniin ruskeisiin silmiin. Jotenkin hieman surumieliset, niinkuin olemuskin. Kiintyy kovasti tuttuihin ihmisiin. Ei tee mielestäni itsestään isoa numeroa. Paitsi sillon kun hänen kotiinsa tulee. Mua oli vähän varoteltu tästä ja pitihän se kokea. Olin varautunut paljon pahempaan. Vastassa oli haukkuva tytteli, mutta ei missään nimessä aggressiivinen. Odotin hyppelyä ja meuhkaamista. Sitäkään ei ollut. Tasmina haukkui ja pyöri jaloissa, häntä vispaten. Aikansa pyörittyä ja haukuttua, kiepsahti jalkoihini rapsutettavaksi. Muuten olemukseltaan rauhallisen oloinen. Rakastaa rapsuttelua. On tullut toimeen hyvin toisten koirien kanssa. Kova on tyttö lenkillä nuuskimaan ja haistelemaan. Nätisti ohittaa muut koirat. Yhdelle pikku koiralle piti pari painavaa “haukkua” sanoa kun se räksytti ja meuhkasi, mutta ei mitään sen kummempia. Tytteli ihan selvästi haluaa olla ihmisen lähellä. Asunnon ääniin reagoi jonkin verran ja joillekkin äänille on hieman haukahdellut. Rauhottui nopeasti kun oltiin tekemättä asiasta sen suurempaa numeroa. Iästä huolimatta Tasminassa on myös leikkisä puoli ja leikkii välillä itsekseen leluilla sekä toisen koiran kanssa.

29.1.2013 Tasminan perhe on muuttamassa pois omakotitalosta helmikuun loppuun mennessä ja haukkumisen takia, Tasmi ei voi muuttaa kerrostaloon. Muutoin Tasmi on mukava tyttö, lapsiperheissä elänyt, eikä sen kodinvaihtotarve ole liittynyt koiran ongelmiin. Löytyisikö Tasmille vielä sitä omaa kotia omakotitalosta tai vaihtoehtoisesti rauhallisemmalla paikalla sijaitsevasta rivitalosta, jossa saisi viettää eläkepäivät? Tasmilla olisi vielä paljon tarjottavaa uudelle omistajalleen, iän tuomaa viisautta ja sopeutumisen jälkeen haukkuminenkin pienenee. Tasmista saisi vielä joku hyvän kaverin useaksi vuodeksi. Tasmi toivoo, että se pääsisi suoraan omaan kotiin, koska on joutunut kokemaan itsestään riippumattomista syistä pari kodinvaihtoa. Tasmilla on aikaa löytää koti helmikuun loppuun asti.

10.11.2012 Tasmina etsii uutta kotia elämänmuutoksen takia. Tasmin toivotaan löytävän uusi koti tämän vuoden loppuun mennessä.

Tasmina etsii uutta kotia Pirkanmaalla. Tyttö on leikattu, 8-vuotias sekarotuinen. Tasmina tarvitsee nyt rauhallisen ja luotettavan, sekä koiriin aikaisemmin tottuneen kodin, toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Tasminan roduista ei ole muuta tietoa kuin, että ulkonäkönsä ja paimentavaisen luonteensa vuoksi siinä on ainakin saksanpaimenkoiraa. Koira on arka uusia ihmisiä kohtaa ja osoittaa sen kiivaasti haukkumalla, mutta kun se tutustuu ihmiseen, se on mitä hellyyttävin ja kiltein koira. Oikea iso sylikoira!

Tasmi on tottunut niin lapsiin, muihin koiriin kuin kissaankin. Luonteeltaan Tasmina on seurallinen, ihmisrakas ja hellyydenkipeä, mutta tarvitsee tukea joko omistajasta tai toisesta koirasta aran olemuksensa tueksi.

Tasmina on leikattu ja kärsii leikatuille nartuille ominaisesta virtsankarkailusta, joka pysyy aisoissa lääkityksen avulla. Tasmiina on reipas ja iloinen koira, jolla painoa 28kg ja säkä 55cm.

Tasmi etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta.
Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 €.

***

28.4.2011 Tasmi sai uuden kodin Sarkolasta.

20.2.2011 Tasmi on varattu ja se lähtee uuteen kotiin pääsiäisen jälkeen.

12.1.2011 Tasmi etsii loppuelämän kotia, joka on valmis huolehtimaan tytöstä sen elämään loppuun asti. Tasmiin voi mennä tutustumaan Hämeenlinnaan. Tasmi etsii uutta kotia perhesyiden takia.

Omistajan kertomaa: Tasmina on aina ollut perusluonteeltaan kiltti ja rakastettava. Sillä ei ole koskaan ollut mitään ongelmia lasten kanssa, eikä se ole koskaan käyttäytynyt ihmistä kohtaan aggressiivisesti edes paineen alla. Jos hänelle antaisi mahdollisuuden, hän nukahtaisi joka ilta kainaloon nukkumaan. Erittäin hyvänkipeä ja seurallinen karvakuono. Vaikka ikää on jo 6-vuotta, on Tasmi mielestäni edelleen myös leikkisä. Tasmi osaa myös peruskäskyjä ja on pääasiassa totteleva.

Tasmin toinen puoli onkin sitten se, mikä tarvitsisi väkisinkin koulutusta, treeniä, liikuntaa ja aikaa. Tyttö on epävarma (esimerkiksi vieraiden tullessa haukkuu ja jatkaa murinalla) ja halutessaan erittäin itsepäinen. Tämän takia Tasmi etsii kotia, jossa on koirakokemusta ennestään sekä joka on valmis antamaan aikaa koiran uuteen kotiin sopeutumiseen. Tasmi on myös elänyt lähes koko elämänsä toisen koiran kanssa, joten uskoisin sen sopeutuvan hyvin myös isompaan laumaan. Tasmi on leikattu kesällä 2010 ja rokotettu 2009 (rokotus voimassa 2013 saakka).

***

Tasmina löysi kodin Hämeenlinnasta.

KUVAUS: Tasmina (Nicitan pentu) on 1.10.04 syntynyt tyttönen. Luonteeltaan se on vilkas, tarmokas ja utelias pentu. Tasmina kasvaa aikuisena arviolta n.50-55cm säkäkorkeudeltaan. Tyttö luovutetaan kotiin, jossa on koirakokemusta ennestään. Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 €.