Taneli

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Taneli
22.4.2007 Taneli sai kodin Kouvolasta.

***

Kuulumisia kodista:

11.1.2009 Eli Taneli on nyt 11-vuotias, hieno dalmatialais herramme. Asumme nykyään Kotkassa, rivitalossa, jossa Tanelilla on oma pieni piha. Taneli on hyvin rakas meille ja sukulaisillemme. En olisi ikinä uskonut silloin kun Taneli meille saapui, että se sopeutuisi niin hyvin kuin se on sopeutunut. Tuntuu siltä, että Tane olisi aina ollut meillä!

Taneli on alkuaikoihin verrattuna alkanut tulla paremmin toimeen toisten koirien kanssa, ja enää ongelmana tuntuu olevan hihnassa käveltäessä toisille koirille uhoaminen. Vapaana ollessa toiset koirat eivät tunnu olevan ongelma. Eli lähinnä kyse on hihna-reviiri rähjäyksestä. Mutta siihen nähden miten alkuaikoina lenkeillä Taneli “sekosi” nähdessään toisen koiran, nykyään tuntuu lenkkipolullamme sattuvat toisten koirien kohtaamiset aika vaivattomilta. Tämän parannuksen auttajana on ollut vanhempieni koira, beagle Jade, josta on tullut Tanelin parhain kaveri. :)

Taneli on kova leikkimään, ja Tanella onkin kotona oma iso lelukori, joka on täynnä erilaisia leluja. Aina kun minä tai avomieheni tulemme kotiin, tervehtii Taneli meitä joku lelu suussaan. Mutta Tanelin mielestä parhainta on leikkiä Jaden kanssa “kissa ja koira” leikkejä. ;)

Yksi Tanen suurimpia “ongelmia” ennen meille tuloa oli eroahdistus, joka onneksemme on kadonnut herralta kokonaan. Harjoittelimme aluksi pieniä hetkiä yksin ja sitten pidempiä, ja nykyään kun me lähdemme, Taneli saattaa meidät ovelle ja menee sitten kiltisti omalle paikalle nukkumaan.

Kaiken kaikkiaan, Taneli on meille maailman paras koira ja olemme ikuisesti kiitollisia siitä että Taneli on saapunut juuri meidän elämäämme rikastuttamaan! Toivomme että Taneli saa viettää kanssamme mahdollisimman monta tervettä vuotta, sillä Taneli on arkemme ilo.

Terveisin Johanna, Taneli ja Vesa + hiiret ja kani

22.5.2007 Taneli muutti meille Huhtikuun lopussa ja on ollut oikea sydämien valtaaja. Emme luopuisi herrasta mistään hinnasta, toivotaan että meillä on monta tervettä vuotta edessämme. Taneli on tottunut myös vanhempieni kolme vuotiaaseen beagle narttuun, Jadeen, ja käymmekin vanhempieni luona useasti, sillä he asuvat omakotitalossa peltojen lähellä. Siellä nämä kaverukset ovat kirmanneet, eikä todella uskoisi että herralta löytyy ikää 10 vuotta!

Korvalehdet ovat jo paremmat, taistelemme vielä sitkeätä hiivatulehdusta vastaan korvan sisällä. Vatsa on toiminut normaalisti. Olemme kuitenkin sopineet eläinlääkärin kanssa että puolen vuoden päästä käymme kontrollissa sydämen sivuäänen vuoksi. Taneli ei ole tuhonnut mitään asunnossani, ja on tottunut kerrostalossa asumiseen (kysyin naapureilta haukkumisesta, ja sanoivat ettei kuulu).

Nyt meillä on juuri meneillään muutto isompaan asuntoon Kotkaan, Sapokan lähelle meren ääreen. Taneli on jo ottanut paikan kodikseen kun olemme muuttoa tehneet (valitsee heti pehmoisimman paikan minkä löytää ja me jäämme poikaystäväni kanssa ilman istumapaikkaa :D).

