Taiga

Lisätty sivulle: 2011-07-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Taiga
23.11.2011 Taiga sai kodin

***

Kastoritu uros, noin 6v.

26.10.2011 Taiga on noin 6-vuotias puhdasrotuinen länsisiperian laika kotihoidossa Suomessa. Poika etsii kotia omakotitalosta ainoana koirana tai narttukoiran seurana, perheestä jossa ei ole lapsia ja on kokemusta metsästyskoirista.

Kotihoitajan kirjoittamaa:

Olimme viikonloppuna Taigan kanssa ystäväni luona, joka on yli 20 vuotta toiminut koiraohjaajana tuossa Venäjän rajalla. Hän totesi Taigasta, että herra on erittäin kiltti, tervepäinen ja sosiaalinen koiruus, jolla se saaliin ilmaisuhaukkukin saadaan löytymään kärsivällisellä ja oikealla koulutuksella. Käytiin tutustumisen jälkeen metsässä ja ystäväni totesi Taigan käytöksen olevan tyypillistä metsästyskoiran käytöstä(kaikki metsän eläimet saivat ihastuneen ulahduksen aikaan ja saavat täällä kotonakin).

Taiga on aivan tavattoman ihana koiruus, joka kuitenkin tietää oman arvonsa, on rauhallinen, ei vedä hihnassa, ohittaa toiset koirat tosi hienosti nuuskutellen, käyttäytyy kaikin puolin tosi hienosti, ei ole kertaakaan osoittanut agressiivisuutta toista koiraa kohtaan, eikä myöskään kotona ”omille ihmisille”. Taigalla nykyään aivan ihana tapa toivottaa huomenta, tulee ihan lähelle, painaa päänsä kaulakuoppaan ja hönkii korvaan. :)

Meidän talossa asuvien, kouluikäisten tyttöjen kanssa ollaan oltu nyt testausmielessä lenkillä kolmena päivänä, Taiga käyttäytyy tosi mallikkaasti, kiltisti tervehti tyttösiä, joille opetin miten lähestyä koiraa. :) Kuulin että herralla ois pientä eroahdistustakin, joten yksinoloa opiskellaan, hyvin tuloksin. Taiga oli yhtenä päivänä 2tuntia yksin, ei ollut tehnyt mitään pahojaan ja palkkaus olikin sen mukainen. :)

Mun mielestä Taigalle sopiva koti olisi omakotitalo, jossa pihalla saisi oleskella, ei aivan pieniä lapsia, isännän joka harrastaisi metsästystä ja olisi valmis kouluttamaan Taigasta metsästyskoiran. Ja vielä sekin muistettakoon, ettei Taigaa oikein voi vapaaksi laskea, kun lähtee muuten hajun perään. Me ollaan käyty vanhassa kiekkokaukalossa lenkin päätteeksi ja Taigahan juoksee ja iloitsee ku saa olla vapaa. Oon myös huomannut, että jonkin verran puolustaa ruokaansa, silti ei oo ainakaan mua alkanut napsimaan, opetus aloitettu senkin suhteen. T: Silja&Taiga

18.10.2011 Taiga on Suomessa kotihoidossa.

Kuulumisia hoitopaikasta:

Taiga saapui minulle sunnuntaina 9.10 kotihoitoon Turusta (suurkiitokset vielä Marille tuomisesta) Taiga oli todella väsyksissä, nukkui sikeästi heti Marin lähdön jälkeen, kun osoitin herralle nukkumapaikan ja jouduin kirjaimellisesti kantamaan pojan ulos parikin kertaa illan aikana. Samoin maanantaina, mutta sitten jo tiistaina herra säikytti mut hönkimällä korvaan puoli kuudelta aamulla. Alkoi piristymään ihan silmissä (hyvä ruoka+Nutriplus-geeli)siis aivan uskomattoman upealuonteinen koiruus, ottaa hienosti kontaktia, puhuu selkeää ”koirankieltä”. Viime aikoina Taigalla tullut ihana tapa toivottaa huomenta, tulee lähelle, painautuu mua vasten ja työntää päänsä mun kaulakuoppaan.

Lenkillä käyttäytyy tosi kiltisti, ei vedä hihnassa ja kun pysähdyn, poika pysähtyy myös ja kun toisia koiria tulee vastaan ohittaa nekin hienosti nuuskutellen ei mikään remmirähjä. Taiga ei myöskään hauku sisällä, joten kerrostalokotiakin voisi ajatella, mutta mieluimmin näkisin pojan uuden kodin sijaitsevan omakotitalossa, jossa voisi pihalla liikkua ja omistajan kanssa pitkillä lenkeillä metsissä käydä. Uskoisin myös, että oikealla ja kärsivällisellä koulutuksella Taigan saaliin ilmaisu haukkumalla saataisiin esiin. Pojalla on metsästysvietti kohdallaan, kaikki metsän eläimet saavat sen huomion osakseen (ja ulinan)kertakaikkiaan upea koira, josta saa uskollisen ja hienon ystävän. Silja&Taiga

7.2011 Taiga on noin kuusivuotias puhdasrotuinen länsisiperianlaika Pärnusta. Omistajat haluavat luopua koirasta sillä se ei osaa ilmaista löytämäänsä saalista haukkumalla, riistavietti Taigalla on kuitenkin kova. Taigan kodin löytymisellä on kiire.

Taiga luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi Taigalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Taiga kastroidaan ennen uuteen kotiin menoa ja sen kulukorvaus on 200 euroa.