Suusi

Lisätty sivulle: 2012-03-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Suusi
27.4.2012 Suusi sai kodin Liedosta kahden koiran kaverina

***

Steriloitu narttukoira, noin 1v.

2.4.2012 Suusi on steriloitu, ja olisi valmis matkustamaan omaan kotiinsa. Suusi on edistynyt vähän tarpeiden teossa ulos, mutta kotihoitajalla on liian vähän aikaa opettaa Suusille sisäsiisteyttä kunnolla. Suusi tarvitsisi siis kodin, jossa varsinkin aluksi olisi aikaa olla tytön kanssa ja opetella ulkoilua ja uusien asioiden kohtaamista. Muuten Suusi on yhä iloinen ja ystävällinen koira, vaikka vieraat yhä jännittääkin.

9.3.2012 Suusi on pieni koiraneiti, joka oli jätetty yksinään taloon. Todennäköisesti Suusi ei ole ollut juurikaan ulkona, koska Suusi on kummissaan lähes kaikkea, eikä aina pysty edes keskittymään tekemään tarpeitaan pihalle. Suusi on Virossa kotihoidossa, ja hoidossa onkin opetettu Suusi tekemään tarpeensa sisällä yhteen kohtaan ja joskus on onnistuttu myös ulkonakin jo asioimaan. Suusi ei tule kovin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja pelkää kissoja sekä pieniä lapsia, mutta vanhempien (7-12v)lapsien kanssa Suusi tulee paremmin juttuun, kun on tutustunut ensin lähemmin. Suusi onkin vieraiden kanssa aluksi epävarma ja haukkuu, ennenkuin uskaltaa tulla tutustumaan. Suusi sopisi parhaiten ainoaksi lemmikiksi perheeseen, jossa ei mielellään olisi lapsia ollenkaan, koska Suusi voi käyttäytyä heidän kanssaan arvaamattomasti. Suusi tarvitsisi pitkäjänteisen kodin, jossa osattaisiin opettaa Suusi ottamaan rennommin tämä ihmeellinen maailma, ja siinä sivussa opetella myös peruskäskyjä ja elämäniloa.

Suusi luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Steriloidun koiran kulukorvaus on 250 €.