Nyt suuntaamme siis hymysuin tulevaa kesää ja uutta asuntoa kohden ja toivottelemme hyvää kesän jatkoa rekkurescuen poppoolle ja muille karvakuonoille ja karvojen ystäville! :) Terv. Vesa, Johanna, Lola-kani, Gerbiilit ja Taneli-hurmuri :)<3

***

Kastroitu uros, noin 10v.

8.3.2007 KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA: Taneli on nyt ollut kotihoitopaikassaan noin kuukauden päivät. Sinä aikana on tapahtunut melko paljon kaikkea kivaa ja vähemmän kivaa.

Taneli kävi kastraatiossa ja siltä poistettiin hammaskivet. Poika oli ensimmäisen illan tokkurassa, mutta jo heti seuraavana päivänä Tane oli jo elämänsä kunnossa! Ei mitään piipittelyä tai haavan nuolemista! Taneli on siis aivan uskomattoman reipas koira! Viikkoa myöhemmin lenkillä Taneli aiheutti meille ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun pojan virtsan seassa oli yhtäkkiä hurja määrä verta! Veimme Tanelin päivystävälle eläinlääkärille, joka tutki virtsan ja antoi tulehdukseen antibiootin sekä kipulääkettä. Se hätä hoidettiin niillä, eikä ole ollut mitään oireita enää sen jälkeen. Samalla reissulla lääkäri totesi, että Tanelilla on sivuääniä sydämessä. Mitään vakavaa se ei ole, mutta puolen vuoden välein kannattaa poikaa käyttää tarkastuksessa tsekkaamassa ettei tilanne ole mennyt pahemmaksi. Mitään lääkitystä poika ei siis ainakaan toistaiseksi tarvitse, eikä mitään näkyviä oireita ole. Lenkeillä poika edelleen kävelee reippaasti väsymättä ja puuskuttelematta!

Taneli rakastaa metsässä lenkkeilyä, etenkin silloin kun ketään muita ei ole lähettyvillä ja uskallan päästää Tanelin vapaaksi. ;) Taneli rähjää edelleen joillekin koirille lenkillä, mutta toisille se ei sano sanaakaan. Yritämme kuitenkin vältellä turhia ohituksia ja rähinätilanteita kiertämällä vieraat koirat kauempaa.

Tanelista on kuoriutunut todella leikkisä ja nuorekas pojan kloppi parin viikon aikana! Se on aina valmis leikkiin ja etenkin ulkona se rakastaa jahdata hoitopaikan omaa koiraa ja ottaa pienet painimatsit lumihangessa! Ai että on kivaa! :) Taneli rakastaa myös keppejä, joita se poimii polun varrelta aina suuhunsa ja esittelee niitä ylpeänä, nakertelee hetken, ja jatkaa taas iloisena matkaansa.

Tanelista löytyy myös herkkä puoli. Poika tulee usein sohvalle viereen kun katselen telkkaria, painaa päänsä syliini ja katselee minua lempein silmin. Tane huomaa myös heti jos itselläni on huono päivä tai muuten vaan murheita, se tulee samantien häntä heiluen ja kieli lipoen ilahduttamaan! Taneli odottelee edelleen sitä omaa kotia, missä poika pääsee ilahduttamaan uutta perhettään ihanan hassuilla tavoillaan ja herttaisella olemuksellaan! Hienompaa koiraa saa hakemalla hakea! :)”

12.2.2007 kuulumisia kotihoidosta: Taneli saapui kotihoitoon Vantaalle tasan viikko sitten illalla. Ensimmäinen yö oli pelottava ja Taneli itki läpi koko yön. Aamulla poika kuitenkin uskalsi kömpiä jo kotihoitajan viereen ja nukahti lopulta. Aluksi lenkkeilyt Tanelin kanssa sujui hikipisaroita pyyhkien ja jarrutellen, mutta kun laitoimme pojalle valjaat kaulapannan sijaan loppui vetäminen kuin seinään! Kiskominen saattui johtua myös alkustressistä. Taneli on todella mukava lenkitettävä (etenkin valjaissa). Se kulkee ihan nätisti kiskomatta paljoa ja pysähtyy välillä haistelemaan jotain todella mielenkiintoisia hajuja. Nenä sillä on kaiken aikaa maassa. Meno on reipasta, mutta silti rauhallista, eikä poika mielestäni turhia hötkyile.

