Tango

Lisätty sivulle: 2007-06-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tango
17.8.2007 Tango sai kodin Helsingistä.

***

Narttupentu, noin 3kk kotihoidossa

12.8.2007 Kävin katsomassa Tangoa ja vein tuliaisina punaisen siilin, joka kelpasi tytölle oikein hyvin! Lisäsin 3 ottamaani kuvaa Tangosta tänne. Tango on tosi ihana pentu, korvat sojottaa välillä toinen alas ja toinen ylös;)

9.8.2007 Tango on edelleen aivan ihana. ;-) Se kuuntelee hyvin ja on jo oppinut mitä tarkoittaa “ei” ja “istu”. Se osaa istua ennen ruokailua sekä ennen ulos lähtöä, kun hihna laitetaan päälle. Muutenkin se uskoo kieltoja aika lailla nopeasti. Se juoksentelee kissojen perässä, muttei tee niille mitään.

Eroahdistus näyttäisi helpottaneen ainakin minun huushollissani, missä sillä on seuraa kun olen poissa. Kysyin seinänaapureilta kuuluuko asunnostani melua, ja heidän mukaansa asuntoni on hiljainen, kun olen poissa. Tämä oli mukava uutinen! Alkuvaiheen mekkalointi on myös kadonnut, jos lähden pois näkyvistä. Tango nukkuu myös yöt hyvin ja hiljaa.

Tangon mitat ovat tällä hetkellä noin 8 kiloa painoa ja säkäkorkeus noin 40 cm. Se ei ole enää ihan niin pienen näköinen kuin netissä olevissa kuvissa, mutte edelleen aivan ihanan suloinen! Ulkonäöltään se on kauniin värinen ja erittäin sopusuhtainen.

Niin ja positiivista on myös se, että revityn kirjan jälkeen se on antanut tavaroitteni olla rauhassa. Sillä on paljon leluja ympäri lattioita ja niillä se leikkii päivittäin.

Olen pitänyt Tangoa muutaman kerran vapaana niityllä, ja se on sille selvästi mieleen. Se juoksee ja leikkii ja heittäytyy lopuksi heinän sekaan makaamaan. Se pärjää juoksukilpailussa jo aikuiselle bordercollielle! Tango on jäntevä ja hoikka pentu, josta saa hyvän lenkkikaverin, ja joka selvästi tarvitsee paljon liikuntaa. Terveisin: Eeva ja Tango

28.7.2007 Meillä on mennyt oikein hyvin Tangon kanssa. Pienestä ja ujosta tytöstä paljastui reipas ja iloinen tyttö kotioloissa. Se on erittäin sosiaalinen ja leikkii paljon myös yksin. Välillä se kutsuu isompia koiria leikkiin tai sitten kissoja, eikä aina ymmärrä kissojen kummallista suhtautumista asioihin. Sisäsiisteyttä työstetään yhä. Tango syö hyvällä ruokahalulla ja pitää kovasti puruluista. Lenkit ovat päivän kohokohta, niille lähdetään sananmukaisesti hihkuen!

Tangosta löytyy luonnetta, joten olisi hienoa, jos se saisi mahdollisimman pian oman kodin, jossa se myös saisi koulutusta. Tangossa tuntuu olevan myös pientä dominoinnin yritystä: se alistuu koirilleni kotona, mutta lenkillä se saattaa haukkua muita. Samoin hihnassa vauhti kiihtyy päivä päivältä, mutta Tango on edelleen helppo ulkoilutettava. Hyvää on se, että Tango kuuntelee ja tottelee, eli pienellä johdonmukaisella koulutuksella siitä saa upean seuralaisen.

Mielestäni se sopisi hienosti toisen koiran kaveriksi. Ainoana koirana se pärjää varmaan myös, sen verran paljon se kiintyy ihmiseen. Tango ei ole pahemmin haukkunut sisätiloissa, mutta olen kuullut sen pitävän mekkalaa jonkun aikaa, kun poistun näkyvistä (alakertaan ja ovi kiinni tai ulos). Yleensä se on rauhoittunut alle vartissa. Mitä se tekee poissaollessani on tietysti mysteeri. Mutta mitään varsinaista ulinaa tms sellaista en ole kuullut.

Ja tässä muutama kuva. Kamerassani ei ole salamaa, joten kuvat tärähtävät helposti. Laitan tulemaan kaikista “selkeimmät” otokset.

25.7.2007 Tango ei ole enää arka pentu, vaan ennemminkin riehakas ADHD tapaus! Leikkii koirien kanssa ja pyrkii ajamaan kissoja takaa, mutta uskoo kyllä kun kielletään. Sisäsiisti tyttönen ei vielä tietenkään ole, mutta sisällä ollessa asiat tehdään sanomalehdille.

Tango tykkää lukemisesta: hän oli jäänyt hetkeksi ilman ihmisen valvontaa ja omatoimisesti otti kirjan kirjahyllystä ja silppusi sen pieniksi palasiksi;)
Tangon kodilla tulee olla koirakokemusta ennestään, pientä eroahdistusta on havaittavissa, vinkuu ihmisen perään, vaikka on koirakavereita.
Tango pitää kovasti muiden koirien seurasta, joten koirakaveri uudessa kodissa olisi toivottavaa.

Tango on noin kahden kuukauden ikäinen pentu haapsalun tarhalla. Se on löytynyt sisarustensa kanssa läheiseltä rautatieasemalta. Tangosta kasvaa keskikokoinen.

Tango luovutetaan tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä ja sillä on lemmikkipassi. Kulukorvaus Tangosta on 150 euroa ja uusi omistaja hakee pennun yhdistyksen avustuksella.

video 1

video 2