Poika rakastaa sohvalla tai sängyllä makoilua ja jos häntä ei sinne päästä, niin Taneli katselee säihkysilmin ja häntä heiluen niin kauan kunnes hän saa luvan tulla. ;) Mutta kyllä Taneli uskoo jos sohvalle ei tosiaan saa tulla ollenkaan, mutta vakuuttelua se vaatii. Kun se löytää mukavan asennon sohvalta tai sängyltä, päästää se kovaäänisiä huokailuja osoittaakseen tyytyväisyytensä. Taneli on myös kova pusuttelemaan ja halailemaan.

Taneli tulee toimeen hoitopaikan nuoren leikatun uroskoiran kanssa, sekä vanhemman leikatun mäyräkoirauroksen kanssa, mutta muita koiria Taneli ei ole viikon sisällä ehtinyt vielä nähdä, joten en tiedä varmasti miten se suhtautuu esim. leikkaamattomiin uroksiin. Hoitopaikan fretteihin se suhtautuu erittäin ystävällisesti, mutta on kovin kiinnostunut niistä. Ulkona se on melko välinpitämätön vastaan tulevia koiria kohtaan, ellei niitä joudu ohittamaan oikein läheltä. Muutamalle uroskoiralle Taneli on ruvennut ulkona hieman rähisemään karvat pystyssä. Taneli ei välttämättä sulata kaikkia koiria, joten jos uudessa perheessä on muita koiria, on toimeentulevuus syytä testata etukäteen!

Taneli on fyysisestikin vielä todella hyväkuntoinen ja sillä on varmasti vielä monta vauhdikasta vuotta edessään. Tanelilla on myös hyvä ruokahalu ja se osaa olla myös melko röyhkeä ja ahne ruuan suhteen.

Taneli hakee kotia, missä se ei joudu pelkäksi sohvalla olijaksi, vaan pääsee myös nauttimaan runsaasta ulkoilusta niin kauan kun pojan kunto sitä vielä kestää. Toistaiseksi Taneli jaksaa tehdä pitkiäkin lenkkejä. Taneli varmasti tahtoisi myös kodin missä sitä pystyttäisiin pitämään joskus vapaanakin ulkona, eikä ympärillä olisi koko aikaa liikenteen hälinää. Taneli haluisi muuttaa siis maalle, tai rauhalliseen taajamaan. Koska Taneli haukkuu kaikille äänille mitä se kuulee, en voi suositella sitä kerrostaloon. Taneli ei myöskään pidä rappusissa kulkemisesta.

15.1.2007 Taneli suomalainen koditon.

Omistajan kuoltua häneltä jäi koira jälkeensä, joka nyt tarvitsisi uuden kodin. Tiddlywinks eli tuttavallisemmin Taneli on rekisteröity dalmatialaisuros, joka täyttää huhtikuussa 10 vuotta. Taneli on hyvin kiltti koira, mutta kaupunkilaiskoiran tapoja sillä ei ole. Hihnassa vetää ja hötkyilee eikä osaa esim. autojakaan niin väistää. Taneli oli aina omistajan seurassa eli sitä ei ole opetettu olemaan yksin ollenkaan. Ainakin omaan kissaani Taneli on suhtautunut välinpitämättömästi ja lapsistakin tykkää. Tosin ei välttämättä osaa varoa pienten lasten kanssa ja saattaa hyppiä päälle. Taneli on nyt hoidossa Vantaalla, mutta siellä asuminen ei onnistu eroahdistuksen vuoksi; hoitaja tekee pitkiä päiviä ja kuulemma Taneli ulvoo ja haukkuu kerrostalossa yksinään. Tanelia ei ole leikattu.

Taneli tarvitsisi uuden hyvän kodin mieluiten jostain “maalta” eli ei siis ainakaan kaupunkikerrostalosta, jossa hänelle olisi aikaa ja jossa saisi olla elämänsä loppuun asti.

Kulukorvaus 100 €
Taneli luovutetaan sirutettuna ja rokotettuna ja kastroituna